Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha elviselhetetlen a sógornőm?

Ha elviselhetetlen a sógornőm?

Figyelt kérdés

Romokban az élete, ami miatt őszintén sajnálom. Tud jó fej lenni, ha olyanja van. De olykor elviselhetetlen. Mivel ő a "sérült fekete bárány", az egész család lábujjhegyen jár körülötte.

A férjem szerint azért, mert félnek, hogy kárt tesz magában. Én viszont nehezen tudom türtőztetni magam. Ma a férjem szervezett egy közös családi színházlátogatást. A sógornőm végig hisztériázta, odébb is mentem, hogy kibírjam szó nélkül, és amennyire lehet, elviselhető maradjon az este. De utána folytatta, minosithetetlenul beszélt a férjemmel. Miért mára, miért arra a helyre, és durvábbak. Ja, előre megmondta, hogy szar lesz a darab. Komolyan, mintha az ördög bújt volna belé, és azt várta volna, mikor mond valaki valamit, amire a lehető legdurvábban reagálhat.

Egyszercsak elpattant valami. Mondtam, hogy elhiszem, hogy rosszkedvű, de én ezt nem bírom tovább, rosszul vagyok. Fájni kezdett a hasam (6 hónapos terhes vagyok), meg is ijedtem, reszkettem. Egyebkent alapból nagyon határozott ember vagyok, de a férjem miatt próbáltam hallgatni, és elkerülni a balhét. De ha öt bántják, akkor elszakad a cérna.

Szoval a sógornom dühösen otthagyott minket, miközben anyós próbálta magyarázni, hogy a testvérek egymás közti civodasa...

Aki van/volt hasonló helyzetben, segítsen! Ez az ő családjuk, nem gondolom, hogy nekem kéne rendet teremtenem, de mit tegyek, ha a kussolással nem értek egyet, és ha a férjem megalázását nem tudom senkitől eltűrni?

Ő (a férjem) nagyon konfliktuskerulo alkat, retteg, hogy elveszti a testvérét (aki lázadóként hamar elhagyta a családot, és csak pár éve bukkant fel ujra), de nem találom a helyem igy, és nem is értek vele egyet, hogy körül kéne ugrálni valakit ennyire.

35 éves emberről beszélünk. Egyszer kiírtam ide, hogy szerintem a mi boldogsagunk is fáj neki, és alapvetően sajnálom, de ugy érzem, van egy határ.

Hosszú lett, de még mindig nem nyugodtam meg teljesen.

Nem akarok látványosan kivonulni a családból, de nem tudom kezelni a helyzetet.

2015. dec. 23. 01:07
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
Én ebben élek menekülj komolyan mondom hogy egészségkárositó én is most költözök mintha egy emberől beszélnék kerüld el föleg ha terhes vagy nem kell neked megoldást találnod
2015. dec. 23. 01:24
 2/30 acelsziv ***** válasza:
62%

"a férjem) nagyon konfliktuskerulo alkat"

Magyarán puhap ö csű... Imádom amikor a nyámnyilaságot virágnyelven magyarázzák.

Jó lenne, ha elmagyaráznád neki, hogy beláthatatlan következményei lehetnek rád és a babára nézve annak amit ez a - nos embernek nem nevezném - művel. Szóval kur va gyorsan növesszen tököket és gerincet és álljon ki a gátra, mert most már nemcsak magáról van szó, hanem a családjáról is.

2015. dec. 23. 01:51
 3/30 anonim ***** válasza:
66%
Nehéz helyzetben van a férjed... ha a sógornőd 35 évesen egyedülálló, akkor pláne... lehet, hogy a kisbaba is ront még a helyzeten... próbáld elkerülni a közös családi programokat. Ha netán együtt éltek, akkor pedig mielőbb költözzetek külön.
2015. dec. 23. 02:22
 4/30 anonim ***** válasza:
59%
előző válaszoló vagyok. azt hiszem félreérthetően irtam. Szóval ha együttél a nagycsalád - anyósék-sógornő plusz ti, akkor a férjeddel költözzetek külön háztartásba, legyetek önállóak, a kisbaba érdekében is. Különben bedilizel attól, hogy ötpercenként babaetetési tanácsokat kapsz a gyerektelen sógornődtől...
2015. dec. 23. 02:27
 5/30 anonim ***** válasza:
64%

Amit én csináltam/csinálok ilyen emberekkel:

Felveszem a "tükör alakot". Érezhetően és a hülyének is nyilvánvalóan szarkasztikus válaszokat adok a megjegyzésekre ugyanolyan stílusban. Előbb-utóbb vagy észreveszi magát, vagy úgy vérig lesz sértve hogy nem akart többet találkozni.

Az egyik legundorítóbb embertípusnak tartom az ilyen lehúzós/mindentmegmondós embereket. Nekem is van egy ilyen ismerősöm, szerencsére ma már megváltozott és elég jó barátok lettünk, kb. mint ha kicserélték volna a jó pár évvel ezelőtti énjével. Sanszos, hogy időben észrevette magát, amikor nem hívtuk el sehova.

