Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan beszéljem le az unokate...

Hogyan beszéljem le az unokatesómat arról, hogy tönkretegyen valakit?

Figyelt kérdés

Az unokatesóm (lány, októberben lesz 14 éves) teljesen rá van állva egy tanárra a sulinkból. Múltkor azt mondta, hogy összejöttek, de most kiderült, hogy nem, viszont mindenáron meg akarja szerezni magának.

Hétfőn voltam náluk, és megmutatta, hogy miket írkál a pasinak Face-en és azt hittem, hogy elájulok. Bejelölték egymást ismerősnek, de ez mondjuk nem gáz, mert minden tanítványát visszajelöli, nekem is ismerősöm, és elég sok más tanár is, szóval ez még nem is lenne probléma. De az unokatesóm olyanokat kommentel a képei alá, hogy milyen dögös, meg szexi, meg szivecskéket meg nyálcsorgatós emojikat küldözget. Volt egy olyan kép, ami tavaly nyáron készült és a tanár fát vágott valami táborban és nem volt rajta póló, arra írta, hogy miket tudna vele csinálni.

Újabban priviben is írkál neki mindenfélét, megmutatta a levelezésüket, ami szerinte azt bizonyítja, hogy ő is bejön ennek a tanárnak, holott kedvesen és udvariasan, de elég egyértelműen megírta az unokatesómnak, hogy vegyen vissza, sőt, már a menyasszonya is figyelmeztette, hogy hagyja abba.

Most kitalálta, hogy majd küld neki meztelen képeket, hátha attól megtetszik neki. Ezt a tanárt mindenki szereti az iskolában, jól tanít, meg nagyon rendes is, és félek, hogy az unokatesóm ármánykodása miatt kirúgják, vagy le is csukhatják. Még nincs 14 éves, és ha a tanár le is törli a képeket azonnal, akkor is lesz nyoma, hogy elküldte neki.

A szüleinek azonnal szóltam, de nem hitték el, mert szerintük az ő gyerekük tökéletes, és sose csinálna ilyet, és írtam a tanárnak is egy üzenetet, hogy tiltsa le az unokatesómat, mielőtt késő lesz, de lehet, hogy még ez is kevés lesz.

Hogyan magyarázzam el az unokatesómnak, hogy ezzel nem fogja elérni a célját, viszont egy életre tönkreteheti a tanárt?

2016. júl. 28. 11:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg lépj fel határozottabban, mint eddig, mert ebből még nagyobb baj is lehet. Ott rontottad el, hogy nem mutattad meg a szüleinek ezeket az üzeneteket. De beszélj vele fészen és faggasd, küldd el azokat a beszélgetéseket a szüleinek.

De amúgy tényleg, én is rajongtam tanárért gyerekként, de tiszteltem, meg tudtam, hol a helyem, úgymond gyerek platói szerelem, de ez már beteges, tényleg szakember kéne. 22L

2016. júl. 28. 13:52
 22/36 A kérdező kommentje:
13:52, csak az a baj, hogy nem akarok vele összeveszni pont most, mert jövő héten megyünk a nagymamához Balatonra, 2 hétig össze leszek zárva vele. Mondjuk annyiban jó, hogy ott legalább nincs internet, nem tud küldözgetni magáról semmit.
2016. júl. 28. 14:12
 23/36 Snorri ***** válasza:
Én pedig nem szólnék többet a lány szüleinek. Egyszer már megtetted, nem hitték el. Nehogy az legyen a vége, hogy a lány besározza a tanárt a szülei előtt dühében, vagy védekezésképpen. Szóltál a tanárnak, ez jó. Ha elmentek nyaralni együtt, akkor mond meg az unokatesódnak négyszemközt, hogy ha nem állítja le magát, akkor az lesz a vége, hogy bajba keveri a tanárt, ezt akarja? Ha baj lesz, akkor te tanúsítod, hogy mit művelt, és az egész ki fog derülni, és utálni fogja az egész iskola.
2016. júl. 28. 14:47
 24/36 A kérdező kommentje:
14:47, inkább arra játszom, hogy hátha tényleg érez valamit a tanár iránt, és akkor talán lemond arról, hogy tönkretegye az életét. Azzal biztosan nem fogom tudni megijeszteni, hogy utálni fogják a suliban, mert elég népszerű, és pont azért, mert nagyon ribis. :(
2016. júl. 28. 15:31
 25/36 anonim válasza:

Ha megtudja, hogy miben akarod őt segíteni, akkor készülj fel rá, hogy pokollá teszi az életed, abban a két hétben.

Szerintem ezért legyél nagyon óvatos vele, provokálni fog, de ülj fel rá.

Ebben a dologban csak az lehet a megoldás, ha a szülei "teszik helyre". Te nem tudod megváltoztatni, sem jobb belátásra bírni szerintem.

Az sem megoldás, hogy ha szereti, akkor meg lehet győzni, ne csinálja ezt, mivel ez a kislány valószínűleg nem is szereti, hanem csak uralkodni akar valakin, akiről azt hiszi, hogy az övé lehet.

De ez nem szeretet, hanem a másokon való uralkodásának ösztönét éli meg ennek, ezért a nem ártásra (ne bántsd, ha szereted) alapozni ez esetben gyenge érv lenne.

2016. júl. 28. 17:12
 26/36 anonim válasza:
jav: "de ne ülj fel rá"
2016. júl. 28. 17:12
 27/36 A kérdező kommentje:
Még azt találtam ki, hogy hétfőn úgyis tőlük indulunk nyaralni, akkor kicsempészem a táskájából a telefonját, és otthagyom a szüleinek. Mindig nála szokott lenni, de ha nincs nála, biztos, hogy az apja át fogja nézni, és akkor már tudni fogják, mi a helyzet. Tudom, hogy ez elég gonosz, de szerintem ő is eléggé az volt, amikor ilyen helyzetbe hozta a tanárt. Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet. :S
2016. júl. 28. 17:21
 28/36 anonim válasza:

Ez nem gonoszság, hanem az eszed használatával próbálod őt segíteni szerintem, és ez helyes. Az lenne a baj, ha közömbös lennél, és nem akarnál segíteni neki.

De nem vagyok biztos abban, hogy ez így sikerülhet, mert mi van, ha az apja utána rohan, de "kislányom itt maradt a telefonod"! Sztem ennél jobb terv kellene, mert csak egy esély lehet erre, több nem biztos, hogy adódik.

2016. júl. 28. 18:13
 29/36 A kérdező kommentje:
18:13, nem fognak utána szaladni, mert amikor reggel megyünk a vonathoz, az anyja dolgozni fog, az apja meg aludni, mert éjszakás. Ha ottmarad a telefon, biztos, hogy meg fogják nézni, 100%.
2016. júl. 28. 18:23
 30/36 anonim ***** válasza:

Tudják a jelszót a telóra? Ábrakód? Nem ujjlenyomatra nyílik?

A facebook jelszava megvan? Ha kijelentkezik mi lesz? Akk is beletudnak nézni?

2016. júl. 28. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!