Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha elviselhetetlen a sógornőm?

Ha elviselhetetlen a sógornőm?

Figyelt kérdés

Romokban az élete, ami miatt őszintén sajnálom. Tud jó fej lenni, ha olyanja van. De olykor elviselhetetlen. Mivel ő a "sérült fekete bárány", az egész család lábujjhegyen jár körülötte.

A férjem szerint azért, mert félnek, hogy kárt tesz magában. Én viszont nehezen tudom türtőztetni magam. Ma a férjem szervezett egy közös családi színházlátogatást. A sógornőm végig hisztériázta, odébb is mentem, hogy kibírjam szó nélkül, és amennyire lehet, elviselhető maradjon az este. De utána folytatta, minosithetetlenul beszélt a férjemmel. Miért mára, miért arra a helyre, és durvábbak. Ja, előre megmondta, hogy szar lesz a darab. Komolyan, mintha az ördög bújt volna belé, és azt várta volna, mikor mond valaki valamit, amire a lehető legdurvábban reagálhat.

Egyszercsak elpattant valami. Mondtam, hogy elhiszem, hogy rosszkedvű, de én ezt nem bírom tovább, rosszul vagyok. Fájni kezdett a hasam (6 hónapos terhes vagyok), meg is ijedtem, reszkettem. Egyebkent alapból nagyon határozott ember vagyok, de a férjem miatt próbáltam hallgatni, és elkerülni a balhét. De ha öt bántják, akkor elszakad a cérna.

Szoval a sógornom dühösen otthagyott minket, miközben anyós próbálta magyarázni, hogy a testvérek egymás közti civodasa...

Aki van/volt hasonló helyzetben, segítsen! Ez az ő családjuk, nem gondolom, hogy nekem kéne rendet teremtenem, de mit tegyek, ha a kussolással nem értek egyet, és ha a férjem megalázását nem tudom senkitől eltűrni?

Ő (a férjem) nagyon konfliktuskerulo alkat, retteg, hogy elveszti a testvérét (aki lázadóként hamar elhagyta a családot, és csak pár éve bukkant fel ujra), de nem találom a helyem igy, és nem is értek vele egyet, hogy körül kéne ugrálni valakit ennyire.

35 éves emberről beszélünk. Egyszer kiírtam ide, hogy szerintem a mi boldogsagunk is fáj neki, és alapvetően sajnálom, de ugy érzem, van egy határ.

Hosszú lett, de még mindig nem nyugodtam meg teljesen.

Nem akarok látványosan kivonulni a családból, de nem tudom kezelni a helyzetet.

2015. dec. 23. 01:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%
ezeket azért írom, mert apám ezektől szenvedett és mindig hisztizett ha a családban bárki is jól merte magát érezni. Egyszerűen nem tudják az ilyenek elviselni, ha a másik boldogabb nála vagy ha nem róla szól minden. Apámmal megszakítottuk a kapcsolatot és én is felnőttem,de ő a mai napig nem változott SEMMIT, pedig temérdek kezelésen volt amiket félbehagyott mert nem volt betegség tudata.Szóval ne remélj változást,se a férjed részéről se a többiektől.Apám nővére is beteg volt és többször megkeserítette apám életét, mindegy mit tett vele vagy velünk de kereste a kegyeit csak mert fiatalon évekre eltűnt lázadás képp(ezek már csak ezt szokták) onnantól hogy visszatért agyon lett kényeztetve a mai napig, pedig már 60 év körül jár -.-"
2015. dec. 23. 11:16
 22/30 anonim ***** válasza:
29%

akik így viselkednek, azok általában frusztráltak valamiért.

talán az életben bekövetkezett sikertelenségük miatt, és ezt azzal próbálják kompenzálni hogy magukra vonják a figyelmet -jelen esetben a színházas sztori.

ez viccen kívül pszichés betegség, szeretet hiány, és feltűnési viszketegség együtt.

jobb az ilyet elkerülni, mert nagyon negatív tud lenni az életre.

próbálj meg vele elbeszélgetni, mond el neki mi bánt, mi a baj vele, és ha van annyi esze akkor megérti és felfogja.

ha nincs, akkor pedig mint írtam jobb az ilyet elkerülni, mert ez egyre csak rosszabb lesz.

tapasztalatból mondom, 5 évig kellet elviselnem egy ilyen rokont, a végén a kapcsolatunkat tette tönkre, és szakítás lett a vége.

2015. dec. 23. 12:59
 23/30 anonim ***** válasza:
80%

A te családod működik, az övéké nem.

Túl nagy a szakadék.

A konfliktusok kerülése érdekében a helyedben azt csinálnám, hogy legalább a terhesség alatt kivonnám magam az ő programjaik alól. Szerintem nem tesz jót az a gyereknek, hogy az ő problémáik miatt (ezek a dolgok akkor keletleztek, mielőtt ismerted volna őket), idegesíted magad.

Azt, hogy a férjeddel hogy beszélnek, a férjed dolga, VISZONT megmondhatod neki, hogy értse meg, neked ezt nem kellemes hallgatni, és legközelebb nem mész el emiatt.

2015. dec. 23. 13:00
 24/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Holnap megyünk karácsonyozni, remélem, minden rendben lesz. Szép ünnepet nektek!
2015. dec. 23. 15:43
 25/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, van valami fejlemény?
2015. dec. 29. 19:56
 26/30 A kérdező kommentje:

A férjemnek megmondtam, hogy ha ilyen balhé lesz a jövőben, én távozom.

A karácsony elég jól telt, sógornő az elején közölte, hogy "ma megpróbálok kulturáltan viselkedni", és ehhez tartotta magát. Úgy döntöttem, úgy csinálok, mint ha mi sem történt volna, tudatosítva magamban, hogy ha úgy adódik, tudom, mit teszek.

Köszönöm a kérdést.

2015. dec. 29. 23:10
 27/30 anonim ***** válasza:
ez a "úgy teszek mintha mi sem történt volna" a legrosszabb amit választhatsz mivel most ezzel el lett fogadva a viselkedése. a kutyánál is rögtön rá kell koppintani az orrára amint rosszat tesz, mert csak így tudatosul benne a dolog, ez igaz az emberre is. Most mindenki hagyta ezt elmenni a füle mellet és ő úgy éli meg, hogy akkor a tetteinek nincs következménye, mert szerencsére tele van balekokkal.ezzel neked nem lett jobb és te sem állsz felette csak nem akartál balhét karácsonykor(bár valahol igazad van ha nem akarsz te a fekete bárány lenni). Életem során már rájöttem mindig a családi együttlét egy olyan alkalom lesz ahol az ember fél balhét csinálni hisz épp karácsony, húsvét, névnap, szülinap stb. van és így könnyen eltelnek az évek anélkül, hogy bármi változott volna.
2016. jan. 4. 09:50
 28/30 anonim ***** válasza:
sógornőd csak azért jelentette ki az elején, hogy most nyugton lesz mert ezzel akarta megelőzni a rá mért csapásokat, nem hülye a nő
2016. jan. 4. 09:51
 29/30 anonim ***** válasza:
57%
ja és bakker, nem csak karácsonykor kéne kulturáltan viselkedni, ez kész vicc
2016. jan. 4. 09:52
 30/30 A kérdező kommentje:

Nem, nem a legrosszabb, mert ugy döntöttem, többet ezen nem stresszelem magam, ami volt, viszont a jjövőben nem is tűröm el, hanem lelépek.

Ha nem lehet lelépni, akkor beszólok.

Hidd el, ha valaki, én aztan nem vagyok konfliktus kerülő...

2016. jan. 4. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!