Utál a sógornőm, vagy ennyire érzéketlen? Mi a véleményetek?
Sokáig gondolkodtam, hogy feltegyem-e a kérdést, mert nem szeretem kibeszélni a családi dolgokat, ezért is próbálom nagy vonalakban leírni részletek nélkül.
Tehát a kezdetek óta észrevettem, hogy a férjem lánytestvére nem kedvel engem igazán, de eddig igyekeztem elnézni felette, úgy gondoltam nem tud sokat ártani. Csakhogy a több mint 10 év alatt már felhalmozódtak a sértések, ezért már elgondolkodtató, hogy mit is kezdjek vele. A sógornőm kint él külföldön, és most az a legújabb ötlete, hogy a férjemet kiakarja invitálni, hogy éljen ott vele azzal az indokkal, hogy csak úgy tud neki munkát szerezni, ha ott él, és addig is taníttatja. Természetesen most is van munkája, csak abban egyet kell értsünk, hogy nem a legjobb számára.
Csak nem értem miért kell neki minden áron olyan perspektívát választania, aminek az a kimenetele, hogy hónapokig nem láthatjuk egymást. Ugyanis közölte velem, hogy egy-két havonta jöhet csak haza. Ez tényleg jó ötlet, ettől még a jelenlegi munkaadója is kegyelmesebb.
Meg kell említsem, anno amikor összeházasodtunk, a buli végén amikor beszélgettünk, hogy ki melyik autóba ül, megkérdezte a kedves sógornőm, hogy "miért? én is megyek?"
Nem, dehogy én a nászéjszakát a szüleimmel szándékoztam eltölteni :-D
Tényleg nem tudom, hogy ennyire nem fogja fel a házasság intézményét és egyszerűen érzéketlen, vagy kiváltképp engem utál ennyire? A férjem szerint csak nem fogja fel, de én ebben már nem vagyok ennyire biztos.
Szerintem (nyilván a leírásra támaszkodhatok csak) szimplán csak féltékeny. Akár a testvérére, akár a jól (?) működő házasságotokra. És el akarja rontani, nehogy már nektek jó legyen.
De ez csak tipp.
Mielőtt összeházasodtatok, milyen volt a viszony?
Egyébként a húsos sógornő sztorija jutot eszembe, bár ott nővér félti az öccsét az újdonsült menyasszonyjelölttől. Lehet a te sógornőd is pont ilyen! Érdemes elolvasni....:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri-..
10# van több is, ha érdekel privátban leírom.
Nem voltam ellene, hogy elmenjen hozzájuk amikor felvetette elsőre a sógornőm, hogy menjen el hozzájuk dolgozni fizet neki X Eurót, és a férjemmel azt beszéltük, hogy ez tök jó lenne, mert akkor jön haza amikor csak akar. Ezzel tényleg semmi bajom. De a legutóbbi ötlete, hogy költözzön oda, az már tényleg nekem sok, higgyétek el, hogy kivitelezhetetlen. És egyáltalán miért szab feltételeket, hogy mikor jöhet haza? Gyakorlatilag ott él és néha hazalátogat? Ezt mégis hogy képzelte? A sógornőm pár éve elment az ország másik végébe egy munka miatt, és csak alkalmanként járt haza. Amikor Karácsonyra haza költözött, a férje közölte vele, hogy el akar válni. Szerencsére végül nem váltak el, mert a nő visszaimádkozta magát, de azért elég meleg helyzet volt.
10. vagyok
hát az utolsó válaszod alapján lehet,hogy ez lenne a célja.de nem értem miért lenne jó neki szétszedni titeket? gondolom nem a semmiért vagytok együtt 10+ éve..nemhogy örülne hogy boldogok vagytok
amúgy szerintem ne menj bele ebbe,hogy csak alkalmanként látogatóba jöjjön haza a férjed. mint ahogy a sógornődék példáján látod,ez nem tesz jót a kapcsolatnak. én olyan munkába mennék bele,aminél hetente vagy két hetente hazajön hétvégékre.
de ilyen 2 havonta jön haza dolog nekem nem menne tartósan,csak a több pénz miatt.egyébként ha annyira külföldön akar dolgozni a párod(bár a kérdésből nem ez jön le) akkor vagy szomszédos országba menjen vagy menjetek mindketten!
Ha a munkában nem akadályozza a hazajárás, ha meg tudja tenni, hogy többször hazajöjjön, én nem mennék bele a helyetekben ilyen feltételekkel.
Úgy tudom elképzelni, hogy a férjed kimegy, egy darabig a tesójánál lakik, hazajön ha teheti, közben dolgozik, berendezkedik, keres valami helyet, ahol lakhattok ketten (akkor már nem a tesónál), valami munkát is néz neked, aztán utána mész.
Annak tényleg nem sok értelme van, hogy úgy éljetek évekig, hogy két havonta egyszer látjátok egymást.
Szerintem szimplán csak a saját tapasztalatából indul ki. A szülei házassága szar volt, az övé is az, szerintem bele sem gondol, hogy a tietek esetleg működőképes.
Nyilván jót akar a testvérének, azzal, hogy munkát ad neki, és talán azt hiszi, hogy neki is jobb lenne nélkületek, (mint neki a férje nélkül).
Talán a férjednek kellene felvilágosítani, hogy ti egy szép család vagytok, és nem akarjátok ez szétzúzni.
Egyébként a konkrét példák engem is érdekelnének, ez így kevés, hogy belelássunk a sógornő jellemébe és lelki világába.
Őszintén szólva nekem ebből az jön le, hogy a sógornőd eléggé irigy rátok, irigy a jó kapcsolatotokra, házasságotokra (hisz írtad, az övé majdnem tönkrement), és most valahogy meg próbál szakadékot ásni közétek, közben rajtad meg átnéz, mintha egy vad idegen lennél, mintha a férjed életében te nem is léteznél. Lehet a férjedre még féltékeny is.
Én a férjed helyében közöltem volna vele, hogy igen, akármennyire fáj neki, te is itt vagy, és nem hagyhat figyelmen kívül, pláne ilyen fontos döntésnél, mint a külföldi munka. A férjednek is van saját élete, még akkor is, ha ez a a lánytesójának nem tetszik, pláne ha a húga.
(Sajnos sok esetben egy húg baromira féltékeny szokott lenni, ha van egy idősebb bátyja. Persze ez nem általános, de gyakran előfordul)
Fiatalabb, igen. Húgiról van szó. 19# elég jól leírta, én is ezt látom kb. Én már erről számon is kértem a sógornőmet, mondtam neki ,hogy tudom, hogy engem csak elviselsz a bátyád miatt. Erre mondta, hogy: "miért? Te puszi pajtása vagy a bátyád feleségének?"
Mondtam, hogy igen, én az vagyok, és egyenrangúan kezelem, ha eljönnek vendégségbe.
Ezzel szerintem sok mindent elárult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!