Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem tudom, hogy a sógornőm...

Nem tudom, hogy a sógornőm miért csinálta ezt. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Vasárnap a bátyám áthívott minket hozzájuk. A párjával èl, a kettőnk örökölt lakásában.

A nègy èves kislányommal mentem, de útközben hívott a tesóm, hogy egy kicsit kèsik mert bent kellett maradnia dolgozni.

Mikor oda èrtünk becsengettem, jött ki a "sógornőm".

Nos, van 2 rotweillerük amit mindig hátra zárnak a kertbe mikor megyünk mert a kislányom fèl a kutyáktól. Kèt ève a szomszèdunk kutyája átugrott a kerítèsen ès nekiment a lányomnak. Azóta mindig próbáltam megbèkèltetni őt a kutyusokkal mind hiába.

Most is mielőtt bementünk megkèrdeztem ,hogy mehetünk-e. Mondta, hogy persze.

Ahogy mentünk látom, hogy fut a kèt kutya felènk, a kislányom sikít, ő meg nevet az ajtó előtt.

Rögtön vissza is futottunk a kapu elè, majd kèrdezem tőle hogy mièrt nem zárta el.

Nevetve mondja, hogy a kislánynak meg kell tanulnia nem fèlnie a kutyáktól.

Egyszerűen nem is èrtem, hogy ez mire volt jó neki.

Ezek után pont befutott a bátyám, de a kislányom már nem is mert bemenni.

Másnap hívott, hogy beszèlt a párjával de egyszerűen nem jutott vele dűlőre, hogy mièrt csinálta de az ő nevèben is elnèzèst kèrt.

Most itt vagyok, hogy ezek után nem tudom hogy álljak hozzá.

Nem tudom ,hogy mire volt jó neki ez az egèsz.

2015. aug. 18. 13:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
78%

valószínüleg külső szemlélőként csak nyafogásnak tűnik és lehet hogy náluk úgy megy a nevelés ahogy nagyanyámnál -leesett a lóról mire vissza kellett rá ülnie(nem is félt többet)tehát nem félteni kell hanem majd csak elfelejti a kutyáktól való félelmet, de ha a lányod érzékeli, hogy te félsz attól ő hogy fog a kutyára reagálni akkor még szép hogy fél a lányod, hisz az anyja nem nyújt neki biztos lelki támaszt ebben.

amúgy a sógornő bunkó volt, mert a nevelési módszeredhez nincs semmi köze

2015. aug. 18. 13:42
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
ja és azzal hogy visszafutsz a kislánnyal a kapu felé csak még jobban elmélyíted a félelmét, hisz társulsz vele ebben, ez olyan mintha én sikítva csapnám le a pókot a gyerek előtt, ahelyett hogy azt mondanám mosolyogva ugyan már jobban fél tőled mint te tőle stb.
2015. aug. 18. 13:44
 3/25 A kérdező kommentje:

Èn nem fèlek a kutyáktól ès a règebbi kutyatámadásos incidens óta próbaltam mindent megtenni, hogy ő se fèljen.

Kölyök kutyusokkal próbáltam ismertetni, barátkoztatni őt, beszèlgetni vele erről, hogy aranyosak a kutyusok nem kell fèlni tőlük.

Kènyszeríteni nem tudom ès nem is akarom, hogy márpedig szeretnie kell őket.

2015. aug. 18. 13:45
 4/25 anonim ***** válasza:
92%

Van egy 3 és egy 7 éves lányom. Van egy amstaffom és egy cane corsóm. Imád mindenki mindenkit.

De van az egyik barátnőmnek egy nem normális, elmebeteg németjucija, akitől rettegnek, mert a kicsit már fellökte, a nagyot meg megcsipkedte.

És egy ekkor gyereknek (a 7 évesnek sem!) a büdös életben nem tudod elmagyarázni, hogy a kutya nem bánt, ha már egyszer halálra ijesztették, mint a te gyereked.

