Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most Áprilisban lesz az...

Most Áprilisban lesz az esküvő, akkora baj ha nem hívom el szerintetek is?

Figyelt kérdés
Most Áprilisban lesz testvérem esküvője,és mamám szerint rosszul fog esni keresztanyánknak meg (mamának is gondolom rosszul esik mivel megjegyezte)hogy unokatestvérem barátját akivel fél éve vannak együtt,még soha nem láttuk,nem ismerjük nem hivja meg.De 3 éve mikor ballagott unokatesóm énmár gyűrűs menyasszony voltam és kijelentették nem jöhet a vőlegényem,mert nincs rá keret, meg testvérem barátja se.Az senkinek nemvolt bántó.Nem olyan a viszonyunk,hogy összejárunk.Utcán hello-hello és ennyi.csak a legközelebbi rokonok lesznek 50 fő.Ez rényleg ennyire gáz lenne?
2016. febr. 24. 18:54
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
10-es a viszony nem valami jó tényleg.És nemlesz sok barát se: 2 ember.csak a "szűk" család.Ha vőlegénye,élettársa lenne vagy legalább 1szer találkoztunk volna akkor más lenne de ha nagyszülő nem mondja nemis tudjuk,hogy van barátja.
2016. febr. 24. 20:05
 12/36 A kérdező kommentje:
Ittis szülő fizet mindent.a miénk.És ha másik keresztanyánk megértette ,hogy az unokatesóink meg a családjuk nem tudnak jönni és tényleg mert szűk család és azért anyagi oka is van akármilyen hihetetlen is..meg az,hogy unokatesóm nem egy elveszett ember aki nem találja fel magát a barátja nélkül is.Ha sértődés lesz tulajdonképp a kapcsolat eddig is szia -szia volt a csaj meg keresztanyánk felé.Szerintem nem ezen mulik majd.keresztapánk meg tesómmal ért egyet
2016. febr. 24. 20:09
 13/36 anonim ***** válasza:
52%

Akkor miért is nem hívja meg? Tisztázzuk már!

Mert nem hívták meg a pasijaitokat három éve a ballagásra anyagi okokból. Ki finanszírozta a ballagást? Az unokatestvér? Nem hinném. Most mégis őt szívatjátok emiatt, mert spórolnak/szegények a szülei. Tehet ő erről?

Mert hát ez lenne az indok, nem? Te tényleg nem érzed, hogy ez azért kicsit gáz és szívatás íze van?

Nyugodtan pontozz le amúgy, nem a százalékokat gyűjtöm. Azt viszont nem értem, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, és valaki más megvilágít egy az övével ellentétes álláspontot, akkor miért söpri azonnal félre. Akkor minek a kérdés egyáltalán, ha már annyira biztos vagy az igazadban?

2016. febr. 24. 20:12
 14/36 anonim ***** válasza:
51%

Én úgy gondolom, hogy egy esküvőt nem lehet összehasonlítani egy ballagással, azért előbbi jóval fontosabb, nagyobb horderejű esemény. Minket sem vetett fel a pénz soha, de eszembe se jutott, hogy bárkit a párja nélkül hívjak meg az esküvőre... szerintem ez nonszensz... eleve a meghívó is úgy szólt, hogy "Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját..", vagy "... Téged, kedves családoddal..." Ha valakinek "csak" fél éves párkapcsolata van, akkor éppen aktuálisan ő a családja, és kész. Egyébként meg ez egyáltalán nem releváns, hogy épp mennyi ideje vannak együtt, és hordanak-e gyűrűt, vagy sem.

Egyébként - zárójelben - én személy szerint rosszul vagyok attól, amikor valaki lenézi, és negatívan minősíti az övénél kevesebb ideje tartó párkapcsolatokat, és villog a sajátjával meg a bizsuval az ujján, mintha valami verseny lenne... remélem, a te párkapcsolatodat is lenézik azok, akik mondjuk 30 éve élnek együtt. ;)

2016. febr. 24. 20:18
 15/36 A kérdező kommentje:
Nem a 3 évi dolog miatt... Nem Vele akarunk szivózni de tény ,hogy a csaj saját maga mondta,hogy ő mondta a szüleinek mert igy eltudott menni a barátnője meg annak a pasija helyettük.és ez az ö szájábol hangzott el.H olyan lenne a viszony ,hogy néha pár szót is beszélünk akkor aztmondja az ember elhivja.de igy,hogy a csajjal sincs semmi beszélgetés,mert lenéz minket mert nincs póthaj meg műszempilla ,akkor miért kéne?ha legalább normális lenne akkor oké. nem az van.hogy nemtudom elfogadni az ellenkező véleményt,azt nem tudom elviselni ha le elmondanak mindennek ismeretlenül.
2016. febr. 24. 20:19
 16/36 A kérdező kommentje:
Nem nézem le senki kapcsolatát, és nem villogok bizsuval...és nem érdekel más véleménye a kapcsolatomról.de szerintem meg egy gyűrűnek meg 7 év-nek nagyobb hangsúlya van mint egy fél éves kapcsolatnak.de ez az én véleményem.nem a kapcsolatát szolom meg ,hanem egy idegent a tesóm nem tud elképzelni az esküvőjén,ennyi az egész.
2016. febr. 24. 20:23
 17/36 anonim ***** válasza:

13, és 14-es válaszolóval értek egyet.

Nem meghívni valakit egy esküvőre, vagy egy ballagásra, az nem ugyanaz.

De hiába érvel az ember mellette, úgy érzem kérdezőnek mindenre van egy saját magát, és nővérét jó helyzetbe hozó válasza..

akkor ne hívja el!

Mit kell ezt ragozni?

Ha a véleményem érdekel, akkor én azt mondom, hogy "gáz", hogy csak azért mert nincsenek túl hosszú ideje együtt, ez kifogésolható.

Aztán ott az unokatestvér... Rá is nehezteltek, Akkor őt se hívja meg. És kész.

2016. febr. 24. 20:41
 18/36 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem ugyan az a 2 dolog.De azért ha a saját fiu unokatestvér a családjaival nem sértődik meg,mert megértőek,akkor ne már ,hogy egy idegen miatt mindenki felhuzza az orrát.
2016. febr. 24. 20:48
 19/36 anonim ***** válasza:
Én nem igazán értem az eddigi kommentelőket... Adott egy unokatestvér, akivel van egy felszínes, nem igazán ápolt kapcsolat, nem beszélgetnek. Mondjuk számomra eleve nem világos, hogy az ilyen ember miért tartozik a szűk család kategóriába és minek hívják el a tesódék az esküvőre, de ehhez semmi közöm. Adott ennek a lánynak a párja, aki kb. fél éve van neki, és a menyasszony még csak nem is tudott arról, hogy van párja az unokatestvérnek, mástól hallotta. Én nem gondolom, hogy meg kéne hívni őt.
2016. febr. 24. 21:19
 20/36 A kérdező kommentje:
Szüleivel él,és azért nem hagyják ki őt se.Ha nem otthon álne akkor más lenne a helyzet,de igy nem tudja aztmondani ti gyertek temeg maradsz.Köszi hogy megérted tesómék meg a mi érveinket is.
2016. febr. 24. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!