Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos a sógornőm...

Szerintetek jogos a sógornőm igénye, hogy egész nyári szünetben minden héten egyszer én vigyem a 4 gyerekét programokra?

Figyelt kérdés

A sógornőm elvált (a férje nem tartja velük a kapcsolatot), így egyedül kell megoldania a teljes nyári szünetet. Küldött egy beosztást a héten, hogy heti egy hétköznap rám maradnak a gyerekei (7, 9, 13, 16 évesek).

Nem akarja otthon hagyni őket, mert akkor egész nap ellébecolnak, de mivel mi szeretünk múzeumba járni, vigyem őket minden héten el valamelyikbe.

A probléma az, hogy van egy két hónapos gyerekünk, akivel azért egész napokra nem szeretek elmenni itthonról (kényelmetlen az etetés, nem tud rendesen pihenni, babakocsival nem lehet bemenni múzeumba, stb.). És, bár nem a semmire vállaltuk, de azért 5 ember ebédje és múzeumjegye hetente nekünk sok.

Anyósom, apósom, a volt férje anyukája és a férjem nővére is már vállaltak egy-egy napot, nem tudnak többet. A férjem csak hétvégét tudna velünk, de csak hétköznap kell a vigyázás.

Utasítsam vissza? Nem akarom megbántani és imádom a gyerekeit is. Pénzt nem tudok tőle kérni ezekre a programokra (nincs neki), de nem akarja, hogy itthon legyünk a lakásban. Egyszerűen nem tudom, mi legyen.

2016. jún. 23. 20:57
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:

Leírtam már, de nem arról van szó, higy nem tudnak magukra vigyázni. Hanem arról, hogy ne legyenek otthon és tévézzenek, hanem kulturalódjanak (és csak velünk tudnak múzeumozni).

A hordis huszonéveses dolgot magamra és az egyik válaszolóra értettem, aki 28 éves. De ez a viccmagyarázat már nem kicsit kellemetlen.

2016. jún. 24. 16:22
 42/56 anonim ***** válasza:
13%

"...kulturalódjanak (és csak velünk tudnak múzeumozni). "

Naná, hiszen te vagy a család esze...:D Hordozót már 30 éve is használtak (igaz, értelmes felnőttek akkor sem hívták hordinak, sem egy diplomával, sem kettővel, itt láttam először így ezt a szót), de annak azért örülök, hogy hirtelen megjavult a stílusod. Valaki segít fogalmazni?:-)

2016. jún. 24. 20:18
 43/56 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nyugodtan mond meg a sogórnődnek hogy nem tudod vállalni. Hivatkozz a két hónapos picire. Őt etetni kell,pelus csere alvás. Mi tavaly nyáron az akkor 2 hónaposommal délelött nem is mentünk le sétálni se olyan meleg volt,csak 5 után mentünk le egy 1,5 órára sétálni,aztán jönni kellett haza,mert fürdés,kaja,alvás

szal nem egyszerű. nem is értem h kérhet ilyet

2016. jún. 24. 21:14
 44/56 anonim ***** válasza:
27%

Figyelj, egyrészt ma már nem hiszem, hogy tévéznek a srácok, inkább letöltenek filmet. Én 10 éve is ezt csináltam. Néha kell egy kis netflix binge watch.

Másrészt, ő nevelte a gyerekeit olyanná, amilyenek. Ha ők inkább a Mónika showt nézik, minthogy normálisan töltsék el az idejüket, az ellen nem lehet sokat tenni.

2016. jún. 24. 21:59
 45/56 anonim ***** válasza:
94%
Utolsónak maximálisan igaza van: én azt érzem, sógornőd tudja, hogy nem számíthat jóra, esetleg semmi értelmesre a gyerekektől. Ha úgy nevelte őket, hogy egyedül hagyva egy társast nem vesznek elő maguktól, csak beülnek a gép elé egész napra, az az ő sara.
2016. jún. 24. 22:01
 46/56 anonim ***** válasza:
89%

Van mindenhol nyári napközis tábor. Ha nincs elég pénze, naponta négyszer ingyen étkezés, sok-sok program, sport és strandolás.

Azt nem kívánhatja, hogy a testvéred helyett te tartsd el a négy gyermeket.

Egy ilyen múzeumi program négy gyerekkel cca 10 ezer Ft.

A picidet- főleg ilyen kánikulában- nem szabad egész napos programra vinni. Szüksége van a nyugodt alvásra. A két hónapos még nagyon picike.

