Nem tudom, hogy a sógornőm miért csinálta ezt. Ti mit gondoltok?
Vasárnap a bátyám áthívott minket hozzájuk. A párjával èl, a kettőnk örökölt lakásában.
A nègy èves kislányommal mentem, de útközben hívott a tesóm, hogy egy kicsit kèsik mert bent kellett maradnia dolgozni.
Mikor oda èrtünk becsengettem, jött ki a "sógornőm".
Nos, van 2 rotweillerük amit mindig hátra zárnak a kertbe mikor megyünk mert a kislányom fèl a kutyáktól. Kèt ève a szomszèdunk kutyája átugrott a kerítèsen ès nekiment a lányomnak. Azóta mindig próbáltam megbèkèltetni őt a kutyusokkal mind hiába.
Most is mielőtt bementünk megkèrdeztem ,hogy mehetünk-e. Mondta, hogy persze.
Ahogy mentünk látom, hogy fut a kèt kutya felènk, a kislányom sikít, ő meg nevet az ajtó előtt.
Rögtön vissza is futottunk a kapu elè, majd kèrdezem tőle hogy mièrt nem zárta el.
Nevetve mondja, hogy a kislánynak meg kell tanulnia nem fèlnie a kutyáktól.
Egyszerűen nem is èrtem, hogy ez mire volt jó neki.
Ezek után pont befutott a bátyám, de a kislányom már nem is mert bemenni.
Másnap hívott, hogy beszèlt a párjával de egyszerűen nem jutott vele dűlőre, hogy mièrt csinálta de az ő nevèben is elnèzèst kèrt.
Most itt vagyok, hogy ezek után nem tudom hogy álljak hozzá.
Nem tudom ,hogy mire volt jó neki ez az egèsz.
valószínüleg külső szemlélőként csak nyafogásnak tűnik és lehet hogy náluk úgy megy a nevelés ahogy nagyanyámnál -leesett a lóról mire vissza kellett rá ülnie(nem is félt többet)tehát nem félteni kell hanem majd csak elfelejti a kutyáktól való félelmet, de ha a lányod érzékeli, hogy te félsz attól ő hogy fog a kutyára reagálni akkor még szép hogy fél a lányod, hisz az anyja nem nyújt neki biztos lelki támaszt ebben.
amúgy a sógornő bunkó volt, mert a nevelési módszeredhez nincs semmi köze
Èn nem fèlek a kutyáktól ès a règebbi kutyatámadásos incidens óta próbaltam mindent megtenni, hogy ő se fèljen.
Kölyök kutyusokkal próbáltam ismertetni, barátkoztatni őt, beszèlgetni vele erről, hogy aranyosak a kutyusok nem kell fèlni tőlük.
Kènyszeríteni nem tudom ès nem is akarom, hogy márpedig szeretnie kell őket.
Van egy 3 és egy 7 éves lányom. Van egy amstaffom és egy cane corsóm. Imád mindenki mindenkit.
De van az egyik barátnőmnek egy nem normális, elmebeteg németjucija, akitől rettegnek, mert a kicsit már fellökte, a nagyot meg megcsipkedte.
És egy ekkor gyereknek (a 7 évesnek sem!) a büdös életben nem tudod elmagyarázni, hogy a kutya nem bánt, ha már egyszer halálra ijesztették, mint a te gyereked.
Meg kell tanulnia nem félni a kutyáktól? Amikor két bazi nagy állat rohan felé, rögtön eszébe jut, hogy egy másik kutya megtámadta. Neki mindegy: kutya-kutya.
Szóval: a sógornőd végtelenül primitív és hidd el, nem érti, hogy a gyerek miért nem érti, szóval felesleges lesz ezen rugóznotok, hidd el. :(
Csak akkor menjetek, ha a tesód is otthon van, mert ezek szerint ő felfogja, hogy mi a helyzet, vagy be se menjetek.
OFF: ha a gyerekedben nem múlik a rettegés, akkor érdemes lesz beszélned egy jó pszichológussal és egy jó kutyakiképzővel(!), hogy hogyan lehetne a félelmet feloldani.
Egyébként ez pont az a kategória, hogy hiába mutatod, hogy te nem félsz és nem lesz semmi gond, a kislányod akkor is félni fog.
Ez nem pók, hanem 50 kilós roti, ráadásul kettő.
A sógornőd nem lelkesedett annyira látogatásért.
Gondolom, nincs gyereke.
Erre reagálnék:
"az anyja nem nyújt neki biztos lelki támaszt"
Én 15 éve kutyázok, méghozzá nagytestűekkel. Elég jól ismerem őket, igencsak biztos lelki támaszt tudok nyújtani a gyerekeimnek, ugyanis én azt is pontosan tudom, hogy a barátnőm kutyája miért ilyen elmeroggyant, el is magyaráztam a 7 évesemnek, ráadásul ők azt látják, hogy én le tudom kezelni azt a kutyát, tehát egy csipetnyi félelem sincs bennem. És mégis félnek attól a kutyától.
Mikor azt látja a kislányom, hogy fut felè kèt kutya ami 2x akkora mint ő ès sikítva szalad el, vajon mit kellett volna tennem?!
Nagyon sajnálom mert ez az incidens megint sebeket tèpett fel neki.
Köszönöm a tanácsot, mert mi is szeretnènk venni kutyust itthonra. Èn is egy nèmetjuhásszal nőttem fel ès imádtuk egymást.
A sógornőd egy nagy bunkó. Hívd fel és mond meg neki, hogy amíg abban a lakásban él, ami félig a te tulajdonod, az a minimum, hogy a kutyákat bezárja ilyen esetben.
Megnézem azt a felnőttet, aki nem rettegne a kutyáktól miután megtámadta őt a szomszéd "blöki". A gyerek reakciója teljesen normális, így csak nagyobb lesz a félelme. Békés és teljesen passzív (nem ugrálós-nyalogatós) szobakutyával lehetne kezdeni a barátkozást, nem két hirtelen felé rohanó rotival, ami kb. olyan magas, mint ő.
Aki ezt nem érti, próbálja meg elképzelni a helyzetet, hogy felé rohan két akkora állat, mint őmaga, ráadásul előzőleg már meg is támadta őt egy ilyen állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!