Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Akik megvaltoztattatok a...

Akik megvaltoztattatok a neveteket, a csalad hogyan fogadta?

Figyelt kérdés

Elnezest az ekezetek hianyaert.

Soha nem szerettem a nevemet, nem tudok vele azonosulni. Szeretnem megvaltoztatni amikor osszehazasodunk a volegenyemmel, ugyhogy teljesen uj nevem lenne. De gondban vagyok.

Nem tudom, milyen uj nevet valasszak. Ti hogyan valasztottatok? En edesanyam keresztnevere tudok egyedul gondolni, de nem akarok edesanyammal azonosulni.

Titeket a csalad az uj keresztneveteken szolitott? En nem tudom elkepzelni, hogy megmondom otthon, hogy jovohettol Klarika leszek, tessek engem ugy szolitani, a testvereim meg majd meg is teszik... Arra gondoltam, lehet, nem is szolok otthon, ugyis ritkan talalkozunk. A csaladom az eredeti keresztnevemen szolitana, az ismeroseim az uj neven, a ferjem meg a foiskolai becenevemen...

Mik a tapasztalatok?

2015. okt. 3. 12:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos nem szoknak hozzá, ebből mindig csak a harag van. Megkérdezhetem, hogy mi az eredeti neved, és mire változtatnád? Hátha nem is olyan szörnyű.
2015. okt. 3. 12:16
 2/16 anonim ***** válasza:
73%

szerintem keresztnevet a világ legnagyobb hülyesége változtatni, ne haragudj

én is utálom a nevem, de mégis hozzám tartozik, én vagyok, minden régi barát, ismerős így ismer, nem tudom elképzelni, hogy máshogy szólítsanak, mert az már nem én lennék

meg mondjuk egy osztálytalálkozón milyen durva már: Szia Eszter, ballagás óta nem láttalak. - Szia, de már nem vagyok Eszter, hanem Zsuzsa vagyok.

Ez csak számomra abszurd?

2015. okt. 3. 12:42
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
#2, aha :D Ismerős mesélte, hogy náluk meg fiúból lett Zsuzsi...az viccesebb :D
2015. okt. 3. 12:47
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Én megváltoztattam és módszeresen rászoktattam mindenkit, hogy úgy szólítson. Megszokás kérdése. Nyolc év után már nincs ember, aki a régi nevemen szólít.
2015. okt. 3. 12:49
 5/16 anonim ***** válasza:
27%
Egyetértek a 2-essel,nagyon hülyén hangzik.Én nem ismerek senkit,aki megváltoztatta volna,de ha ismernék is,tuti a régi nevén szólítanám.Szerintem ez valami utókamaszkori lázadás,vagy nem tudom.Nekem sem tetszik a nevem(Katalin),de ezt kaptam,30 éve így szólítanak.Szerintem ha ilyen gyerekes dolgon töröd a fejed,még a házasság nagyon korai neked.
2015. okt. 3. 12:50
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a család hogy reagál, az adott családtól függ.

De házasságkötéskor a keresztnevedet nem tudod változtatni, azt előtte külön kell intézni. (És elég bonyolult dolog.)

Tehát, ha például X Klárinak hívnak, és hozzámész Y Istvánhoz, több lehetőség van.

Lehetsz Yné X Klári, Y Klári, X-Y Klári, maradhatsz simán X Klári; de választhatod a régebben általános megoldást, azaz lehetsz Y Istvánné.

Ez utóbbival "eltüntetheted" keresztnevedet.

De, ha kimondottan MEGVÁLTOZTATNI akarod a keresztnevedet (Pl.: X Szilvia vagy Yné X Szilvia), akkor ahhoz nem elég az esküvő, azt külön névváltoztatási kérelmet kell intézni.

2015. okt. 3. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Vedd fel valamelyik nagymamád vagy dédnagymamád keresztnevét, ha megfelel.
2015. okt. 3. 13:06
 8/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Ezen sajnos mindenkeppen keresztul fogok menni. Ahogy idosodom, egyre inkabb idegenul hangzik nekem. Ha eddig nem tudtam megszokni, ezutan csak rosszabb lesz... Amikor olyan ismerosok, akik beceneven szoktak szolitani, viccbol kimondjak a keresztnevemet, mindig elvorosodom, es mas helyzetekben is, sokszor fel sem ismerem, ha engem szolit valaki. Nagyon komolytalanul is hangzik, nagyon magyar is, nem csak hogy nem szeretem, de korulmenyes is hasznalni.

Viszont mi sokszor koltozunk orszagrol orszagra, es megint tervezzuk, hol lenne meg jo elni. Ugyhogy ezzel nem lenne problema.

Szerintem a mostani keresztnevemet felveszem masodik keresztnevnek, a vezeteknevemet a volegenyemtol, es valasztok meg egy keresztnevet, ami tetszik.

Koszonom a valaszokat, es utolso, koszonom a jogi felvilagositast. Mit gondolsz, ilyenkor meg lehet uszni egyszeri okmanycserevel? Vagy valtoztassam meg a keresztneveimet, csinaltassak uj papirokat, aztan valtoztassam meg a vezeteknevem es csinaltassak uj papirokat megint?

2015. okt. 3. 13:10
 9/16 A kérdező kommentje:

Kedves 7!

Anyukam a nagymamam keresztnevet kapta, aki pedig arva volt. Az apai nagymamamrol pedig semmit nem tudok, valoszinuleg meghalt mielott szulettem volna.

2015. okt. 3. 13:11
 10/16 anonim ***** válasza:
Dehát ha amúgy is van beceneved akkor miért kellene megvaltoztatni, aki meg szivat vele annak mondd meg, hogy hagyja abba. Nekem van egy munkatarsam, akit mondjuk ugy hívnak, hogy kis rozsi, de elso perctol amikor találkoztunk vele megmondta, hogy ot mindenki katinak hivja, hiaba, hogy sehol nem ír neki hivatalos papíron lazít, mikor megkérdeztük, h miért azt mondta, mert o a Kati nevet szereti s kesz, senki nem csodalkozott s ugy szolitjuk ahogy szeretne.
2015. okt. 3. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!