Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Baj, ha azért segítek, hogy...

Baj, ha azért segítek, hogy később nekem is segítsenek?

Figyelt kérdés

A rokonaimrol van szo... unokaocsem masik suliba fog jarni szeptembertol, es nekem kell majd minden nap atkiserni a sulibol a magan tanodaba. 1 oram fog elmenni ra minden nap, sot, a rohadt nehez taskajat is cipelhetem majd, mert ehhez van hozzaszoktatva.

Kulonosebben nem kedvelem se ot, se a csaladjat, de mas megoldas nincsen, viszont nagynenem mar pedzegette, hogy majd szivesen vigyazna a majdani gyermekemre neha napjan. Ez fontos lenne, mert se az en reszemrol, se a parom reszerol nincsenek nagyszulok, akikre ra lehetne majd bizni a gyermeket.

Rosszul kellene ereznem magam vagy nem baj, ha ilyen gyakorlatias a felfogasom?

23N

2016. jún. 24. 22:33
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
89%

Kár erre alapozni. Ha csak ezért csinálod akkor mondj nyugodtan nemet, mert semmi értelme. Ha meg eljön az az idő, akkor lehet, hogy nem fogja vállalni.

Meg madárnak néznek szerintem, főleg ha még a táskáját is te cipeled.

2016. jún. 25. 09:58
 22/30 anonim ***** válasza:
87%

Ettől nem leszel rossz ember, nyugodtan segíts, ha úgy érzed, később visszajön, neki a segítség ugyanúgy segítség, mintha szívből adnád. Azt tényleg nem ártana reálisan végiggondolni, hogy ha a saját gyermekével kapcsolatban nem tudja ezt megtenni, akkor a Tiéd mitől lesz majd más. Vagy arra gondolt, hogy ha este elmentek a pároddal valahová, vagy nyári szünetben, ha ő szabin van, de Te nem, akkor vigyáz majd rá?

Viszont... bár senki sem akarja, hogy egy gyermek gerincferdülést kapjon a túl nehéz táskától, de nem ártana, ha a táskacipelésről elbeszélgetnétek ;-)

2016. jún. 25. 11:54
 23/30 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, orulok, hogy tudtunk errol beszelgetni. :) ha elmegyek unokaocsemert, azzal leginkabb mamamon segitenek, kulonben az o feladata lenne. Talan nem is tudok majd minden nap hazajonni egyetemrol emiatt, de majd meglatom. Mar csak a biciklimet kellene megcsinaltaznom, es akkor nem telne egy oraba a "hadmuvelet"... penzt nem lenne pofam kerni egy csaladtol, akik mar igy is rengeteg adossagba vertek magukat, raadasul a kicsivel tolnek ki ezzel, hiszen igy ra is kevesebb penz jutna. Inkabb menjenek el egy moziba abbol a penzbol.
2016. jún. 25. 12:51
 24/30 anonim ***** válasza:
80%

- a táskát NEM kell cipelned helyette, van háta, vigye csak - ja, hogy náluk ez a módi?! Bocs, nálad meg nem, ennyi.

Egyébként ez úgy lesz, hogy amikor szükséged lenne rájuk, nagy ívben sz.ni fognak a fejedre, szóval gondold meg.

2016. jún. 25. 23:08
 25/30 A kérdező kommentje:

Inkabb a mamam kedveert segitek, neki van erre szuksege. Ő viszont mar igy is tul sokat tett - a sajat anyam eldobott es ő nevelt fel. Ha belegondolok, igy meg a lelkiismeretem is tiszta, amiert ugy csinalom majd ezt, hogy a nagynenim csaladja semleges szamomra.

Amikor kiirtam a kerdest, nem hittem volna,hogy idaig jutok el a probleman valo ragodasban. :D

2016. jún. 26. 02:50
 26/30 anonim ***** válasza:
86%

10 éves gyereket még kísérgettek? wáó. Mindegy, van ahol ez szokás, mifelénk már az elsősök lazán eljárnak egyedül (busszal is, másik városba). De a táskáját nehogy cipeld már. Van neki saját háta. A szülei ehhez szoktatták? Na, te meg nem vagy a szülője. Ennyi.

Amúgy meg te ismered a rokonaidat, hogy később mennyire fogod ezt tőlük visszakapni. Én a saját tapasztalataim miatt eleve negatívan állok az ilyen dolgokhoz, "pedzegetnek" persze fűt-fát, amikor kell nekik valami, de ha mi szorulunk segítségre, hirtelen mindenki elfoglalt és tojnak a fejünkre.

2016. jún. 26. 06:53
 27/30 A kérdező kommentje:

A mamam 14 evesen nem mert elengedni a varosunk kozpontjaba egyedul... :D mondjuk, ez a gyerek meg rettenetesen naiv, barkivel elsetalna, aki kedvesen kozelit fele, de foleg amiatt nem engedik el egyedul, mert hogy az uj sulija elotti zebran mar 2x elutottek gyerekeket. Nem ertem amugy, mert lenne mas utvonal is, ami meg kicsit rovidebb, de hiaba van aluljaro, ott neg a vonatoktol feltik, mintha hulye lenne a kolyok...

Mindegy, a lenyeg, hogy egy onallotlan embert nevelnek belole.

2016. jún. 26. 12:59
 28/30 anonim ***** válasza:

Soha, de soha nem tennék szívességet csak azért, hogy aztán viszonzást várjak. Mondjuk nem is lőcsölném rá a gyerekemet valakire, aki láthatóan "nem kedvel különösebben"..

Nekem ez sehogyse fér bele. Egyik oldalról se.

2016. jún. 26. 20:36
 29/30 anonim ***** válasza:

Egy 10 éves gyerek mért nem tudja vinni a táskáját?

És mértnem jár egyedül iskolába?

2016. jún. 26. 22:34
 30/30 anonim ***** válasza:
Beszarok, hogy a mai gyerekeket hogy kísérgetik meg faxom tudja. Én 4 évesen azt mondtam anyámnak mi a fene vagyok én, hogy még óvodába is kísérgessen el tudok én oda egyedül is menni. (1,2 km 4 évesen!) Ezt a gyereket meg 10 évesen nem hogy kísérgetni kell, de még a táskáját is más vigye. Nekem, ha a 10 éves gyerek idenyújtaná a táskáját, hogy vigyem én biztos, hogy még az én cuccaimat is a kezébe nyomnám, hogy na akkor vigyed csak szépen az iskoláig.
2016. júl. 7. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!