Ez nem úgy van,hogy be kell jegyezni és akkor lesztek un. bejegyzett élettársi kapcsolatban? Nem tudom biztosra,de talán így lehet hivatalossá tenni a kapcsolatot ha nem akartok összeházasodni.Az,hogy csak úgy együtt éltek x ideje de erről semmi papír nincs szerintem nem lesz hivatalos magától.
2015. okt. 18. 19:01
2/31 anonim válasza:
Törvényfüggő.
Családi kedvezmény megosztásához elég életvitelszerűen együtt élni, időhatár nélkül, papír nélkül.
Özvegyi nyugdíjnál attól függ, van-e közös gyerek.
Stb.
2015. okt. 18. 19:18
3/31 anonim válasza:
Az élettársi kapcsolat az életközösség létesítésével jön létre. Magyarul onnantól, amikor összeköltöztetek.
2015. okt. 18. 19:49
4/31 anonim válasza:
Ha nem tudod igazolni hivatalosan a kapcsolatot, akkor nem jár semmi. És ha tudod igazolni az együttélés tényét, akkor sem lehetsz törvényes örökös.
2015. okt. 18. 19:53
5/31 anonim válasza:
Tanúkkal bemész az okmárnyirodára / kormányablakba és kitöltetnek veled egy paprít? Akkor lehet hivatalossá tenni?
2015. okt. 18. 19:55
6/31 anonim válasza:
5-ös Szerintem az is max csak úgy lehetséges,ha mindketten mennek.Mivel az élettárs elhunyt így utólag már nem hinném,hogy lehet bármit tenni,ha csak nincs közös gyerek mert ha van ezesetben ő aki törvényes örökös.
2015. okt. 18. 20:09
7/31 anonim válasza:
3-as vagyok. Kérdező, ne tévesszen meg a pontozás.
Az életközösség akkor létesült, amikor összeköltöztetek együttélési szándékkal. Onnantól élettársak vagytok. Az élettársi kapcsolatot lehet regisztrálni a közjegyzőnél. A "sima" élettársi kapcsolat és a regisztrált élettársi kapcsolat jogok és kötelezettségek szempontjából ugyanaz. A regisztrálásnak az a jelentősége, hogy jogvita esetén (ha vita van pl. az életközösség kezdő időpontjában), akkor egyszerűen tudod bizonyítani, hogy mikortól áll fenn.
Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak azonos nemű (homoszexuális) párok létesíthetnek és az nem a heteroszexuális élettársi kapcsolatnak, hanem a házasság intézményének felel meg (minimális eltéréssel).
2015. okt. 18. 20:18
8/31 anonim válasza:
Kérdeztem valamit, mert engem is érdekel, és 0%.
Ennyit arról, hogy kik írnak ide. :)
2015. okt. 18. 20:49
9/31 anonim válasza:
7-es ha elhunyt az élettársa a vagyon megosztásnál szerintem bizonyítani kell az élettársi kapcsolatot.Mivel nincs regisztrálva se bejegyezve sehol hivatalos nyoma nincs hogy ők 15 éve együtt éltek folyamatosan megszakítás nélkül.
2015. okt. 18. 20:55
10/31 anonim válasza:
hagyatéki tárgyaláson papír kell,igazolás mindenről nem elég a szó
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!