2015. dec. 23. 03:46
 6/30 anonim ***** válasza:
48%
Keruld es ennyi. Aztan vagy eszreveszi magat es mar nem lesz olsan fojtogato a tarsasaga v nem veszi eszre magat es tobb lesz korulotted a levego. Neked mindketto jot tesz, bhogy is alakul. Foleg varandosan...
2015. dec. 23. 04:45
 7/30 A kérdező kommentje:

Nem lakunk együtt szerencsére.

Egyszer megkérdeztem a férjemet, miért hallgat mindenki, mikor iskolaztatja a környezetében levőket, a szüleit is. (Mindent mindenkinél jobban tud.) Elmondta, hogy egyszer egy vita hevében a testvére kő akart ugrani az ablakon, es az apjával fogták le. Azota rettegnek ettől. Egy családban sok dolog történik és van valamiert. Őszintén megértem, hogy sebzett. De igy mindig egyedül marad, és rombolni fogja magát és másokat.

A legjobban az fáj, hogy a férjem jó előre megszervezte ezt, a családjuk évtizedek óta nem volt együtt egy programon (a miénkkel ellentétben, mi sokat vagyunk együtt, ugy ertem, szüleim, testvéreim), mint egy gyerek, olyan izgalommal készült, és mikor láttam, mit okoz neki a sógornom viselkedése, azt hittem, megszakad a szívem.

A férjem hatarozatlansága engem is zavar, de nem tudok mit kezdeni a felelmevel, hogy a tesoja miatta tesz kart magában. (Amit en nem hiszek ebben a formában, zsarolásnak tartom, és bármit is tesz, maga miatt teszi, de én nem a testvére vagyok. Nem tudom, én mit éreznék, nincs ilyen családtagom.)

Alig bírtam elaludni, most is fönt vagyok. Nem vagyok hisztis kismama sem, egyebkent gondtalan a terhességem, rengeteget dolgozom, talán túl sokat is jövök-megyek, ezert rémültem meg a hasfájdalomtól, nem szokott lenni.

De kozben is azt gondoltam, utál, mert a családja is megijedt, pedig nem szineszkedtem.

Egyebkent hétvégente altalaban valahol keményen berúg, olyan helyekre jár, ahova mások tizenévesen.

Időnként felszedett huszonéves srácokat, egy ideje az sincs. Mögötte egy válás, gyerek nélkül. Vannak anyagi es egészségügyi bajai. Nagyon sajnálom, de sürgősen kéne magával valamit kezdeni. (De nem hisz semmiben, ami lélek, psziché, egyéb "szarság".)

Én nála idősebb vagyok, tehát nem korán ertem révbe, tudom, milyen félni, hogy lemaradók mindenről. De vegigjartam a magam rögös belső útját.

Eddig sem volt matyóhímzés, de sok nehézségben lehetett rá számítani. (Tényleg tud jófej lenni.) De mióta úton a baba, szerintem megkattant. Vagy csak véletlen egybeesés.

Újabban azt mondogatja a férjemnek, hogy én nem bírom.

Szerintetek érdemes neki bármit mondanom? (24-én délután elvileg a férjem családjánál leszünk, a szülei, mi és a tesó. Remélem, megnyugszik addig. Valaki írta privatban, hogy szarjam le. Isten bizony megpróbáltam. Nem ment tovább.)

2015. dec. 23. 06:00
 8/30 A kérdező kommentje:

És köszönöm a valaszaitokat, sokkal rosszabbaktol féltem. A viselkedése visszatükrözésére is gondoltam, de égne a fejem.

De lehet, hogy megpróbálom.

2015. dec. 23. 06:06
 9/30 anonim ***** válasza:
40%

Hát, hallod, egy ilyen elmebeteg hisztérikát...hosszútávon a lehető legrosszabbat teszi mindenki azzal, hogy finomkodik vele, meg hajbókol a dolgaihoz. Megszokta, hogy minden frusztráltságát a családján vezetheti le, nem tud akkorát rúgni senkibe, hogy következménye lenne. Ez nem is lesz jobb helyzet, maradj távol. Tönkre fogja tenni az egész családot, mert Te úgyse fogod ezt elviselni, pláne, ha majd a gyerekeddel szemben is így viselkedik, és inkább távol maradsz mjd az egész famíliától, ezt borítékolom. Amíg anyósodék nem csapnak az asztalra, hogy vagy elmegy a kisasszony orvoshoz kezeltetni magát vagy magától nem rázza helyre a fejét, addig nem kívánatos személy, mert mindenki életét megkeseríi, aki csak érintkezik vele. Komolyan, ebben mi az öröm? Csak azért mert családtag, megéri ennek kitenni magukat? Meg annak, hogy szét fogja bombázn a családot?

Legközelebb, ha az ablakon akar távozni, hagyjátok...hidd el, volt iylen családtagunk...azóta is ezt emlegetik, hogy akkor kellett volna inkább egyet lökni rajta, annyi kárt okozott azóta. De bztosak lehettek benne, hogy nem grott volna, az iylen csak drámázik, hogy vele foglalkozzanak. Orvost neki!

2015. dec. 23. 06:17
 10/30 anonim ***** válasza:
16%

ahogy ismerem magam tuti kiosztottam volna már ezer éve

első körben kétszemélyesen

ha az nem használ akkor a többiek előtt

ennél az esetnél is tuti megkapta volna tőlem a ki és beszólásokat

és valahogy nem mozgatna meg h mit reagál rá ...

2015. dec. 23. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!