Szerintetek jogos a sógornőm igénye, hogy egész nyári szünetben minden héten egyszer én vigyem a 4 gyerekét programokra?
A sógornőm elvált (a férje nem tartja velük a kapcsolatot), így egyedül kell megoldania a teljes nyári szünetet. Küldött egy beosztást a héten, hogy heti egy hétköznap rám maradnak a gyerekei (7, 9, 13, 16 évesek).
Nem akarja otthon hagyni őket, mert akkor egész nap ellébecolnak, de mivel mi szeretünk múzeumba járni, vigyem őket minden héten el valamelyikbe.
A probléma az, hogy van egy két hónapos gyerekünk, akivel azért egész napokra nem szeretek elmenni itthonról (kényelmetlen az etetés, nem tud rendesen pihenni, babakocsival nem lehet bemenni múzeumba, stb.). És, bár nem a semmire vállaltuk, de azért 5 ember ebédje és múzeumjegye hetente nekünk sok.
Anyósom, apósom, a volt férje anyukája és a férjem nővére is már vállaltak egy-egy napot, nem tudnak többet. A férjem csak hétvégét tudna velünk, de csak hétköznap kell a vigyázás.
Utasítsam vissza? Nem akarom megbántani és imádom a gyerekeit is. Pénzt nem tudok tőle kérni ezekre a programokra (nincs neki), de nem akarja, hogy itthon legyünk a lakásban. Egyszerűen nem tudom, mi legyen.
16 és 13 évesekre mi a tökömért kell vigyázni?
tudnak ők vigyázni magukra, sőt még a tesókra is felügyelhetnek.
ki ne találja már,hogy beosztja minden rokon nyarát.. értem én,hogy egyedül van a gyerekekre. de nem olyan kicsit,hogy felügyelni kelljek. nettó pofátlanság elvárni,hogy te szórakoztasd őket egyész gyáron.
mondj nemet és kész. de indokolhatod is,hogy nem gondolod,hogy 16 és 13 évesen ne tudnának felügyelni a kisebb tesókra és magukra.
Na hát, onnantól kezdve, hogy szó nélkül beosztott (!?!) simán nemet mondanék! Úgy arcátlanság az egész, ahogy van, és ebben a forróságban 10000%, hogy nem maszkálnék egész nap kint!
Az meg, hogy heti 1 napot nem lébecolhatnak... fizesse be őket valami napközis táborba, de a 2 nagy is mehet a 2 kicsivel.
"nem maszkálnék egész nap kint" egy 2 hónapossal.
Lemaradt :)
és mit tervez,hogy az elkövetkező 10 évben mindig felügyel majd valaki a családból a gyerekekre?
nem tűnt amúgy fel neki,hogy az egyik gyereke 2 év múlva nagykorú? talán csak tud már vigyázni magára és nem gyújtja magára a házat . a 13 és a 9 éves sem kicsi már, őket is otthon merném hagyni felügyelet nélkül.
a 7 éves viszont még tényleg igényeli a felügyeletet. de ezt a nagyobb tesók is meg tudják oldani szerintem.de létezik ovikban és sulikban is nyári napközi. lehet igényelni menzát is. és arra a pár gyerekre vigyáznak addig. szóval ha minden kötél szakad akkor adja be a gyereket oda(a 7 és 9 évest)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!