Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sógornőm megsértődött rám....

Sógornőm megsértődött rám. Jogosan?

Figyelt kérdés
Múlt héten vendégségben volt nálunk a bátyám, a felesége a két gyerekükkel. A nagyfiú 3 éves, a kicsi 9 hónapos. Ma volt nálam a testvérem és mondta hogy többet nem jönnek szívesen hozzánk. Mert én "fellengzős" voltam velük. Érti ezalatt hogy szóvá tettem hogy a kisebb fiú ne nyálazza már össze a vadi új szőnyeget, vagy hogy ha már ölben etetik akkor ne kenjenek már össze semmit. Én imádom a rendet a tisztaságot. Ezért sem engedtem hogy büfi előtt lemenjen a pici játszani a szőnyegre. Meg hogy "mindenért" rászóltam a nagyobbik gyerkőcre. Például hogy ne szaladgáljon fel-alá az ágyon, ne beszéljen hangosan. Stb. Amúgy kedvelem sógornőmet de most kicsit megbántott. Állítólag betelt a pohár, mert nem először voltam ilyen. Igen, rendmániás vagyok ez igaz de nem hiszem hogy bűn ha összepakoltatok a gyerekkel vagy ha nem szeretem ha a kicsi összeken meg nyálaz mindent. Én szeretném hogy jöjjenek de nem akarnak :(
2016. aug. 14. 20:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
61%

Ó, 9-es, Magyarországon vagyunk :D

Az egyik ismerősünk cégvezető. Néha elgondolkozom rajta, hogy retardált lehet, mert nem tud sem helyesen írni, sem két összefüggő mondatot normálisan összerakni, az ötletei, gondolatai meg egyenesen ijesztően ostobák. A szakmájához egyáltalán nem ért, a céget is úgy örökölte.

Milliomos. Természetesen nem az ő érdeme, hanem az üzlettársáé, aki szerencsétlen vért izzadva gürcöl, hogy valahogy szinten tartsa a céget a marha ügyködése mellett.

A férjem szakmájában elismert, okos, tehetséges ember. Nemzetközi cégnél dolgozik, de még hétvégén is mindenki őt keresi, ha szabadságon van, a pokol elszabadul bent :D

Természetesen nem tud előre lépni a ranglétrán, mert éppen nem fér bele az idejébe az egyetem. A főnök naponta zaklatja, hogy menjen, diplomázzon le végre. Sima technikus maradt.

Na akkor most melyikük futott be fényesebb karriert? :))

2016. aug. 14. 21:08
 12/35 anonim ***** válasza:
52%
Érthető a megbántottságuk. Most akkor vendégségben voltak nálatok vagy múzeumlátogatáson? Viszont mivel ismernek téged hogy szereted sterilen tartani a lakásod gondolhattak volna ők is rá hogy számodra nem minden elfogadható, és akkor néhány dologban figyelmesebbek tudtak volna lenni. De mindegy, az a lényeg hogy azért a jó viszony megmaradjon. Egyébként ismerem az érzésed, mikor kialakítottam a magam kis közegét, és beugrottak kisgyerekkel mindent két perc alatt a feje tetejére állítottak. A másik hogy nem dohányzom. Volt olyan dohányos aki meggyőzött róla hoy majdnem becigizik, de a hideg teraszra nem akar kimenni mert fázik. Nagyon megbántam hogy engedtem benn rágyújtani.
2016. aug. 14. 21:11
 13/35 A kérdező kommentje:
Van pl előke a kicsi nyakában mert nyáladzik de idővel sokat nem ér mert nagyon mozgékony. A nagyobbikra rászólnak nem hagynak rá mindent de vele meg az a baj hogy nagyon izgága. Panelban lakunk egy nem túl szívélyes szomszéddal vagyunk megáldva. Azért is szól ha megy a mosógatógép vagy ha mosok. Persze nem rögtön teszi szóvá hanem x idő múlva. A konyhám nem túl nagy ott én is alig férek el ha nagy ritkán főzök.
2016. aug. 14. 21:33
 14/35 anonim ***** válasza:
49%

Pfuu te olyan vagy mint anyósom, ha ott vagyunk sot ha ok vannak nalunk,akkor sem hallok mast mint ne rohanj ne kiabálj, ne egyel ne igyál , vagy epp fordítva.

Nekem faj hallani, mert a 3 evesem semmivel nem rosszabb vagy neveletlen ev mint bármelyik 3 eves...

2016. aug. 14. 21:35
 15/35 anonim ***** válasza:
77%
Gyereket sem akarok, rendmániás sem vagyok, de nekem sem tetszene, ha összenyálaznák a szőnyeget, ergo nem hívok meg 9 hónaposakat.
2016. aug. 14. 21:38
 16/35 anonim ***** válasza:
26%
Én teljesen egyetértek veled. Nehogy már ő legyen felháborodva, a sógornőd helyében én érezném magam kellemetlenül ha ilyet tenne a gyerekem. Én be sem engedném a lakásomba. Örlj neki, hogy nem mennek többet.
2016. aug. 14. 22:05
 17/35 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, melyiken lennél jobban felháborodva, hogy a 3 éves hangosan beszél, vagy hogy a 9 hónapos nyáladzik?

