Szerintetek ez normális?
Egyrészt nem normális ennyi évesen, másrészt már nem azért, de ha megmondod, hogy nem vagy hajlandó egy 8 éves gyerek valagát törölgetni kakilás után, és ezért a szülők megsértődnek, az teljes mértékben a szülőket minősíti, és nem téged.
Én mindenképpen beszélnék az anyjával, és megmondanám, hogy nem gond, ha eljön, de ne várják el azt tőled, hogy te majd törölgeted a 8 éves gyerek fenekét nagywc után, amikor erre egy óvodás is képes magától. Ha nem érti meg, akkor szimplán megmondanám, hogy akkor addig nem jöhet a kislány, amíg erre nem képes magától, sértődés ide vagy oda.
Van valami helyzet azóta?
Amúgy a szülők gondolom inkább kitörölték neki, minthogy hallgassák a kiabálását, vagy valahogy rávegyék az "önállósodásra". Azért 8 évesen elég gáz, hogy valaki még a szüleivel törölteti ki a fenekét kakálás után. Én biztos nem törölném ki neki, akárhogy ordít, a bugyogóját sem mosnám ki. Egyszerűen muszáj lesz megmondanod a kedves anyukának, hogy te nem vagy hajlandó törölgetni a kaksis popsiját egy 8 évesnek úgy, mintha 1 éves lenne, miközben már az óvodások is képesek saját maguknak kitörölni.
Miért olyan fontos, hogy ne sértődjenek meg? Mert ha ezen megsértődnek, akkor komoly probléma van velük, amiről egyáltalán nem ti tehettek! Aztán ha a kislány táborba menne, vagy valami iskolai kirándulásra, ott meg a táborvezetővel vagy a tanárral beszélne az anyuka, hogy legyen szíves a 8 éves gyerekének törölje tisztára a fenekét kakálás után?? Ez valami rossz vicc.
Max ha nem beszélsz velük, akkor annyit tehetsz, hogy amikor megérkezik hozzátok a lány, lefekteted szépen a szabályokat, hogy nálatok mit hogy szokás, majd a fürdőbe érve megmutatod hol a WC papír, és mondod, hogy nálatok mindenki magának törli ki, nem illik segítséget kérni. Pont.
Talán veszi a lapot.
(másik 86%-os vagyok)
Ez durva amúgy. Én már kiscsoportos óvodásként tudtam, hogy hogyan kell a WC-t rendeltetésszerűen, nagydolog után használni. Az, hogy a szülei kitörlik neki, ő dolguk, de nehogy már elvárják tőletek is, hogy majd ti is törölgessétek a gyerek sz@ros seggét, csak azért, mert ő túl kiskirálylány ahhoz, hogy megtegye, mert az idióta szülei erre szoktatták rá.
Ha azon képesek megsértődni, hogy nem akarod a kiscsaj fenekét vakargatni WC-papírral, akkor komolyan nem normálisak a szülők. Én nem engedném addig oda, amíg nem tudja a WC-t normálisan használni. Te mondtad, nem akarod kitörölni, ha meg a fekáliás fenekére ráhúzza a bugyit, akkor meg bűzölögni fog egész nap, és ezt ti is érezni fogjátok az egész lakásban.
Én mondjuk viccesen közölném, hogy rendben, jöhet a kislány, de akkor kéred az anyuka/apuka minden elérhetőségét, mert ha kakil, akkor valamelyik mindig ugorjon át gyorsan kitörölni neki, mert te nem fogod. Azért arra kíváncsi lennék, hogy mégis hány éves koráig akarják ezt csinálni vele.
Mellesleg amúgy tényleg lehet az is, hogy ezt csak otthon az anyjával/apjával csinálja. Nem hiszem el, hogy ha iskolában van, vagy akárhol, vagy épp nincs otthon senki, akkor nagydolog után szépen felhúzza a nadrágját. Ha meg tényleg ilyen, akkor viszont egy pszichológus nem ártana, de nem csak neki, hanem anyukának/apukának se.
Ennek tudatában inkább azt kérdezném meg a drága anyucitól, hogy mi a francnak kellett nekik gyerek, ha ilyen szinten nincs idejük/kedvük/türelmük hozzá, hogy még 8 évesen is a fenekét törlik csak azért, hogy ne kelljen azt a szerencsétlen gyereket hallgatni?
Borzalmas, micsoda "szülők" vannak. Az a kislány szerintem ezzel kényszeríti ki, hogy törődjenek vele valamennyire.
Én eleve nem hívnék ottalvós vendégségbe olyan rokongyereket, aki hisztis és úgy él, hogy minek csináljon meg valamit, ha ki tudja hisztizni, hogy más is megcsinálja neki.
Mint ahogy azt sem értem, miért kell kifogást keresni arra, hogy nem akarom őt magunknál éjszakáztatni.
Más egy normál vendégség: ha megköszönt a családja mondjuk a névnapomon, akkor világos, hogy jön a kis hisztérika is és arra a pár órára elviselem. De az ottalvás nem lehet elvárás, hogy magyarázkodnom kelljen, miért nem akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!