Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Utál a sógornőm, vagy ennyire...

Utál a sógornőm, vagy ennyire érzéketlen? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e a kérdést, mert nem szeretem kibeszélni a családi dolgokat, ezért is próbálom nagy vonalakban leírni részletek nélkül.

Tehát a kezdetek óta észrevettem, hogy a férjem lánytestvére nem kedvel engem igazán, de eddig igyekeztem elnézni felette, úgy gondoltam nem tud sokat ártani. Csakhogy a több mint 10 év alatt már felhalmozódtak a sértések, ezért már elgondolkodtató, hogy mit is kezdjek vele. A sógornőm kint él külföldön, és most az a legújabb ötlete, hogy a férjemet kiakarja invitálni, hogy éljen ott vele azzal az indokkal, hogy csak úgy tud neki munkát szerezni, ha ott él, és addig is taníttatja. Természetesen most is van munkája, csak abban egyet kell értsünk, hogy nem a legjobb számára.

Csak nem értem miért kell neki minden áron olyan perspektívát választania, aminek az a kimenetele, hogy hónapokig nem láthatjuk egymást. Ugyanis közölte velem, hogy egy-két havonta jöhet csak haza. Ez tényleg jó ötlet, ettől még a jelenlegi munkaadója is kegyelmesebb.

Meg kell említsem, anno amikor összeházasodtunk, a buli végén amikor beszélgettünk, hogy ki melyik autóba ül, megkérdezte a kedves sógornőm, hogy "miért? én is megyek?"

Nem, dehogy én a nászéjszakát a szüleimmel szándékoztam eltölteni :-D

Tényleg nem tudom, hogy ennyire nem fogja fel a házasság intézményét és egyszerűen érzéketlen, vagy kiváltképp engem utál ennyire? A férjem szerint csak nem fogja fel, de én ebben már nem vagyok ennyire biztos.

2015. szept. 8. 10:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
66%

A báty-húg viszonynál tényleg nincs rosszabb. Ilyenkor nagyon gyakran előfordul a húg részéről a féltékenység, pláne ha neki nem úgy alakul valami, mint a bátyjának. A húgica gondolom nem bírja elfogadni, hogy már nem ő az egyetlen nő a bátyja életében, ezért megpróbálja "visszaszerezni", és így téged, mint a bátyja feleségét, levegőnek tekint, bunkózik veled, direkt érezteti, hogy csak megtűr, stb.

Az ilyet helyre kell rakni a francba, mert ez csak rosszabb lesz, és ez bizony a férjed feladata lenne. Neki kell a testvére szemébe mondani, hogy állítsa le magát, te (mint a felesége) is ugyanolyan családtag vagy, téged is figyelembe kell venni, ha tetszik, ha nem. Ha bunkózik, vagy utálatos, azzal csak azt fogja elérni, hogy a bátyja is elidegenedik tőle. Ezt így meg kell neki mondani, nem utalgatni, és főleg nem hagyni.

Ez a külföldes is csak azért alakult így, mert így eléri, hogy a bátyja vele legyen ismét, vele lakjon, és te így nagy nehezen kikerülsz a képből. Ezt akarja a húgica elérni, és ez aljas gerinctelen dolog. Nem a semmiért vagytok már együtt több mint 10 éve, de ha ezt a sógornőd képtelen elfogadni, az az ő problémája, de akkor sincs semmi joga közétek állni.

A párod is igazán mondhatná, hogy külföld is csak úgy, ha te is vele mész. Ha a sógornődnek ez már nem tetszene, akkor egyértelműen kibújna a szög a zsákból. A párod erre rákérdezhetne, h te is mehetnél-e. Ha húzza a száját v nem-et mond, vagy kitalál vmi indokot, miért nem, akkor a párodnak is világos lenne, hogy csak éket akar verni közétek.

2015. szept. 8. 13:33
 22/31 A kérdező kommentje:
Közben sikerült kicsit erről beszélnem a férjemmel, Ő is azt mondja, hogy ha kimenne, akkor is csak velem. De ha rátérek, hogy miért nem állítja le a húga ámokfutását, rögtön ideges lesz. Biztos nem könnyű neki sem, végül is nekem is fontos a testvérem. Sz@r ügy ez.
2015. szept. 8. 13:52
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy azt akarja, hogy távolodjatok el a férjeddel egymástól. Hogy mi oka van rá, az jó kérdés, mert ez egy elég beteg dolog, még ha féltékeny is...mégis mi a bánatot akar kezdeni a testvérével? Soha nem értettem az ilyen hülye pitsákat, már bocsánat.
2015. szept. 8. 18:51
 24/31 anonim ***** válasza:
75%

Nah, azért nehogymár úgy legyen beállítva minden húg, mint egy gonosz boszorkány, akinek egyetlen öröme az életben, hogy uralkodhasson a bátyján, és szétzúzhassa annak kapcsolatát.

