Szerintetek jogos a sógornőm igénye, hogy egész nyári szünetben minden héten egyszer én vigyem a 4 gyerekét programokra?
A sógornőm elvált (a férje nem tartja velük a kapcsolatot), így egyedül kell megoldania a teljes nyári szünetet. Küldött egy beosztást a héten, hogy heti egy hétköznap rám maradnak a gyerekei (7, 9, 13, 16 évesek).
Nem akarja otthon hagyni őket, mert akkor egész nap ellébecolnak, de mivel mi szeretünk múzeumba járni, vigyem őket minden héten el valamelyikbe.
A probléma az, hogy van egy két hónapos gyerekünk, akivel azért egész napokra nem szeretek elmenni itthonról (kényelmetlen az etetés, nem tud rendesen pihenni, babakocsival nem lehet bemenni múzeumba, stb.). És, bár nem a semmire vállaltuk, de azért 5 ember ebédje és múzeumjegye hetente nekünk sok.
Anyósom, apósom, a volt férje anyukája és a férjem nővére is már vállaltak egy-egy napot, nem tudnak többet. A férjem csak hétvégét tudna velünk, de csak hétköznap kell a vigyázás.
Utasítsam vissza? Nem akarom megbántani és imádom a gyerekeit is. Pénzt nem tudok tőle kérni ezekre a programokra (nincs neki), de nem akarja, hogy itthon legyünk a lakásban. Egyszerűen nem tudom, mi legyen.
"hogy ne töltsék semmit tevéssel (net, tévé) az időt"
Igen, de ezért akkor tönkrevágjuk mindenki nyarát, vagy mi? Nem akarja, hogy lébecoljanak, ezért szívjon a rokonság? Mert akkor nektek műszak van, kaja, meg ide-oda utazgatás saját pénzen. És veletek mi lesz? Nyaralás, pihenés? Nuku, mert a négy gyerekre kell vigyázni? Kőkemény munkarend van kialakítva mindenkinek, hogy az ő gyerekei ingyen nyaraljanak meg szórakozzanak?
Esetleg taníthatott volna a gyerekeknek olyan elfoglaltságot, ami kreatívabb, mint a tévé, net, vagy ne adj Isten, elküldhette volna őket táborba legalább kis időre.
hasonló helyzetben sem ildomos pár alkalomnál többre megkérni a családot. Ha a gyerek egyedül van nyáron, mert anya dolgozik, akkor a gyerek tévézik, netezik, max hogy felrázzam, megbeszélek pár programot ismerősökkel, de minden nap?! Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha lébecol nyáron pár napot és nem mindennap a Louvre-ban elemzi az impresszionista festményeket.
Nem tudom, mit gondol sógornőd, hogy ez szerinte normális. Mondjátok meg, hogy pár alkalomnál több nem fér bele. Ha egy héten egy nap üresen marad a beosztásban, mi lesz? Tévézget egy napot, na bumm, bele fog halni!
Így is nagyon kitett magáért a rokonság, hogy 4 nap a hétből meg van oldva. Akkora dolog arra az egy napra engedni azt a netezést?
És azt se hiszem el, hogy valakinek ennyire ne legyen pénze, hogy négy mozijegyet ne tudjon venni például. Ez csak kifogás.
15:moziba ugye nem tudok csecsemővel menni, tehát hiába venne jegyet. Őket egyedül meg nem engedi. Nem csak az én programjaimat kellene fizetnie, hanem mindenkiét ugye (nagyszülők).
Sajnos a Louvre-ba nem tudom őket vinni, egyrészt mert szerintem túl sok az a múzeum, másrészt meg mert nem Budapesten van.:)
Egyébként köztes megoldás az ingyen múzeum lehet, galériákból sok van a városban, csak hát unalmasak egy idő után.
Beszélek vele, muszáj lesz.:)
Akkor menjetek le egy közeli játszótérre, ahonnan haza lehet jönni, amikor a babának alvásidő van.
Őrület, milyen vastag bőr van egyesek arcán.
Értem, a Louvre csak poén, nyilván.
Most lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem egy 7-16 év közti gyerek halálra unja magát ha nem is az első, de a harmadik múzeumtól/galériától tuti.
Nem értem, mi az ördögtől való szerezni nekik valami jó filmet és leültetni őket egy délutáni tévézésre, míg egy (!) barát vagy rokon esetleg felügyel.
Túlféltés ez, vagy csak ennyire s*ggberagadt kezű a sógornőd?
Tudod mit? Mondj igent, és tedd hozzá, hogy akkor remélem, a szabid alatt számíthatunk rád Sanyika (a baba) felügyeletében két hétre, míg mi leruccanunk Görögbe.
Nyilván teljesen irreális, de azonnal venné a lapot. Hidd el, fordított helyzetben sógornőd a négy gyerekére hivatkozva lerázna magáról minden felelősséget.
Diákjegyet tudnak venni ami valamivel olcsóbb, de együtt hatan mivel utaztok majd??
Babakocsi plusz a 4 gyerek és te busszal/metróval elégé nagy kihívás. Nem ismerem a gyerekeket ha a nagy tudja a másik hármat fegyelmezni és kordában tartani akkor még megoldható, de nehezen.
Tavaly is így oldotta meg a nyarat vagy akkor talált más megoldást? Ha volt más, éljen vele idén is.
Neked mennyit segített a gyerekágy alatt?
Én ilyen feltételekkel nem vállalnám a dolgot, ott a két hónapos kicsi, neked főként az ő érdekeit kell nézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!