A bútoron rohangálásért, esetleges rendbontásért el lehet fogadni a rikácsolást, a többiért nevetséges.

Ha a szomszéd házsártos, ha a vendég nem illik a képbe, akkor nem kell vendégséget tartani.

Nyilván mindenki tudja, mivel jár két gyerek, ha nem férnek meg a házigazda nézeteivel, akkor eleve nem kell őket odahívni.

Nem is értem, miért próbálkozik az, aki minden öt percben molesztálja a hozzá látogatókat, vagy miért ő van felháborodva, ha emiatt teljesen ésszerűen nem akarja a szülőpár többet odavinni a gyerekeket.

2016. aug. 14. 22:32
 18/35 anonim ***** válasza:
40%

17, a nyáladzásért a szülőre, nem a gyerekre. Tegyen oda egy kendőt vagy adnék neki én egy tiszta papírtörlőt, örölközőt. A 3 évesre sem haragudnlk, de szintén a szülő nem tudja megnevelni. A gyerek nem hibás, ennyi idősn nem fogják még fel.

A kérdező lehet a testvérét akarta látni és ment vele a családja is.

Jópár éve volt( 9-10?), a szüleimmel éltem még. Vadi új lakás, festés, bútorok, stb. a gyerek a kanapén rohangált, kajás kézzel fogta a falat, a szőnyegre ráborított ezt-azt. Miután elmentek a lakás úgy nézett ki mint ha játszótér lett volna. Kb egy napig kellett takarítani utána. A gyerek anyukája annyit mondott néha, hogy "XY nem szabad, jajj XY". Apum festetett párszor újra miattuk. Nem vették észre magukat. Van aki tűri van aki nem. Tudni kell hol a határ.

2016. aug. 14. 23:15
 19/35 anonim ***** válasza:
89%

Erre megint csak azt lehet mondani, hogy ha ez nem tetszik, nem kell odahívni őket.

Nem lehet egész nap veszekedni velük, rendszabályozni minden hülyeségért a gyerekeket.

Ha neveletlenek, akkor neveletlenek, úgy pláne nem, rendetlenkedjenek otthon.

A kérdező ugyanúgy elmehet hozzájuk, neki legalább nem kell gyerekekkel vesződnie az út során.

Itt még mindig a sógornőnek van igaza, persze hogy nem szívesen megy oda, ha minden percben útban van a két gyereke.

Ez a legoptimálisabb megoldás ebben a helyzetben.

2016. aug. 15. 02:31
 20/35 anonim ***** válasza:
92%

Most sokan úgy állították a be a kérdezőt, mint egy sárkányt, de én megértem. Nekünk még nincs gyerekünk, de szoktak olyanok jönni, akiknek van. Azért van különbség közöttük is! Van kicsi gyerek, akinek anyuka direkt hozott kis plédet, hogy azt terítette a szőnyegre, kanapéra a baba alá, amikor ott játszott, nyáladzott, de egyébként sem engedte a lakásban kolbászolni. Mindent megnézett, volt, amit meg is fogdosott, de amikro tiszta nyál volt a keze, vagy már le akarta pakolni, akkor anyuka szépen megfogta a kis kezét és elhúzta, hogy nem szabad, meg folyamatosan figyelt rá és megtörölgette. De erre a kislányra otthon is így odafigyelnek, ezt menet közben magyarázta is az anyukája. Otthon sem hagyják partizánkodni, meg a lakást teljesen felfordítani. Mások meg két Mauglival érkeztek...Ok, ha a gyerek kiboríytja a ropit, meg kilöttyent ezt-azt, az természetes, bárkivel előfordulhat. De azt már kevésbé veszem természetesnek, amikor a 2,5 éves a ragadós, mindennel összekent kezével mászkál, mindent megfogdos, lerángat, a falra szerelt térnagyobbító tükörfelületet két tenyérrel csapkodja (odaáll mellé, és ütemesen üti),az LCD tv-be csimpaszkodik, előrángatja a vezetéket, az 5 évessel karöltve ugrálnak a kanapén és rohangálnak össze-vissza, míg a szülők elintézik egy félig elmormolt "nem szabad" elsziszegésével és békésen tömik a fejüket az étkezőben, mialatt én rohangászok a kölkeik után, mielőtt leverik a tükröt, magára rántja a 400 ezres tv-t, stb. Majd éjfélig takarítom a nyomaikat mindenhonnan...Megint más kutyával jön, és jobban viselkedik a blöki, mint másnak a kölyke...

A lakás nem múzeum, de azért illene vigyázni a másik dolgaira,és nem abból kiindulni, hogy "de hát gyerek". Igen, a szülő meg felnőtt, és a saját lakásából úgy csinál disznóólat, ahogy akar, de a máséban illene alkalmazkodni a körülményekhez!

2016. aug. 15. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!