Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan beszéljem le az unokate...

Hogyan beszéljem le az unokatesómat arról, hogy tönkretegyen valakit?

Figyelt kérdés

Az unokatesóm (lány, októberben lesz 14 éves) teljesen rá van állva egy tanárra a sulinkból. Múltkor azt mondta, hogy összejöttek, de most kiderült, hogy nem, viszont mindenáron meg akarja szerezni magának.

Hétfőn voltam náluk, és megmutatta, hogy miket írkál a pasinak Face-en és azt hittem, hogy elájulok. Bejelölték egymást ismerősnek, de ez mondjuk nem gáz, mert minden tanítványát visszajelöli, nekem is ismerősöm, és elég sok más tanár is, szóval ez még nem is lenne probléma. De az unokatesóm olyanokat kommentel a képei alá, hogy milyen dögös, meg szexi, meg szivecskéket meg nyálcsorgatós emojikat küldözget. Volt egy olyan kép, ami tavaly nyáron készült és a tanár fát vágott valami táborban és nem volt rajta póló, arra írta, hogy miket tudna vele csinálni.

Újabban priviben is írkál neki mindenfélét, megmutatta a levelezésüket, ami szerinte azt bizonyítja, hogy ő is bejön ennek a tanárnak, holott kedvesen és udvariasan, de elég egyértelműen megírta az unokatesómnak, hogy vegyen vissza, sőt, már a menyasszonya is figyelmeztette, hogy hagyja abba.

Most kitalálta, hogy majd küld neki meztelen képeket, hátha attól megtetszik neki. Ezt a tanárt mindenki szereti az iskolában, jól tanít, meg nagyon rendes is, és félek, hogy az unokatesóm ármánykodása miatt kirúgják, vagy le is csukhatják. Még nincs 14 éves, és ha a tanár le is törli a képeket azonnal, akkor is lesz nyoma, hogy elküldte neki.

A szüleinek azonnal szóltam, de nem hitték el, mert szerintük az ő gyerekük tökéletes, és sose csinálna ilyet, és írtam a tanárnak is egy üzenetet, hogy tiltsa le az unokatesómat, mielőtt késő lesz, de lehet, hogy még ez is kevés lesz.

Hogyan magyarázzam el az unokatesómnak, hogy ezzel nem fogja elérni a célját, viszont egy életre tönkreteheti a tanárt?

2016. júl. 28. 11:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%
Ez nagyon komoly dolog. Nyilván azt is fogják látni, hogy a tanár nem nyit a lányzó felé, de lehet, hogy a tanár helyében tiltanám a kuzint, + megelőzve a pletykákat szólnék a felettesnek is.
2016. júl. 28. 12:06
 12/36 A kérdező kommentje:
12:01, tegnap este írtam a tanárnak az üzenetet, és azt hiszem, ő is törölte az összes gyereket az ismerősei közül, mert megcsappant az ismerőseim száma egyel, és most csak a privátra állított profilját látom, a bejegyzéseit, képeit, idővonalát nem. Megnézem whodeletedme-n.
2016. júl. 28. 12:09
 13/36 anonim ***** válasza:
Mutasd meg az unokatesód szüleinek a facebookot. Hogy miket írkált. Akkor majd elhiszik, és talán lépnek valamit.
2016. júl. 28. 12:11
 14/36 A kérdező kommentje:
12:05, most már sajnos nem tudom megnézni a tanár képeit és ezért nem tudom lementeni se az unokatesóm kommentjeit. :(
2016. júl. 28. 12:12
 15/36 anonim ***** válasza:

Kicsit furcsa, hogy eddig nem lépett, aztán egy random üzenet 180°C-os fordulatot ad.

Persze nem kételkedem, 23 éves még elég fiatal.

Ha igaz a történet, akkor jól tetted, mert most a tanár mehetne sittre.

Mikor én jártam középbe, akkor kikötötték mindenkinek, hogy a tanárok facebookján nem kommentelgetünk, csak like vagy ha van fent nála osztálykép vagy bármi ami osztállyal/sulival kapcsolatos, oda lehet, aki megszegi, az torolve lesz, de persze osztályos csoportokban továbbra is látni fogja.

2016. júl. 28. 12:18
 16/36 A kérdező kommentje:
12:18, eddig azt nem tudta szerintem a tanár, hogy meztelen képeket akar neki küldeni za unokatesóm, tőlem tudta meg. Amúgy is elég Jézus-szerű figura, és nem feltételez senkiről se rosszat. Apám szerint az ilyeneket szokták bepalizni.
2016. júl. 28. 12:25
 17/36 anonim válasza:

A kislány egyértelműen beteg, és még jó, hogy egy ilyen testvére van.

A szüleiteket pedig fel kellene valahogy világosítani erről még időben, de egyértelműen, hogy nehogy tovább háríthassanak, hanem nézzenek csak szembe a tényekkel.

Ha most nem sikerül, akkor később az ilyesmikből szoktak lenni a tragédiák.

2016. júl. 28. 13:05
 18/36 anonim ***** válasza:

Mondd a tanárnak és próbáld meg te is lefényképezni minden üzenetét!

A jelszavát véletlenül se tudd meg. Saját eszközről ne jelentkezz be nehogy vmi hazugság nyomán te légy a tanárnak író lány. (nemtom visszakövethető e,de ha igen gondban lehetsz)

Az üzeneteket töröli lehet. Ha később bajba kerülne törli és nincs bizonyítékotok. Képernyőkép és tiltás. Előbb a tanárnak,aztán ha nincs foganatja az igazgatónak/osztályfőnöknek szólsz.

A lány szüleit próbáld minden eszközzel bevonni a dologba. Valahogy rá kell ébreszteni őket arra,hgy nem ismerika lányukat.

2016. júl. 28. 13:09
 19/36 A kérdező kommentje:
13:05, szerencsére csak unokatesóm, ki is nyírnám magamat, ha ennél közelebbi rokonságban lennénk. :D
2016. júl. 28. 13:14
 20/36 anonim ***** válasza:
en irnek a tanarnak hogy torolje az ismerosei kozul mert ez a kis rin..o nem fog beken maradni.
2016. júl. 28. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!