Hogyan deríthetem ki, hogy szexuálisan zaklatott egy családtagom?
Első, szerintem a kérdező úgy érti a kérdését, hogy a családtagja zaklatott, tehát őt zaklatták... :)
Kérdező, észre lehet venni szerintem az apróbb jelekből. De kifejtenéd bővebben?
A kora gyermekkor szexuális zaklatásnak a tudatban nincs nyoma, mert a személyiség éretlen, és nem képes feldolgozni, sem elvisleni az ilyen durva traumát. Ez azt jelenti, hogy az adott ember joggal kérdezheti, hogy mi a gondja itt, és nem tudhatja, hogy valóban traumatizálták-e vagy sem.
A viselkedésében azonban megjelennek olyan jelek, már kicsi gyerek korban, amelyek nagyon is jelzik, hogy nagy baj van.
A tudattalanban pedig pontosan ott van, hogy mi törtánt, Ha az adott ember elbírja a terápiát, akkor speciális pszichoanalitikus terápiával a felszínre lehet hozni a szexuális zaklatás teljes emlékét és fel lehet dolgoztatni az áldozattal. Minden ilyen embernek azt tudom, mondani, hogy soks-sok erőt és kitartást, mert nagyon kemény menet.
Bíróság elő nem lehet vinni az ilyen esetet, mert a pszichiátriai traumafeldolgozás nem bízonyító erejű.
Traumafeldolgozás nélkül kb. 35-40 éves koráig él egy gyermekkori szexuális zaklatás áldozata.
Akit más is érekel, írjon privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!