Normális, ha egy 4 éves kislány azt álmodja, hogy egy rokona szexuálisan molesztálja?
4 évesen rendszeresen visszatérő álmom volt arról, hogy a nagybátyám szexuálisan molesztált, és mindig zaklatottan ébredtem.
Egyébként van 3 nagybátyám, de ő az egyetlen, akivel sosem voltam jó viszonyban, az okát már nem tudom. Amikor elköltöztem otthonról 20 évesen, konkrétan megmondta anyunak a véleményét rólam, hogy egy ócska qrvának tart.
Anyu nem tudott a rémálmaim ról, mert nem volt jó kapcsolatom a szüleimmel sem már kisgyerekként se (apu bántalmazott, anyu meg hagyta)
Miért lehettek ilyen elmebeteg álmaim?
21N
Nem biztos hogy az történt veled amit ennyi idősen gondolsz. Annyi biztos hogy szem vagy fültanúja lehettél valaminek ami a szexuális molesztálással kapcsolatos. Lehet ez egy filmélmény is, amit összekapcsol a gyerek a számára legellenszenvesebb családtaggal.
Persze az sem kizárt, hogy valóban történt valami szexuális visszaélés ellened. Ezt hipnózissal tudod kideríteni. Ne lepődj meg ha mások lesznek a szereplők mint akiket te a négy éves álmaidban összeraktál.
Valószínűleg a vele való rossz viszonyt kapcsolod össze ezzel a képpel, pláne, ha tudsz róla, hogy anyukád előtt ócska Qvának titulált. Vagy az maradt meg benned, hogy apukád bántalmazott.
Általában szimbólumokban álmodunk, nem valószínű, hogy a rokonod valóban molesztált.
Az alomban almodott dolgoknak nem sok köze van a valosaghoz, ezt pszichologiaban jartas alomelemzötöl tudom. Amin este lefekves elött gondolkodsz, "agyalsz", azt az aznap atelt kepekkel, jelenetekkel összekapcsola az agy, fantaziad pedig hatartalanul kiszinezi almunkban. Pl ha azon gondolkodtal, h felsz a nagybatyadtol, ezt hozzakapcsolva akar egy tevesorozatban latott szexualis jelenethez vagy elöben ha valakit eletedben elöször "rajtakaptal" es erthetö modon megmaradt benned, ill. apad bantalmazasaval kombinalva az agy barmit elöhozhat.
De ahogy a 6-os irta, barmi lehet, akar valamilyen szinten probalkozott is akkoriban. Hipnozisban egyertelmübben iderülhet, de akar spontan is beugorhat valami, vagy pl. agykontroll is segithet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!