Ti elmennétek Karácsonyozni anyósékhoz, ha sokba kerülne és máshogy is meg lehetne oldani?
Anyósomékhoz nem tudunk már tömegközlekedni (2 óra és 3 átszállás), mert nagy a pocakom már ehhez (sokszor kell mosdóba is mennem, ami lehetetlen arrafelé, és már nehezen viselem magam).
Kitaláltuk, hogy idén a férjem családja karácsonyozzon nálunk (mindig máshol van a karácsony), tágas lakásunk van, lehetne programot is csinálni. De a férjem húga és az anyósom nem szeretnek "a belvárosban lenni, mert ott a sznobok élnek", így megszavazták a város legszélét (=anyósomék lakását), ahová mi tömegközlekedés hiányában 13.000 Ft-ért tudunk eltaxizni meg vissza. Egyébként mindenki járóképes, fiatal a családban (a férjem szülei is csak 60+).
Szerintetek a családi béke érdekében nyeljük le ezt a kb. kb. 13.000 Ft-os pluszköltséget vagy valahogy maradjunk inkább itthon?
Őszinte leszek, nagyon rosszul jön ez a kiadás így év végén és a baba születése előtt is. Másrészt meg karácsony van mégis, csak úgy éreztem, nem kértünk sokat azzal, hogy jöjjenek kivételesen ők hozzánk most, hogy ilyen a szitu. Nem tudom, túlreagálom-e vagy meg kell húzni a határainkat, mielőtt a gyerek meglenne?(A szüleim jönnek hozzánk a következő nap, ők megértik,hogy most nem megy a rohangálás nekünk.)
Kedves 20-as.
Ne feledjük, hogy a kérdező egy nagy pocakos (leendő)anyuka, akinek problémás a BKV (WC-gondok, nyomorgás, ésatöbbi) és a taxi elég drága.
A kedves család meg kitűnő egészségnek örvend, és mind rendelkeznek fejenként 2 db, funkcionáló lábbal :)
Valamint a kérdező említette, hogy bőőőven van hely karácsonyozni náluk is.
Most komolyan elvárnád, hogy átcammogjon anyósékhoz, amikor lenne egy sokkal jobb megoldás?
Én nem mennék. Szépen értelmesen elmondanám nekik, amit itt leírtál, hog terhesen kellemetlen lenne neked tömegközlekedni, taxira nincs pénz, ha nincs lehetőség, hogy valakik hozzanak-vigyenek, akkor vagy ők jönnek hozzátok, vagy lehet külön karácsonyozni.
Utolsó, általában December az a hónap, amikor leginkább szükség van minden fillérre is sok embernek, nem értem, mi a meglepő azon, hogy a kérdező nem szeretne csak úgy 13000Ft-ot kidobni az ablakon.
Ha ők azért nem mennek, mert a belvárosban sznobok laknak, akkor te meg azért ne menj, mert a külvárosban még nagyobb sznobok élnek.
Ha ők mondhatnak ilyen hülye indokot, akkor te is.
Mindegy ki lakik a szomszédodban, nem hozzájuk mennek! Még ha az ország legnagyobb sznobja is a tőszomszédod, úgyse fogod meghívni a családi karácsonyra, szóval nem lényegtelen?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!