Akik megvaltoztattatok a neveteket, a csalad hogyan fogadta?
Elnezest az ekezetek hianyaert.
Soha nem szerettem a nevemet, nem tudok vele azonosulni. Szeretnem megvaltoztatni amikor osszehazasodunk a volegenyemmel, ugyhogy teljesen uj nevem lenne. De gondban vagyok.
Nem tudom, milyen uj nevet valasszak. Ti hogyan valasztottatok? En edesanyam keresztnevere tudok egyedul gondolni, de nem akarok edesanyammal azonosulni.
Titeket a csalad az uj keresztneveteken szolitott? En nem tudom elkepzelni, hogy megmondom otthon, hogy jovohettol Klarika leszek, tessek engem ugy szolitani, a testvereim meg majd meg is teszik... Arra gondoltam, lehet, nem is szolok otthon, ugyis ritkan talalkozunk. A csaladom az eredeti keresztnevemen szolitana, az ismeroseim az uj neven, a ferjem meg a foiskolai becenevemen...
Mik a tapasztalatok?
az a tippem, hogy Amália vagy.
na ha ez lennék, én sem szeretnék ez lenni.
azon túl, hogy régimódi, közönséges tréfák alapja is.
de ugyanígy nem való már egy mai modern n fiatal nőnek a Piroska, Anasztázia, Erzsébet, Mária.
szerintem borzalmasan hangzik, amikor ma szinte minden kislánynak valami divatos neve van, és ott van köztük egy Marika. szegény gyerek...
nem kell a magyar nevektől elszakadni, mert most elég népszerűek a régi magyar nevek, pl. az Anna.
fiúnevekből is szokás mostanában az ősi nagymagyar neveket adni.
de mégis vannak, amik régimódiak, ódivatúak, és ezt megértem, hogy nem szereti a viselője.
ennek pedig, hogy nem tud vele azonosulni, semmi köze a házassághoz, nehogy már azért ne legyen érett valaki a házasságra, mert nevet akar változtatni! nem ettől lesz gyerekes valaki személyisége!
igenis neki magának kell tennie azért, hogy jól érezze magát a bőrében, mert senki más nem tudja megtenni helyette.
tenni kell a saját boldogságunkért, mert csak mi tehetünk érte. és ha őt sok sok éve zavarja a neve, jobban érezné magát más névvel, nehogy már ezért bárki lehülyézze, hogy mer változtatni!
a legtöbb ember belesüllyed az unalomba, a megszokásba, a semmittevésbe, és el van hűlve, ha valaki nem ilyen. ha valakinek van mersze változtatni. ha bátor.
sok sikert kívánok a továbbiakhoz, kérdező! ne hagyd, hogy olyan emberek beszéljenek le, akik maguk is gyávák, és nem képesek feldolgozni semmi újdonságot!
11-esnek:
Addig még teljesen egyetértek, hogy a kérdezőnek joga van változtatni, ha annyira utálja a nevét, hogy még a névváltoztatással járó nehézségek (bonyolult ügyintézés, összes ismerős értesítése, stb...)ellenére is megéri Neki.
Ettől nem lesz éretlen, gyerekes.
De Aki úgy érzi, hogy ez nem éri meg Neki; attól még nem gyáva. Ez a kijelentésed legalább olyan durva, mint a mások "éretlen"-ezése. Gondolkozz el ezen!
Az pedig, hogy valakinek nem a most éppen legdivatosabb neve van, szintén nem baj, sok ember van, Aki ritkább névvel is jól érzi magát.
a gyávát nem kifejezetten arra értettem, aki nem hajlandó nevet változtatni. viszonylag kevés ember van, akit ilyen szinten zavar a neve. ezzel nem sértettem meg szerintem senkit. a gyávaságot másra értettem.
és nem egyszerűen a név ritkaságáról van szó. szerintem az még jó is, hogy nincs az embernek tucatneve. de amikor egy fiatal, csinos nőnek egy olyan ódivatú neve van, mint amiket írtam, vagy ha nagyon csúfolható, esetleg rendszeresen nevetség tárgyává válik általa - na akkor lépni kell. mondjuk eleve nem kéne olyan nevet adni a gyereknek, ami később megkeseríti az életét. de egyes szülők ezt nem érik fel ésszel, és tök poénos, hogy a gyereknek vicces neve van, vagy mindenki valamire asszociál, ha meghallja. ez addig vicces, amíg a gyerek pici, és nem érti. utána meg jelentősen befolyásolja a jellemfejlődését.
Engem egyszer facebook-on bejelölt egy pasas. Neve, képe nem volt ismerős. Valahogy szóba került ez az egyik barátnőmmel, és ő mondta, hogy ja, hát őt is bejelölte, az az XY általános iskolából.
Mesélte, hogy nagyon durván összeveszett az apjával, és mivel mindkét nevét utána kapta, hát mindkettőt megváltoztatta.
Nem olvastam a válaszokat. Én is nemrég változtattam nevet, igaz csak az egyik keresztnevemet töröltettem. Annyira nem bonyolult, csak sokat kell várni mindenhol.
Szerintem vegyél fel még egy keresztnevet, és a jelenlegit is tartsd meg, esetleg második keresztnévként. Így családon belül sem lesz sértődés, legfeljebb megkéred őket, hogy a másik keresztneveden hívjanak.
De még az esküvő előtt intézd el szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!