Barátommal egy éve élünk együtt annak a lakásban amit testvérével közösen örökölt. Amikor beköltöztünk testvérével meg lett beszélve, hogy ő még egy ideig nem akar külön költözni, még csak most megy egyetemre és amúgy is van még egy másik öröklött lakásuk is, ha mégis akarna mehetne oda. Azonban nemrégiben megjelent, hogy ő mégis itt élne, mert a szülők kevés pénzt adnak neki és elege van ebből és amúgy is övé a lakás. Csak ezt az egészet úgy értelmezi, hogy most akkor mi eltartjuk. Nem takarít, állandóan megeszi a kajánkat, azt is amit mondjuk másnapra főzök magunknak, hogy legyen mit vinni a melóba. Reggelre hűlt helye van. A számlákba nem ad bele, ahogy bevásárlásokra se, mert nem adnak erre elég pénzt a szülők. Nekünk kezd kicsit ez így sokba kerülni. Megmondtam, hogy én költözök, a párom is jöhet ha akar de én még nem akarok "gyereket" örülök, hogy magunkat fent tudjuk tartani. Most a testvér kiakadt, mert kiderült, hogy a berendezési tárgyak nagy része az enyém és vinnénk azt is. Szerintetek is csak a költözés a megoldás? (Albérletbe vagy haza a szülőkhöz, mert a másik lakáson akkora tartozás van, amit mi nem tudunk kifizetni.)
Na, ha még neki áll feljebb, nem vacakolnék. Még mindig inkább az albérlet, mint hogy egy ilyen élősdi gyökeret is eltartsatok (lehet, nem is kerülne sokkal többe), mint hogy el is tartsam, el is viseljem.
2015. aug. 1. 16:08
12/32 anonim válasza:
én tuti mihamarabb elcucolnék onnan, aztán oldja meg egyedül pénz nélkül az üres lakásban
2015. aug. 1. 18:05
13/32 anonim válasza:
első körben lezárnám a hűtőt, a rezsit meg háromfelé dobnám.
második körben költöznék.
a másik lakástartozásával mi lesz? ki fogja összedobni?
2015. aug. 1. 18:22
14/32 anonim válasza:
De egyszerű azt mondani, hogy költözz! Ha a közüzemi számlák a ti neveteken vannak, a tesó jövőbeni fogyasztását továbbra is rajtatok fogják követelni.
2015. aug. 1. 18:45
15/32 A kérdező kommentje:
Az utolsónál van a pont sajnos...
A rezsit párszor megpróbáltuk 3 felé osztani, de ő csak üvölt, hogy mégis miből fizesse ki?!
A hűtő zárása jó ötlet, vagy szerezni egy sajátot a szobánkba. Csak energiával sem bírom takarítani azt a piszkot, amit ő hagy maga után. (Vagyis inkább nem akarom...) És még ide akarná hozni pluszba a kiskorú barátnőjét.
Kezdek nagyon kétségbe esni.
A másik lakás tartozása is ránk vár. Ki másra?! :(
A szülők nem tudják kifizetni.
2015. aug. 1. 18:52
16/32 anonim válasza:
Nem taktikazni kell itt, hogy kulon huto meg ilyenek. Leulni vele es az ertesere adni, hogy sehol sem lakhat ingyen. Koltozzon haza a szuleihez. Apropo szulok, ok hogy hagytak ezt az egeszet? Ok nem tudnak ra hatni?
2015. aug. 1. 19:11
17/32 anonim válasza:
haza kel postázni a szülöknek
2015. aug. 1. 19:28
18/32 anonim válasza:
Kényszerértékesítés?
2015. aug. 1. 19:33
19/32 A kérdező kommentje:
A szülőket nem érdekli, ők hagyják akármit csináljon. Otthon a szemetet sem vitte le még soha, csak állandóan veszekedett, hogy kevés pénzt kap a kisnyugdíjas szülőktől...
A beszéljük meg dologba már belefáradtunk, mert mindig csak az üvöltözés megy, szerinte mi szemét köcs**ök vagyunk, mert belemerünk szólni az életébe. Magyarán ugyanazt csinálja, mint a szülőkkel.
A kényszerértékesítés, hogy működik?
2015. aug. 1. 19:52
20/32 anonim válasza:
Szerintem keressetek egy ügyvédet és beszéljétek át vele a lehetőségeiteket. Minél késöbb találtok megoldást, annál több pénzetek bánja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!