2016. jún. 25. 00:10
 47/56 anonim ***** válasza:
62%
Jah, a 16 évest nyilván most kell rászoktatni a kultúrára...Mi a fenét képzelt, hogy ha ő eddig nem nevelte arra a gyerekeket, hogy maguktól is értelmes dolgokkal is töltsenek időt,akkor majd te kézen fogod mind a 4-et, és hirtelen kis művészettörténészt nevelsz belőlük a nyáron? Vigye őket szombaton vagy vasárnap kulturálódni, a segítő szándékú rokonokra meg bízza csak rá,hogy miként SEGÍTENEK, ne szabjon feltételeket, főleg ne apelláljon más pénzére. Egyébként nem tudod kinyitni a szádat és megmondani, hogy Te ezt több okból se tudod vállalni? Mitől félsz, börtönbe vet miatta? Vagy megharagszik, hogy nem akarsz hetente alsó hangon 10 ezer Ft-ot (meg a kaja) az ő gyerekeire költeni, na meg egy pici babával a nyakadban 40 fokban egész nap a városban bumlizni? Hát ki nem sz..ja le? Nem a Te dolgod az ő nevelési hiányosságait 10 hét alatt helyrehozni...Mellesleg valaki megkérdezte egyáltalán a gyerekeket, hogy nekik ehhez van-e kedvük? Kötve hiszem, hogy 7-16 éves korig mindegyiknek ez lenne álmai netovábbja, ráadásul azonos érdeklődési kör is társul az "akarathoz"...
2016. jún. 25. 07:15
 48/56 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a normális válaszokat! Holnap találkozunk velük és elmondom neki az aggályaimat. Esetleg javaslom majd, hogy több napot bevállalok, de ne legyen egész napos program, hanem mondjuk egy délelőtti meg egy délutáni, és akkor az egyik kultúra, a másik közös lébecolás mondjuk parkban.:)

Egyébként nem most akarja rászoktatni őket a kultúrára (ezt nem is írtam egyébként sehol), eddig is jártak ilyen helyekre, csak régen az apjukkal. Most már ez nincs.

Ők tényleg tévéznek, számomra is furcsa, hogy van egyáltalán tévéjük. Már vagy 6 éve száműztük a háztartásunkból:)A legjobb döntés volt!

2016. jún. 25. 07:50
 49/56 anonim ***** válasza:
83%

"Esetleg javaslom majd, hogy több napot bevállalok, de ne legyen egész napos program, hanem mondjuk egy délelőtti meg egy délutáni"

Ne haragudj kérdező, lepontozhatsz ha akarsz, de te sem vagy százas, az fix. Nem elég, hogy a sógornőd ritka pofátlan, hogy megkérdezés nélkül már küldi is a beosztást a rokonságnak, hogy ugyan már áldozzák fel a nyarukat meg a pénzüket a 4 kölke miatt, de még te adod is alá a lovat, teljesen természetesnek veszed ezt az arcátlanságot, sőt, úgy viselkedsz, mintha nem is a sógornőd lenne, hanem a főnököd a munkahelyen, vagy valami felettesed.

Ha programokat akar a gyerekeinek, akkor fizesse ki. Mellesleg egy 16 és egy 13 évesnek mi a tökömért kell bébiszitter? Simán lefoglalják magukat, vagy eljárkálnak a haverjaikkal a városba, a 7 meg a 9 éves sem olyan kicsi már. Miért nem küldte el őket táborba? Meg mi bajuk lesz ha tévéznek, neteznek? Belehalnak?

A sógornőd pofátlanságát én röhögve utasítottam volna vissza, pedig nekem gyerekem sincs. Ez nem így működik, hogy szülők 4 gyereket úgy, hogy a mellettem lévő férfi nem is a férjem, utána meg lepasszolom őket a rokonságnak, hadd fogyjon másnak a szabadideje meg a pénze. Ha megkérdezi, hogy tudnék-e segíteni neki, akkor még azt mondom oké, ha ő fizeti. De úgy, hogy kérdezés nélkül már küldi a beosztást...jó vastag a bőr a sógornőd pofáján mit ne mondjak, már bocs.

Egy 2 hónapos csecsemő mellé semmiképp sem csődítenék oda pluszba 4 kölköt. Ilyen melegben pedig nem hurcolásznám a 2 hónapos picit a városban fölöslegesen.

Ha meg nincs neki pénze, akkor meg ne várja már el, hogy majd ti etetitek, meg programokat szerveztek a gyerekeinek.

Tényleg nem érzed kérdező, hogy ez nem csak pofátlanság, de kihasználás is? És itt egyáltalán nem a gyerekei ellen beszélek!

2016. jún. 26. 16:52
 50/56 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, hát nem értelek komolyan. Most akkor a saját babád igényei elé helyezel négy úgymond idegen gyereket? Vagy míg te a múzeumokat járod velük a picidet lepasszolod valakinek? A te dolgod, azt csinálsz amit akarsz, csak akkor meg ne sírj hogy nincs pénz, meg nincs idő a sajátoddal lenni. Mert egy két hónaposnak nagyon nem tesz jót ha mindenféle időben húzod-vonod tömegközlekedéssel. Mert ugye a négy gyerek, te plusz a pici nem fogtok beleférni egy autóba.
2016. jún. 27. 08:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!