Akiknél megkülönböztetés volt a testvérétől milyen lett a szüleivel a kapcsolata később?
Nálunk: a tesóm segíti, támogatja és szereti a szüleinket, nekem hányingerem van a gondolatuktól is.
Mai napig az van, hogyha összefutunk, akkor jön a bátyám istenítése. Persze, mindketten diplomások vagyunk jó munkával, de ő okos, így velem ellentétben tanulnia se kellett még egyetemen se. De semmi gond, jó dolog, hogy ilyen szorgalmas vagyok (és nem átbukdácsoltam), nem lehet mindenki olyan, mint a tesóm.
Ha gyerekként pénzt kértünk (pl mozi barátokkal), akkor ő kap, én nem. Ő járt külön edzésekre, tanfolyamokra, külföldre, nekem otthon kellett maradnom, még az utcára se mehettem, mert "ő fiú és idősebb". Nekem kell takarítanom, mosnom és főznöm, neki elég a számítógép előtt játszani. Nem tetszik? Jött az szíj vagy az ököl, persze a bátyámra ez se volt érvényes, bedugta a fülesét és elnyomta a könyörgésem hangját.
Aztán csodálkoznak, hogy leléptem otthonról az első lehetőségre és évente csak 2-3 alkalommal látjuk egymást, ahol megint a bátyám a jó (aki még be is állít engem rossznak), mert ő támogatja őket, látogatja rendszeresen, pedig ő mennyivel elfoglaltabb, mint én.
Most mit várnak tőlem? Mert szeretet nem kaptam tőlük, csak egy szolga voltam, akin levezethették a feszültséget. Ne felnőttként, pénzért kuncsorogva próbáljanak a kedvemben járni és érdeklődni utánam, de ők ezt nem értik.
Más képes volt megbocsátani a megkülönböztetést és szeretetben lenni a szüleivel vagy rányomta a kapcsolatukra a bélyeget?
Azt, hogy ő megkapott mindent, te meg semmit, még le tudnám nyelni, de az ököllel meg szíjjal verést?!?
Soha nem bocsájtanám meg!
A szíjjal és ököllel verésen nem hiszem,hogy túl lehet lépni.Megbocsájtani meg kell,úgy,mintha egy szellemi fogyatékossal állnál szemben (elnézést minden szellemi fogyatékostól) ,mert ha haragszol az csak téged mérgez ,őket nem hiszem,hogy érdekli ..
A szeretet az nem parancsszóra jön ,miért is kéne szeretned őket mikor vertek és aláztak ? Szerintem nem kell velük foglalkoznod,ha felzaklat akkor a kapcsolatot sem kell tartani .
Bátyádnak meg nyugodtan mondd meg,hogy pénzelje csak a szüleid,te nem fogod .
Gusztustalan igazából az egész helyzet is .Én nem adnék egy petákot sem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!