Meg kell tanulnia nem félni a kutyáktól? Amikor két bazi nagy állat rohan felé, rögtön eszébe jut, hogy egy másik kutya megtámadta. Neki mindegy: kutya-kutya.

Szóval: a sógornőd végtelenül primitív és hidd el, nem érti, hogy a gyerek miért nem érti, szóval felesleges lesz ezen rugóznotok, hidd el. :(

Csak akkor menjetek, ha a tesód is otthon van, mert ezek szerint ő felfogja, hogy mi a helyzet, vagy be se menjetek.

OFF: ha a gyerekedben nem múlik a rettegés, akkor érdemes lesz beszélned egy jó pszichológussal és egy jó kutyakiképzővel(!), hogy hogyan lehetne a félelmet feloldani.

2015. aug. 18. 13:48
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez pont az a kategória, hogy hiába mutatod, hogy te nem félsz és nem lesz semmi gond, a kislányod akkor is félni fog.

Ez nem pók, hanem 50 kilós roti, ráadásul kettő.

2015. aug. 18. 13:50
 6/25 anonim ***** válasza:
23%
itt nem a rotira célzok, de a gyerek nem hülye érzi hogy az anyja máshogy áll a dologhoz, hisz elmagyarázza satöbbi ahelyett hogy minden menne a maga útján, így még inkább elmélyül a félelem,de rögtön 2 rotival enyhíteni ezt nem túl célszerű, sógornő lehet elvan nyomva mindig butának érzi magát mellettetek és most ő akart lenni az okosabb ,de ezt nem éppen jól tette és amúgy sem ildomos más nevelésébe beleszólni, akkor is ha az rossz vagy hibádzik
2015. aug. 18. 13:54
 7/25 anonim ***** válasza:
39%

A sógornőd nem lelkesedett annyira látogatásért.

Gondolom, nincs gyereke.

2015. aug. 18. 13:54
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Erre reagálnék:

"az anyja nem nyújt neki biztos lelki támaszt"

Én 15 éve kutyázok, méghozzá nagytestűekkel. Elég jól ismerem őket, igencsak biztos lelki támaszt tudok nyújtani a gyerekeimnek, ugyanis én azt is pontosan tudom, hogy a barátnőm kutyája miért ilyen elmeroggyant, el is magyaráztam a 7 évesemnek, ráadásul ők azt látják, hogy én le tudom kezelni azt a kutyát, tehát egy csipetnyi félelem sincs bennem. És mégis félnek attól a kutyától.

2015. aug. 18. 13:55
 9/25 A kérdező kommentje:

Mikor azt látja a kislányom, hogy fut felè kèt kutya ami 2x akkora mint ő ès sikítva szalad el, vajon mit kellett volna tennem?!

Nagyon sajnálom mert ez az incidens megint sebeket tèpett fel neki.

Köszönöm a tanácsot, mert mi is szeretnènk venni kutyust itthonra. Èn is egy nèmetjuhásszal nőttem fel ès imádtuk egymást.

2015. aug. 18. 13:55
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

A sógornőd egy nagy bunkó. Hívd fel és mond meg neki, hogy amíg abban a lakásban él, ami félig a te tulajdonod, az a minimum, hogy a kutyákat bezárja ilyen esetben.

Megnézem azt a felnőttet, aki nem rettegne a kutyáktól miután megtámadta őt a szomszéd "blöki". A gyerek reakciója teljesen normális, így csak nagyobb lesz a félelme. Békés és teljesen passzív (nem ugrálós-nyalogatós) szobakutyával lehetne kezdeni a barátkozást, nem két hirtelen felé rohanó rotival, ami kb. olyan magas, mint ő.

Aki ezt nem érti, próbálja meg elképzelni a helyzetet, hogy felé rohan két akkora állat, mint őmaga, ráadásul előzőleg már meg is támadta őt egy ilyen állat.

2015. aug. 18. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!