Családon belül éttermbe meghívott ebédre mindenki maga fizeti a sajátját és gyereket ne vigyünk. Ti elmennétek így?
Szerintem az rendben van, hogy mindenki maga fizeti az ételét - nagyobb család esetén ez iszonyatosan drága lenne különben.
Az viszont egyáltalán nincs rendben, hogy ne vigyétek a ti gyereketeket...
utolso, nem rendezunk nagy hacacárét, ha arra sincs pénz, hogy étterembe vigyuk a meghivottakat.
akkro meg van hivva a két keresztszulo és kész. de mi az már, h meg vagy hivva, de a kajat te fizeted? az nem meghivás…
én biztos nem mennék el, de ezekutan nem is eroltetném veluk a kapcsolatot.
Milyen meghívás már az, hogy gyere étterembe minket ünnepleni, a kölyködet hagyd otthon, nehogy elvonja a figyelmet a mi kis szemünk fényéről, hozzál ajándékot, de fizesd a fogyasztásod?
A sógornőék kicsit el vannak tájolva a vendégség alapszabályaitól.
1. Nem hívok olyan helyre vendéget, ami anyagilag nem a szintem.
2. Nem hívok annyi embert, amennyit nem tudok megvendégelni.
3. Ha családi esemény, akkor a családot illik elhívni, és ebbe bizony a baba is beletartozik. Majd az öreg nagyit is kitiltja, mert sok a gond vele, már nem tud járni, vagy a fiatal unokahúgot, aki csinos, hamvas és ő lenne a nap szépe? vagy annyira bunkónak tart, hogy ha esetleg annyira nyűgös a gyerek, nem mész ki vele a templomból, hogy ne ordítsa végig a keresztelőt?
Nagyon gáz a sógornőd. Én a helyedben semmiképp nem mennék. A férjed menjen el a keresztelőre, ha nagyon akar, gratuláljon, vagy mi a fene a szokás, vigyen egy plüss vackot a gyereknek, nem többet, aztán jöjjön haza a CSALÁDJÁHOZ.
Eleve megszakadt azzal a baráti párral a kapcsolatunk, akik nem kíváncsiak a gyerekeinkre. Nem azért mert véranya vagyok, hanem mert nem fogok állandóan azon agyalni, hova nem vihetem a gyerekeimet, mert őket idegesítik. Az én életem most itt tart és elfogadom, ha másé nem, de akkor ő is fogadja el, hogy én hogy élek. Nem viszek gyerekeket olyan helyre, ahová alapból nem való gyerek, de egy családi keresztelőre simán. Ha nem akarja a meghívó, akkor én sem megyek. A gyerek hozzám tartozik.
A többit nem kell nagyon reagálni, fizess magadnak, aha, anyád!
Tuti nem mennék. Nem hisztiznék, nem mennék és kész. Családi sértődés, vita lesz? Kit érdekel?
1. Ha családon belül mindenki ott van, mégis mit képzelt, kire fogod hagyni a gyereket?
2. A mindenki maga fizesse dolog szerintem ok, feltéve, ha az étterem választásánál figyelembe vette a rokonok anyagi helyzetét.
3. A más gyereke nem lehet ott a mi gyerekünk eseményén dologgal viszont nem értek egyet.
Összességében: nem mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!