Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Baj, ha azért segítek, hogy...

Baj, ha azért segítek, hogy később nekem is segítsenek?

Figyelt kérdés

A rokonaimrol van szo... unokaocsem masik suliba fog jarni szeptembertol, es nekem kell majd minden nap atkiserni a sulibol a magan tanodaba. 1 oram fog elmenni ra minden nap, sot, a rohadt nehez taskajat is cipelhetem majd, mert ehhez van hozzaszoktatva.

Kulonosebben nem kedvelem se ot, se a csaladjat, de mas megoldas nincsen, viszont nagynenem mar pedzegette, hogy majd szivesen vigyazna a majdani gyermekemre neha napjan. Ez fontos lenne, mert se az en reszemrol, se a parom reszerol nincsenek nagyszulok, akikre ra lehetne majd bizni a gyermeket.

Rosszul kellene ereznem magam vagy nem baj, ha ilyen gyakorlatias a felfogasom?

23N

2016. jún. 24. 22:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
79%
Elkísérném minden viszonzás várás nélkül, de a táskáját tuti nem vinném, ne hogy már más ökörségére hogy a gyereke seggét kinyalta, azért most én is ezt folytassam... megmondanám hogy új suli, új élet, vidd a táskád, gyere utánam.
2016. jún. 24. 23:26
 12/30 anonim ***** válasza:
96%
Gyakran nem onnan kapod vissza a jót, ahonnan várod, hanem mástól.
2016. jún. 24. 23:30
 13/30 anonim ***** válasza:
88%
elvallalnam neha, de nem mindig. persze, ha neked nem gond, hogy napi 1 orad csak erre megy el, akkor miert is ne.
2016. jún. 24. 23:45
 14/30 anonim ***** válasza:
83%

Én sem tartom valószínűnek, hogy majd vigyázgatni fog a gyerekedre, addigra bőven elfelejtődik a dolog.

Amúgy én biztos nem cipelgetném a kölök táskáját. Hány éves?

2016. jún. 25. 00:07
 15/30 anonim ***** válasza:
76%

Azt nem mondanám, hogy baj, de hülyeség. Tényleg annyi minden történhet. Én is ígérgetnék mindent, pláne meg nem született embereknek.

Egy órát nem baszarintanék el az életemből per nap, a táskáját meg még úgysem cipelném, ki a tököm ő.

2016. jún. 25. 00:10
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

ohhh... ez a pedzegetek valamit, csak segíts ingyen... na ez a tuti bukó.

Bocs, de így van. És ez nem rokonság kérdése. a korrekt emberek nem pedzegetnek jövőbeni dolgokat, hanem konkrétan megbeszélik, minek a fejében segítesz, ha kérnek valamit.

A jövő messze van... én nem számítanék inkább visszasegítésre évek múlva. De ha mégis, majd akkor örülhetsz neki.

Amúgy nyugi, a barátait mindenki megválogathatja :) ott nem utalgatás van, és működnek a dolgok.

2016. jún. 25. 00:56
 17/30 A kérdező kommentje:

Nem ennek kapcsan mondta nagynenim, hogy vigyazna majd a gyerekemre, hanem akkor emlitette, amikor mondtam neki, hogy emiatt felek gyereket vallalni, a munkahely nem toleralna a gyerek betegeskedeset stb. Szoval nem errol van szo. :)

En sem baszarintanek el erre napi egy orat a zarovizsgaim es a diplomamunkam mellett, de sajnos nincs mas ember a feladatra. Maximum a mamam lenne meg, aki egybkent is allandoan vigyaz a gyerekre, de mostanaban nagyon legyengult mar szegeny. :(

Egyebkent 10 eves a kolyok. Szerintem amugy erosebb is mar nalam, majdnem olyan magas, mint en (165 cm), raadasul nehezebb nalam. Jobb is lesz, ha o cipeli a taskajat. :D

2016. jún. 25. 02:03
 18/30 anonim ***** válasza:
87%

"Ja, nem is ertem, miert nem szalad haza Pestrol videkre a nap kozepen, hogy atkiserje a gyermeket a tanodaba... ezt melyik munkahelyen engednek meg, ha nem ersz vissza fel-1 oran belul? "

És gondolod, hoyg a TE gyereked miatt hazajönni Peströl, ha vigyázni kell rá?

2016. jún. 25. 07:27
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
az ember ilyen. Nincs önzetlen szeretet. Várjuk a viszonzást. De úgyse kapunk, szoval csak magadnak baj mert azt reméled hogy kapsz valamit és azért csinálod.
2016. jún. 25. 09:29
 20/30 anonim ***** válasza:
90%

Gyakorlatiasság?

Kérjél pénzt a kíséretért (Napi rendszerességnél ezt már nem szívességnek hívják szerintem).

Nyiss egy számlát és tedd be rá a pénzt, hagy kamatozzon. Amikor neked is megszületik a gyereked, elköltheted bébiszitterre, így a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad! ;)

2016. jún. 25. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!