Van egy rokon kislány a családban, aki 8 (!!!) éves. Nem tudom finomabban fogalmazni, de wc után ő még segítségre szorul. Szerintetek ez normális??? Nincs még gyermekem, de nekem ez fura. Abszolút nem fogyatékos, okos, értelmes. Nem is szólnék én ebbe bele, szülei dolga, de tavaszi szünetben nálunk akar aludni majd. Én ezt már beígértem neki a téli szünetben, nem akarom lemondani, viszont nem vagyok hajlandó ekkora gyerek popsiját kitörölni, egy csomó mindent összeeszik. Ráadásul kisbabám sem volt még, tehát még ilyen téren finnyás vagyok. Mit tehetek? Mondjam le? Vagy ha itt lesz nálam én szoktassam rá hogy illik? Nem az én dolgom lenne azt hiszem. Férjem rokonsága igazából, az ő ötlete az, hogy vegyünk ilyen illatos babakendőket, azzal talán elboldogul majd a gyerek, mert az tuti, hogy addig nem fog erről leszokni (szülők hozzáállása alapján).
Te ne tegyél semmit. Férjed meg mondja meg a kislány szüleinek, hogy nálatok senki nem fogja a kislány fenekét kitörölni. Legyenek telefonkészenlétbe, mert ha ilyen eset adódik, akkor szóltok nekik hogy jöhetnek a kislányért, a kislánynak meg megmondjátok, hogy jönnek érte a szülei.
Nedves WC papír egyébként is tényleg jó ha van.
2016. febr. 17. 15:31
12/26 A kérdező kommentje:
Ebből biztos sértődés lesz, ha megmondom, hogy ez miatt nem jöhet. Azt meg nem fogom hagyni, hogy felhúzza a bugyit, aztán még azt mossam? Fürdetést egyébként vállalom, illetve felügyelem csak, azt ő meg tudja csinálni, csak a haját kell megmosni.
2016. febr. 17. 15:50
13/26 anonim válasza:
Ha ilyen buták a kislány szülei nyugodtan sértődjenek meg, fontosabb az hogy a kislány normális legyen. MOND MEG NEKIK HOGY VAGY LESZOKTATJÁK VAGY NEM JÖHET
2016. febr. 17. 15:56
14/26 anonim válasza:
Igazad van, 8 évesen már ki kellene magának törölnie a fenekét. Elég nagy már. Sőt, már egy 6-7 éves is képes erre. A helyedben beszélnék az anyukával,ha jó fej, biztosan megegyeztek, hogy amíg nálatok van a gyerek, törölje ki ő a fenekét. De egyébként a legjobb lenne erre őt megtanítani végre. Én sem törölgetném neki.
2016. febr. 17. 16:10
15/26 anonim válasza:
"Szia! Nálunk mindenki magának törli ki!" KB.ennyi.
2016. febr. 17. 18:12
16/26 anonim válasza:
Mindenképpen tisztázd előre a szülőkkel és a kkslánnyal is, hogy te nem fogod törölni. Ennek tudatában döntsenek. Hiába tűnik jó ötletnek a nedves törlő, nem fog működni. Ez egy hatalmi játszma. A kislany megszokta, hogy az van amit ő akar, nem fog erről könnyen lemondani. Ha meg hagyod a wc-n üvölteni míg meg nem unja, majd jól bepanaszol anyucikájának és úgyis te leszel a szemét. Valamin mindenképpen megsértődnek.
2016. febr. 17. 18:56
17/26 anonim válasza:
Kérdésedre válaszolva: nem normális.
De ezt a helyzetet te csináltad!
Ezt írod: "Addig ül és kiabál, amíg valaki nem megy. Ezt nem egyszer átéltem már..." Tehát tudtad, hogy ő ilyen, de beígérted neki, hogy szülei nélkül nálatok lehet. Hááát, vagy nálatok megemberli magát (a nedves törlőkendő segíthet ebben), vagy felvállalod a sértődést a rokonokkal, vagy erőt veszel magadon és meggondolatlan ígéreted következményét vállalod.
2016. febr. 19. 12:56
18/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nem meggondolatlan kijelentés volt, már egy éve húzom, azt várva, hogy végre már ne álljon fel ez a probléma. Már nem tudtam mit kitalálni, mégsem mondhatom neki, hogy nem jöhetsz hozzánk aludni, mert én undorítónak tartom egy ekkora gyereknek kitörölni.
2016. febr. 19. 14:39
19/26 anonim válasza:
De kérdező, ez nem arról szól, hogy te undorítónak tartod, hogy kitöröld a fenekét, hanem arról, hogy ennyi idősen abnormális, hogy nem képes magának megtenni ezt, illetve arról, hogy neked egyáltalán nem dolgod ezt megtenni és senki sem kötelezhet rá.
2016. febr. 19. 14:43
20/26 anonim válasza:
Bocs, ezt eddig nem írtad.
De miért formál jogot akár a gyerek, akár a szülője arra, hogy kedvetek ellenére többnapos ottalvós vendégségben nálatok lehessen?
Szerintem még csak indok sem kéne erre. Nem akarod, hogy a rokongyerek ott aludjon és kész!
Elég buták a szülei, ha a sokszori halogatás után sem esett le a tantusz nekik, hogy ti nem akarjátok ezt (függetlenül attól, hogy mi az oka), és megmondanák a gyereküknek, hogy többé ne hozza ezt szóba tielőttetek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!