Normális, ha egy 4 éves kislány azt álmodja, hogy egy rokona szexuálisan molesztálja?
4 évesen rendszeresen visszatérő álmom volt arról, hogy a nagybátyám szexuálisan molesztált, és mindig zaklatottan ébredtem.
Egyébként van 3 nagybátyám, de ő az egyetlen, akivel sosem voltam jó viszonyban, az okát már nem tudom. Amikor elköltöztem otthonról 20 évesen, konkrétan megmondta anyunak a véleményét rólam, hogy egy ócska qrvának tart.
Anyu nem tudott a rémálmaim ról, mert nem volt jó kapcsolatom a szüleimmel sem már kisgyerekként se (apu bántalmazott, anyu meg hagyta)
Miért lehettek ilyen elmebeteg álmaim?
21N
Kár volt a 8-ast lepontozni szerintem, az egyik legkorrektebb, legértelmesebb választ írta.
Valóban ritkán álmodjuk szó szerint a valóságot. De ha van valaki, akit nem kedvelünk, vagy csak megérezzük valahogy, hogy ő nem kedvel minket, előfordul, hogy álmunkban nagyon ellenséges szerepet kap, néha horrorisztikusat is.
11-es vagyok, én kiskoromban, ha valamit elkövettem például és féltem a leszidástól, mindig éppen amelyik családtag haragjától tartottam, arról azt álmodtam, hogy nagy vámpírfogakat növesztett és úgy üldözött össze-vissza a lakásban. Pedig még csak nem is igen bántottak kiskoromban, maximum enyhébb letolást kaptam.
Furi, hogy a szülők nem is engedtek semmi horrorisztikus filmet nézni, úgyhogy fogalmam sincs, honnan kutyulhattam össze. :)
Az a baj a 8-assal, hogy az álmok nem így működnek. Nem ennyire szó szerintiek, és nem ilyen kiszámíthatóak, hogy ha Madonnára gondolok lefekvés előtt, akkor vele álmodok.
Az agy annál sokkal bonyolultabb, minthogy fogja az aznapi utolsó gondolatodat, plusz az elmúlt 24 óra történéseit, és lesz egy katyvasz.
Nyilvan ki lehet forgatni a valaszomat, mert az agy müködese sokkal bonyolultabb es lehetne egy könyvet irni a tökeletes valasz erdekeben, viszont altalanossagban igy keletkeznek az almok. Ja, nem tettem hozza, h amin este lefekves elött gondolkodsz, annak több aspektusat kiemelheti az agy, pl. Hofeherke es a 7 törpen gondolkodva akar csak "Kuka"-t es egy szemeteskukaval kapcsolodo alom lesz, Hofeherke ebenfekete hajat vagy egy pöttyös bögret az asztalukrol es teljesen mas sül ki belöle. Es nem tertem ki ra, h nem feltetlenül kell este ragondolnod, lehet, h csak napok ota foglalkoztat a tema vagy csak egy pillanatra ragondoltal, de megfogott, de mindenkeppen az egyent ert benyomasbol fakad. Összegezve: a valaszok terjedelme korlatozott, de mindenkeppen a kerdezönek irodott, es örülök, ha egy icipicit is segitette. Ertelmetlen a pontozasi rendszer, ha olyanok velemenye is mervado a pontozasnal, akinek nem szol a valasz. Es aki masokrol itelkezik, az megiteltetik, de ez mar nekem mindegy.
8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!