Lakhatási probléma?!
Figyelt kérdés
Barátommal egy éve élünk együtt annak a lakásban amit testvérével közösen örökölt. Amikor beköltöztünk testvérével meg lett beszélve, hogy ő még egy ideig nem akar külön költözni, még csak most megy egyetemre és amúgy is van még egy másik öröklött lakásuk is, ha mégis akarna mehetne oda. Azonban nemrégiben megjelent, hogy ő mégis itt élne, mert a szülők kevés pénzt adnak neki és elege van ebből és amúgy is övé a lakás. Csak ezt az egészet úgy értelmezi, hogy most akkor mi eltartjuk. Nem takarít, állandóan megeszi a kajánkat, azt is amit mondjuk másnapra főzök magunknak, hogy legyen mit vinni a melóba. Reggelre hűlt helye van. A számlákba nem ad bele, ahogy bevásárlásokra se, mert nem adnak erre elég pénzt a szülők. Nekünk kezd kicsit ez így sokba kerülni. Megmondtam, hogy én költözök, a párom is jöhet ha akar de én még nem akarok "gyereket" örülök, hogy magunkat fent tudjuk tartani. Most a testvér kiakadt, mert kiderült, hogy a berendezési tárgyak nagy része az enyém és vinnénk azt is. Szerintetek is csak a költözés a megoldás? (Albérletbe vagy haza a szülőkhöz, mert a másik lakáson akkora tartozás van, amit mi nem tudunk kifizetni.)2015. aug. 1. 14:27
21/32 anonim válasza:
Tudom, hülye ötlet, de azért megkérdezem, hátha... Nem lehet azt, hogy kifizetitek? Igen, tudom, hogy hitelt kéne felvenni, de akkor az a Ti saját lakásotok lenne, ha esetleg megfelelne egy családnak. És akkor megszabadulnátok tőle végleg. Nem lehetséges a dolog? Persze ha a fizetésetek alacsony, akkor persze nem.De ha belefér, akkor igaza van az egyik válaszolónak, a közüzemi számlák, stb. miatt nem éri meg elköltözni albiba. Akkor inkább már a sajátotokért fizessetek, ha van olyan komoly a kapcsolat, hogy házasság, babavállalás is szóba jöhet.
22/32 anonim válasza:
Mármint a "kifizetitek" részt arra értettem, hogy a testvérét kifizetitek, hogy ne legyen köze a lakáshoz. Bocsi, lehet, hogy nem voltam egyértelmű.
23/32 anonim válasza:
Ezt én is jó ötletnek tartom, hitelből akár, de kifizetni az élősdit, aztán fel is út, le is út, menjen ahova akar.
24/32 A kérdező kommentje:
Egyikünk sem hitelpárti. Félünk a hitelektől. Egyetemisták vagyunk, mellette dolgozunk, így lehetetlen is lenne. Főleg, hogy még a másik lakás terhe is ránk vár.
2015. aug. 1. 20:54
25/32 anonim válasza:
Ügyvéddel beszéljetek. Létezik olyan, hogy közös vagyon elidegenítése. Akkor áruba lehet a házat bocsájtani. Sajnos tulajdonosként vannak fizetési kötelezettségek állagmegóvás stb. Ha ennyire felelőtlen a testvér akkor a végén majd kölcsön lesz rajta és eladni sem lehet majd. Mindenképp lépjetek ügyvédi segítséggel.
26/32 anonim válasza:
Mekkora a tartozás a másik lakáson? Szerintem akkor jártok a legjobban, ha azt lenyelitek. Egy albérlet 80-100 ezer plusz rezsi havonta. Tehát még ha egymilliót is kell kifizetnetek a másik lakásra, akkor is jobban jártok, mintha lakbért fizetnétek.
Annyi fontos, hogy ha szétköltöztök, akkor a mostani lakás óráit írassátok a testvér nevére. Illetve ha két lakás van a kettejük nevén, akkor osszák el. Erre van mód a bíróságon. A kényszerértékesítés nem jó ötlet, rengeteget buknának rajta.
Egyébként igen, csak a költözés a megoldás. Mi is eljátszottuk ezt a párom testvérével, szörnyű volt. Az ilyen emberekkel beszélni nem lehet, nem látja át, nem érti meg, amit mondasz neki. Sajnos.
27/32 A kérdező kommentje:
A másik lakás költségeit csak én tudnám lenyelni, mert csak nekem van félretett pénzem (bár nem annyi, amiből azt ki lehetne fizetni), de azt arra tettem félre, hogy ha véletlen nem lesz munkánk ne az utcára kerüljünk, vagy éppen valami váratlan baj történik legyen miből fizetni. Párom se engedné, hogy az összes pénzem az ő lakásába fektessem, főleg amíg két néven van.A baj az, hogy van azon a tartozás, + a villanyórát vissza kéne szereltetni és annyira leélte az előző lakó, hogy a felújítás se 2 fillér lenne. (Jelenlegi állapotában nem költözhető.)
2015. aug. 2. 11:15
28/32 A kérdező kommentje:
Másrészt páromban még ott van a dacc, hogy a szülők miatt van a tartozás, mert nem kértek pénzt az albérlőtől, aki persze a számlákat sem fizette ki. A szülők megígérték, hogy majd kifizetik, hogy a fiúk élete ne tartozással induljon, de a félretett pénzüket inkább a tesóra költök, mert jajj ez kell neki most jajj az kell neki most.
2015. aug. 2. 11:18
29/32 anonim válasza:
Patthelyzet. Ügyvéddel konzultàljatok, hogy tudnátok ebből a leggyorsabban és a legkevesebb ráfizetéssel kijönni.
30/32 anonim válasza:
Gondolom, neked is kényelmes ingyen lakni a párodnál, nem? Ha főzöl az öccsére, az még mindig olcsóbb, mintha albérletet kellene fizetned. Elvégre ő az egyik tulaj... Örülnék, ha nekem is csak annyi lenne a bérleti díj, hogy etetek valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!