Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hány év után számít hivatalos...

Hány év után számít hivatalos életközösségnek az együttélés? 15 éve vagyok a párommal. Akkor az mit jelent?

Figyelt kérdés
2015. okt. 18. 18:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, de honnan gondolja némelyik hozzászóló, hogy az élettárs elhunyt?

Mert a kérdésben nincs erre utalás. Sőt, a jelen idejű "vagyok" szót használja a kérdező.

2015. okt. 18. 21:03
 12/31 anonim ***** válasza:
85%

Egyrészt, sehol nem írt olyat a Kérdező, hogy meghalt az élettársa. Sőt, azt írja, hogy "15 éve vagyok a párommal". Másrészt ha az egyik fél meghal, akkor nincs vagyonmegosztás, hiszen nincs kivel megosztani.

Azt sem írta a Kérdező, hogy bárki vitatná az együttélés tényét, de ha így van, akkor is bizonyíthatja, pl. tanúkkal, lakcímkártyával, stb.

2015. okt. 18. 21:04
 13/31 anonim ***** válasza:
39%

A #3-asban van a helyes válasz, hiába van lepontozva, csakugyan az életközösség kezdő napja számít. Az egy másik kérdés, hogy mivel lehet igazolni, alapszinten mondjuk az azonos állandó lakcímmel, de pl. özvegyi nyugdíj megállapításához vagy 2 tanú kell, vagy egy - még kettejük életében - a közjegyző előtt tett közös nyilatkozat az élettársi kapcsolatuk kezdetéről, vagy az egyik, vagy a másik.

(élettársi kapcsolat regisztrálását is a közjegyző végzi, de azt csak az adott dátumtól lehet, közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozatot visszamenőleg is, tehát mondjuk mi is közjegyzői okiratba foglaltathatnánk a párommal közösen, hogy 1998 óta együtt élünk élettársi közösségben)

Az örökösödés csak akkor okozhat gondot, ha nincs végrendelet, ezért élettársi kapcsolat esetén tanácsos a feleknek végrendeletet készíteni. Legegyszerűbb, ha az ember fog egy A4-es lapot, és végig kézírással(!!!) megírja, dátumozza, és aláírja, ez esetben tanúk nélkül is érvényes... amíg a részben vagy egészben géppel írt végakarat csak 2 tanúval, vagy közjegyzői ellenjegyzéssel)

Na, ilyenek.

2015. okt. 18. 21:41
 14/31 anonim ***** válasza:
21%
Ezert kell ,,csak papir,, hazassag akkor az ozvegy jogokkal rendelkezik nem kell bizonygatni.
2015. okt. 18. 22:44
 15/31 anonim ***** válasza:
58%
#14, fel nem foghatom, hogy ha valaki az élettársi kapcsolatról kérdez - nyilván, mert nekik ez a megfelelő - azoknak miért kell a házasságot reklámozni???
2015. okt. 18. 22:51
 16/31 anonim ***** válasza:
18%

15-ösnek:

Nem én vagyok a 14-es hozzászóló, és nem is az Ő nevében válaszolok.

Az általam képviselt álláspontot osztom meg hozzászólásod kapcsán.

1. Akik a házasság mellett állunk ki nem véletlenül tesszük.

2. Jelen esetben OLYAN TÉMÁBAN kér tanácsot a hozzászóló, ami nem merülne fel házasság esetén.

2015. okt. 18. 23:07
 17/31 anonim ***** válasza:
59%

Kedves #16, kérlek hidd el, hogy akik az élettársi kapcsolat mellett állnak, azok se véletlenül teszik.

És persze, mindkét kapcsolati formának megvannak az előnyei, meg a hátrányai, ezért is lehet, hogy ki ezt, ki azt favorizálja.

Valóban, egy egy házasság után valamivel kevesebbet kell a bürokráciával szenvedni - a házastársak ugyanezt a bürokrácia-kört lefutják a házasságkötéskor, bejelentkezéssel, várakozási idővel, tanúcipeléssel együtt:) Mert ugye nem olyan baromi nagy különbség, hogy valaki az anyakönyvvezetőhöz vagy a nyugdíjfolyósítóhoz visz 2 tanút, legfeljebb az utóbbi nem kerül a tanúknak semmibe, és kiöltözniük se kell a tanúsításhoz:)))

2015. okt. 18. 23:55
 18/31 anonim ***** válasza:
16%

Mennyire nagy kulonbeeg igen

Az egyik egy unnepi alkalom csupa orom es izgalom

A masik a gyasz es a megalazas erzese.

Aki torodik a masikkal es oszinten onzes nelkul szeret az ir vegrendeletet idoben es hazassagot kot.

En fiatalon maradtam ozvegy a ferjem egy akut betegsegben egy ket NAP alatt element.

Nem volt ido ilyen dolgokrol beszelni vele

Szerencsere minden el volt intezve igy a gyaszt nem tetezte az anyagi gond

2015. okt. 19. 09:39
 19/31 anonim ***** válasza:
39%
Kedves #18, most őszintén, aki az élettársi kapcsolatok pártján áll, az is menjen át a házasságos kérdésekhez úgymond "erkölcsi" alapon széttrollkodni a kérdést, ostobaságokat válaszolni a házasságról kérdezőknek, és lepontozni a Kérdező számára hasznos tényeket közlő válaszokat? Az jó lenne szerinted?
2015. okt. 19. 12:17
 20/31 anonim ***** válasza:
26%

Úgy tűnik lepontozva éppen mi házasságpártiak vagyunk.

Azt pedig, hogy a házasság kérdése hogyan kapcsolódik a témához, elég világosan megindokoltam a 16-os hozzászólásban.

Ennyit a "trollkodásról".

2015. okt. 19. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!