Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos a sógornőm...

Szerintetek jogos a sógornőm igénye, hogy egész nyári szünetben minden héten egyszer én vigyem a 4 gyerekét programokra?

Figyelt kérdés

A sógornőm elvált (a férje nem tartja velük a kapcsolatot), így egyedül kell megoldania a teljes nyári szünetet. Küldött egy beosztást a héten, hogy heti egy hétköznap rám maradnak a gyerekei (7, 9, 13, 16 évesek).

Nem akarja otthon hagyni őket, mert akkor egész nap ellébecolnak, de mivel mi szeretünk múzeumba járni, vigyem őket minden héten el valamelyikbe.

A probléma az, hogy van egy két hónapos gyerekünk, akivel azért egész napokra nem szeretek elmenni itthonról (kényelmetlen az etetés, nem tud rendesen pihenni, babakocsival nem lehet bemenni múzeumba, stb.). És, bár nem a semmire vállaltuk, de azért 5 ember ebédje és múzeumjegye hetente nekünk sok.

Anyósom, apósom, a volt férje anyukája és a férjem nővére is már vállaltak egy-egy napot, nem tudnak többet. A férjem csak hétvégét tudna velünk, de csak hétköznap kell a vigyázás.

Utasítsam vissza? Nem akarom megbántani és imádom a gyerekeit is. Pénzt nem tudok tőle kérni ezekre a programokra (nincs neki), de nem akarja, hogy itthon legyünk a lakásban. Egyszerűen nem tudom, mi legyen.

2016. jún. 23. 20:57
1 2 3 4 5 6
 21/56 Snorri ***** válasza:
94%
Ha az én gyerekeim lennének, akkor én pl. biztatnám a legnagyobbat, hogy legalább egy időre vállaljon munkát, és a keresetéből vehetne ezt-azt, ami amúgy nem fér bele. Ezen kívül én beosztanám, hogy kis munka minden napra (törölgetés, bevásárlás, porszívózás), és a maradék időben lébecoljanak nyugodtan. Mert gyerekek, meg egy kamasz is van köztük. A kicsik játszanak csak, arra van a szünet, a nagyoknak meg gondolom van igényük kis magánéletre, net, tv, közös játék konzolon, parkba lemenni, társasjáték, mesenézés, ez jó, ha van a nyári szünetben. Ezen kívül pedig néha egy kis pénzt is hozzájuk vágnék, hogy elmenjenek moziba, egy előre megbeszélt filmre, meg ilyenek. És akkor ők elvégzik a házimunkát, cserébe meg délutánonként, vagy hétvégén lehet közös pénzes program, pizza, strand, múzeum, ami belefér a SAJÁT keretbe.
2016. jún. 23. 22:37
 22/56 A kérdező kommentje:

Nekem nem kellett segitseg a gyermekágy alatt, a gyerek jo, en jol vagyok. Tavaly megoldotta, volt még apa jelen, csak nem házasságban éltek. Idén hirtelen rászakadt ez.

Megkérem, hogy tartsa meg az előadásaimat ősztől és akkor havi 4 múzeum.:)

Egyébként hordival mennénk múzeumba (belvárosban gyalog tudunk mozogni, nem kell bkv), de nem hordozhatom egész nap, babakocsi kellene, de ugye azt nem tudom bevinni kiállításra.

Bűntudatom van, hogy miattam nem mennek rendes helyre, mert a többiek be se tennék oda a lábukat a vigyázók közül.:/

2016. jún. 23. 22:46
 23/56 anonim ***** válasza:
92%
tudod ki vállalna be egy 2 hónapos pici mellé, akit még pár óránként szoptatni kell, 4 lakli kölyköt....
2016. jún. 23. 22:49
 24/56 anonim ***** válasza:
94%

Jelen esetben gyerek nélkül bevállalnám, bár én nem a belvárosban lakom igy mind a négyet beraknám a kocsiba és igy mennénk. De egy kisbabával együtt 6 lennénk, ennyien KRESZ szabályokszerint nem férnénk el az autóba(elől a pici hordozóba hátul a 4). Ha megállít a rendőr én fizethetném a bírságot.

