Kik legyenek a keresztszülők? Szerintetek jó ötlet, hogy így fogjuk eldönteni?
Ez nagyon gáz.
Én így tuti nem lennék keresztszülő.
Egyébként kettő keresztszülő lehet. Szóval csak eggyel vannak többen :)
Nekem az unokaöccs a kakukktojás, mert a másik kettő testvér. Szóval lehetnének ők ketten.
Mi egyszerűen megoldottuk.
Nem tesómék lettek a keresztszülők, egy baráti párt kértünk fel az első gyereknél. Abból indultunk ki, hogy testvéremék és az ő gyerekeik amúgy is rokonok, akkor is meglesznek a gyereknek, ha mi már nem vagyunk.
Második gyereknél szüleim keresztgyerekeit választottuk (ők is egy pár) és nem bántuk meg.
A harmadik gyerek keresztszülei saját, huszon-akárhány évvel idősebb unokatestvére és annak férje lett.
Én biztosan nem versenyeztetném meg őket, ez valahogy nagyon furcsa.
Te jó ég, remélem ezt még nem tálaltad nekik. Vagy ha igen, ne lepődj meg egy-két sértődésen. Én biztos megmondanám, hogy engem ilyen feltételek mellett ne is kérjenek fel.
Pedig volt már, hogy vásároltunk babakocsit keresztgyereknek. Önként.
Ha kereszteltetni akartok, akkor gondolom vallásosak vagytok. keresztszülőnek azt kell választani, aki a gyerek hívővé neveléséért felelősséget vállal. A szóba kerülő párok közül olyat válassz, akik házasok, maguk is őszinte hívők, és számítasz rá, hogy mindig jó példát fognak mutatni a gyereknek.
Ha mégsem vagytok vallásosak, akkor kb. tökmindegy kiket választasz, csak az a lényeg, hogy legyen közeli kapcsolata a gyerekkel.
Hidd el vannak ilyen hülyék sajnos. És még szaporodnak is...
Nem mindegy ki lesz, amúgy manapság már nem sok múlik ezen, én sem vagyok tesómék egyik gyerekének se keresztszülője, mert én magam elutasítom ezeket az egyházi képmutatásokat, de ugyanúgy foglalkozok velük, kapnak ajándékot stb...Nem múlik ezen semmi.
Jézusom, ez komoly? Meg kell vásárolni a keresztszülőséget? Ráadásul ilyen zsarolásos módszerrel?
Komolyan mondom, nyilván nem könnyű helyzet, de ennyire nevetségesen gonosz és borzalmas megoldást még az életemben nem hallottam...
Csak halkan jegyzem meg: a gyereknek több keresztszülője is lehet. Akár mindegyikük.
Elírtam, pont hogy azt akartam írni, hogy Mindegy ki lesz...
előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!