Hány év után számít hivatalos életközösségnek az együttélés? 15 éve vagyok a párommal. Akkor az mit jelent?
#20 "Azt pedig, hogy a házasság kérdése hogyan kapcsolódik a témához, elég világosan megindokoltam a 16-os hozzászólásban." - aha... a kérdés ez:
"Hány év után számít hivatalos életközösségnek az együttélés? 15 éve vagyok a párommal. Akkor az mit jelent?"
Mit is számít az, hogy MOST a házasság mellett agitáljátok a Kérdezőt??? Szerinted lehet 15 évvel visszamenőleg házasságot kötni???
Az, aminek a kérdező most hasznát látja, az bizony ott van a #3., meg a #13. válaszban. Bövebben kifejtve:
elmegy a párjával együtt egy közjegyzőhöz, igazolják magukat személyivel, lakcímkártyával, és iratnak egy közjegyző által hitelesített nyilatkozatot arról, hogy ők 2000 óta élettársi kapcsolatban élnek.
(eMELLETT ha kedvük tartja, regisztráltathatják ott egy kalap alatt az élettársi kapcsolatot, de az - a házassághoz egyébként hasonlóan - nem szól a múltról, csak előre fele van joghatása ... szóval, ha itt hallgatnának egyes tanácsokra, amik csak a regisztrálást javasolják, buknák a 15 évet... házassággal detto.)
Ha már ott vannak iratnak egy-egy végrendeletet is... mondjuk. És kész.
Ez az, ami a Kérdezőnek válasz, és aminek hasznát is veheti.
Kedves #18 "Mennyire nagy kulonbeeg igen
Az egyik egy unnepi alkalom csupa orom es izgalom..."
Nézd, ha neked ez az öröm, hát legyen benne részed... én a magam részéről kevés borzalmasabb élményt tudok, mint egy esküvő körüli hercehurca és agybaj... az egész semmi más, mint egy gigantikus elvárás-halmaz... és valszeg sokan osztják ezt a vélemény is, nem lehet véletlen, hogy ma Magyarországon már a gyerekek kb fele (49%) sem házasságba születik...
"Mit is számít az, hogy MOST a házasság mellett agitáljátok a Kérdezőt??? Szerinted lehet 15 évvel visszamenőleg házasságot kötni???"
Visszamenőleg sehogy! De tudod, értelmes és segítőkész ember, ha azt látja, hogy valaki nehéz helyzetben van, arra vonatkozólag is add tanácsot, hogy az illető a TOVÁBBIAKBAN hogy kerülheti el a hasonló nehéz helyzetet.
#28, eszerint nem volt végrendelet?
(ja, az özvegyi élettársi kapcsolatban vagy 10 év, vagy 1 év és közös gyerek után jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!