Anyagilag egy tartalmas program ebéddel együtt nektek, 5 főre 10 ezer alaphangon. Ezt 10 héten át eljátszani, 100 ezer forint. Picit soknak hangzik azért. Ha anyagilag beleférne akkor bevállalnám, mert ők is biztos unatkoznak és mennének valamerre meg nem tehetnek arról hogy a tapló apjuk nem foglalkozik velük és szegény anyuk dolgozik.

Feltéve ha normális, szófogadó, illedelmes, fegyelmezhető gyerekekről van szó. Nem pedig agyonkényesztett hülyékről akiket egyenként kell összeszedni.

Jogos-e..? Hát nem igazán szégyenli magát a sógornőd..

2016. jún. 23. 22:58
 25/56 anonim ***** válasza:
62%
Vannak jó előadások MÜPÁ-ba délelőttönként amelyek olcsóbbak is főleg diákjeggyel. Ott a bábszínház ami mind a három kisebbnek érdekes lehet a nagy pedig szolidalitásból beleegyezik. Vannak kiállítások is, mozi (bár pici babával felejtős), elmehetnétek a Villa Bagattelbe ami egy átalakított villa amelyben kávézó üzemel.
2016. jún. 23. 23:03
 26/56 anonim ***** válasza:
89%
Ha jár még a BKK hajó akkor érvényes bérlettel lehet hajókázni is a Dunán kisebb távon.
2016. jún. 23. 23:04
 27/56 anonim ***** válasza:
98%
Az egy dolog, hogy a sógornő pofátlan, mert van ilyen, de hogy te ezt ilyen természetességgel fogadod... ha nekem beosztást küldene valaki, hogy saját zsebből szórakoztassam a 4 kölykét, azt még úgy sem vállalnám be, hogy nincs gyerekem. Azóta tátott szájjal ülnék a pofátlanságtól.
2016. jún. 23. 23:30
 28/56 anonim ***** válasza:
15%

Mekkora kamu, ti meg még be is ugrotok neki.:D Intelligens felnőtt UGYE, aki szeret múzeumba, kiállításokra járni UGYE, sose írna ilyen stílusban UGYE...:D Pláne nem nevezné a hordozót hordinak UGYE, ez egy 12 éves gyerek szintje, azok közül sem az osztályelsőé.

4 gyerekes anya, aki beosztja a rokonság idejét, és hetente múzeumba küldené a srácokat a 2 hónapos babával otthon ülő sógornővel - ugyan már...:D Jobbat nem sikerült kitalálni?

2016. jún. 24. 00:23
 29/56 anonim ***** válasza:
47%
Hát remélem, hogy kamu, mert a hajam kihull az olyanoktól, akik végigcipelnek egy ordító csecsemőt a kiállításokon... lassan már egy kész bölcsődének tűnik a világ.
2016. jún. 24. 03:28
 30/56 A kérdező kommentje:

A babánk nem sír gyakran egyébként, nem hasfájós, ha neki is kínzás lenne, nem vinnénk ilyen programra.:) Nem is szoktam síró piciket látni ilyen helyen, bár tény, nem jàrok naponta.

Meglep, hogy gyerekes a stílusom, ezt még nem mondták. Szerintem a 12 évesek nem tudják, mi az a hordozó egyébként. Én nem tudtam 14 éve, mert nem volt körülöttem kisbaba. Nem tudom, hordoztak-e egyáltalán már babákat akkoriban, vidéken nálunk tuti nem.

A müpás tanácsot nagyon köszönöm, nem tudtam róla! A BKV hajó sem rossz ötlet. Eszembe jutott, hogy esetleg a Kopaszira ki tudnánk vele menni. Sajnos a sógornőm mindig ilyen típus volt, ezért fogadom így. Anyósomék elkényeztették.:) A gyerekeit imádjuk, jól nevelt, kedves gyerekek, humorral.

2016. jún. 24. 06:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!