Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lakhatási probléma?!

Lakhatási probléma?!

Figyelt kérdés
Barátommal egy éve élünk együtt annak a lakásban amit testvérével közösen örökölt. Amikor beköltöztünk testvérével meg lett beszélve, hogy ő még egy ideig nem akar külön költözni, még csak most megy egyetemre és amúgy is van még egy másik öröklött lakásuk is, ha mégis akarna mehetne oda. Azonban nemrégiben megjelent, hogy ő mégis itt élne, mert a szülők kevés pénzt adnak neki és elege van ebből és amúgy is övé a lakás. Csak ezt az egészet úgy értelmezi, hogy most akkor mi eltartjuk. Nem takarít, állandóan megeszi a kajánkat, azt is amit mondjuk másnapra főzök magunknak, hogy legyen mit vinni a melóba. Reggelre hűlt helye van. A számlákba nem ad bele, ahogy bevásárlásokra se, mert nem adnak erre elég pénzt a szülők. Nekünk kezd kicsit ez így sokba kerülni. Megmondtam, hogy én költözök, a párom is jöhet ha akar de én még nem akarok "gyereket" örülök, hogy magunkat fent tudjuk tartani. Most a testvér kiakadt, mert kiderült, hogy a berendezési tárgyak nagy része az enyém és vinnénk azt is. Szerintetek is csak a költözés a megoldás? (Albérletbe vagy haza a szülőkhöz, mert a másik lakáson akkora tartozás van, amit mi nem tudunk kifizetni.)

2015. aug. 1. 14:27
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

*abban a lakásban.

Amikor megkértük, hogy akkor menjen el dolgozni kiakadt, hogy ő azt már pedig nem fog, mert nincs rá ideje.

2015. aug. 1. 14:29
 2/32 anonim ***** válasza:
72%
El is koltozhetsz, de elso korben le kellene ulni es megbeszelni. Hogy gondolta a teso, eltartjatok es nem kell semmit fizetnie? Hol el? Egyetemista gyerek az ilyen dolgokkal tisztaban kene, hogy legyen.
2015. aug. 1. 14:34
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha félig övé a lakás, joga van ott lenni, de élősködni nincs.

Legjobb lenne ha pároddal eladnák a lakást és feleznék a pénzt, aztán mindenki azt csinál amit akar.

2015. aug. 1. 14:35
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is költöznék.
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Amugy, lehet, hogy a koltozes jo lenne mert ha eddig o semmit sem fizetett akkor majd eszbekap mikor jonnek a szamlak. Vagy hamarabb, ha kiurul a huto! :)
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem lesz jobb. Mekkora a lakás? Nem lehet valahogy elcserélni 2 kisebbre, vagy eladni? Ha ilyen a tesó hozzáállása ez állandóan gondot fog okozni.
2015. aug. 1. 14:36
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben én is elköltöznék. Nehogy már neked kelljen eltartani.Ha a párod ezt nem érti meg, akkor maradjon ott vele, és tartsa el a testvérét. Ilyen nincs, hogy ráköltözök egy párra, és élősködök rajtuk. Jó jó, tudom, a lakás az övé is. De az nem jogosítja fel arra, hogy eltartott legyen általatok. Adjanak csak a szülei neki pénzt, ha már vállalták őt.
2015. aug. 1. 14:56
 8/32 anonim ***** válasza:
60%
Költözz. Ha a barátod el akarja tartani az élősdi testvérét, akkor maradjon, te meg vidd a cuccodat, hagy ott őket az üres lakásban. Ha a palid ilyen pipogya, az jobb, ha az elején kiderül.
2015. aug. 1. 15:20
 9/32 A kérdező kommentje:

Az eredeti felállás is az volt, hogy eladják mindkét lakást, de a tesó nem hajlandó...

Sokszor próbáltunk már vele beszélni, főleg párom, de csak üvölt, mint a sakál.

Az a baj, hogy már a másik lakáson is nagy az adósság (azt nem tesó csinálta, hanem az albérlő) és félünk, hogy ez a lakás is erre a sorsra fog jutni. Természetesen párom nem maradna eltartani, jönne ő is. Aztán oldja mg ő egy üres lakásban az életét. Csak fáj, hogy emiatt kell albérletbe költöznünk, ami sokkal többe fog kerülni...

2015. aug. 1. 15:57
 10/32 anonim ***** válasza:
Akkor is sokkal jobb lesz nektek, nem kell őt kerülgetni, alkalmazkodni hozzá, főzni rá. És egyébként úgysem tudja majd magát fenntartani, na majd akkor megtudja, hogy milyen érzés, hogy lesz@rja mindenki, ahogyan ő titeket. Hátha akkor belemegy abba, hogy eladják a lakásokat. Milyen gyökér egy ember lehet...
2015. aug. 1. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!