Én például végtelenül örülök, hogy a bátyám boldog párkapcsolatban él, és alig várom a jövőre rendezendő esküvőjüket. Én leszek tesóm tanúja, és mindig úgy fogadom a leendő sógornőmet, mint barátot. És nagyon boldog vagyok, hogy a bátyámat boldoggá teszi valaki.

Egyébként a sógornődnek nem lehet valami magas az érzelmi intelligenciája. A szüleik milyen viszonyban vannak a saját sógorukkal-sógornőjükkel (ha van nekik)?

2015. szept. 8. 19:39
 25/31 A kérdező kommentje:

Az érzelmi-intelligenciájával tényleg baj lehet, mert elég sok konfliktusa van emberekkel.

A szüleik nem tartják a kapcsolatot a rokonokkal.

2015. szept. 8. 19:59
 26/31 anonim ***** válasza:
Ja hát így azért érthető, ha neki teljesen természetes, hogy "nem vagytok puszipajtások". Ezt a mintát látta, ezt követi. Nálunk pl az volt, hogy apám sosem erőltette a kapcsolattartást a rokonsággal, anyám viszont mindent megtett a rokonsági idill fenntartásáért. Vagy legalább annak látszatáért. Lett is belőle rengeteg konfliktus. Végül apám "győzött", egyszer hazazavarta a bandát azzal, hogy ide nem kell többet jönni. És így lett. Így én rettegek is a nagy rokonságtól. :S
2015. szept. 8. 20:16
 27/31 A kérdező kommentje:
Azért ennyire ne kanyarodjunk el kérem, mert más az, hogy valaki nem szereti a családi összejöveteleket, és más az amikor a tag arra törekszik egy családban, hogy elszakítson valakit a párjától.
2015. szept. 8. 21:27
 28/31 anonim ***** válasza:
JA hogy ez már el van könyvelve, hogy el akar szakítani titeket egymástól. Szerintem meg csak szimplán telibesz***ja, hogy te létezel, mert azt tanulta érzelmi szinten, hogy a házasság/rokonság lópikulát se ér.
2015. szept. 8. 21:29
 29/31 A kérdező kommentje:
28# én is ezt gondolom, de azért ezt így nem könyveltem el. Legalább is eddig nem, de egyre inkább ezt kell feltételezzem.
2015. szept. 8. 22:24
 30/31 anonim ***** válasza:

Hú...Nehéz ügy. És baromira átérzem. Az én párom a karrierista egyedülálló középkorú nővérénél lakik albérletben jelenleg. (Természetesen tervezzük az összeköltözést, de egyelőre anyagi gátja van a dolognak.) Ugyanilyen áskálódásokat nyomat ellenem. Anyósom nem csinálja, de ő... Féltékeny, megpróbálja ajándékokkal lekenyerezni, de nem sikerül neki persze. Közben meg áskálódik párom ellen is, bunkózik vele, keresztbetesz neki, mindenféle otthoni melókat varr a nyakába, anyósomékat uszítja ellenünk, hogy megnehezítse a közös időtöltésünket. Engem elejétől fogva utál valamiért, szó szerint levegőnek néz, ha egy térben vagyunk. Soha nem szólt hozzám, de mindig visszahallom, hogy miket mond rólam...

A te esetedben is mivel megromlott a házassága a tieteket is tönkre akarja tenni, vagy maga mellett akar tudni egy férfit, ha nem is olyat, akivel összejöhet, de aki biztos pont és nem hagyja el. Valamint az unaloműzésre és figyelemelterelésre is jó, hogy keverheti a kakit nektek. Remélem nagyjából érthető, mire gondolok.

Mindenképpen le kell állítani, hogy megértse, hogy nem így lesz, ahogy ő kitalálta. Különben sem így működik egy házasság, hogy a testvérünkkel éljük le az életünket. A legfontosabb, hogy a párod közölje vele, hogy ő nem akar menni ilyen feltételek mellett, mert te vagy a felesége és veled akar élni, nem pedig vele. Nagyon fontos, hogy ő mondja meg, mert téged eleve utál. A párod tud rá egyedül hatni.

2015. szept. 8. 22:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!