Mit csináljak, hogy az unokanővérem ne gonoszkodjon?
Röviden az unokatesód egy műveletlen büdös bunkó, ami a borzalmas nevelés eredménye. Nem kell vele foglalkozni, amennyire lehet meg kell szakítani vele a kapcsolatot.
A szüleikről meg csak annyit, hogy a diplomához nekik sem adtak műveltséget. A munkában nincs semmi szégyen, ez a viselkedés viszont szégyen és szánni való.
Sokan a pénzükkel is szeretnek felvágni, én viszont személyesen is ismerek több szakmunkást akik simán megkeresik egy nap alatt a havi fizetésüket, vagy a dupláját.
Sok beszédnek sok az alja, rázd le magadról a sértéseket és legyél jó a szakmádban. Majd ha az irodai melójával megkeres havi 150-et, te meg egy öltönnyel ennek a felét, meglátjuk akkor merre fog konyulni a szája.
Lehet, hogy az unokatesód jól tanul, jó eredményeket hoz, most éppen a gimi "queen bee"-je, lehet, hogy felveszik majd egy egyetemre, amit esetleg el is végez...
De.
De olyan emberi képességek hiányában áll, amik egész életében hátráltatni fogják. Gondold végig. Téged aláz folyamatosan, lenéz, amiért te szakmunkásképzőbe jársz, beszólogat. Ez egy védekező reakció. Valamit próbál takarni. Véleményem szerint az az ember, aki ilyen szinten és eltökélten próbálja megkeseríteni más életét, aki ennyire el van foglalva VELED, ahelyett, hogy MAGÁVAL foglalkoznak, az okkal nem foglalkozik magával. Mert nem mer. Félénk, gyáva, nem tud magába nézni, nincs meg a lelki békéje, nincs egyensúlyban önmagával (és még ennek hangot is ad). Nem tud békességben meg lenni, mert fogalma sincs, hogy kell. Később ez az élet minden területén hátrányt fog neki okozni.
Nagy valószínűséggel a szülei egész életén át ezt nevelték bele, hogy a külsőségek a fontosak, az iskola meg a papír, meg a jó jegyek, meg hogy minél több ember tudjon róla. Nem tanították meg, hogy legyen jó ember, hogy mi az az empátia, hogy viszonyuljon az emberekhez.
Elmondom neked, hogy az unokanővéredet majd felnőtt korában nagyon szépen el fogják taposni, vagy előbb-utóbb beleroskad ebbe a rengeteg utálatba, ami belülről feszíti.
Mint mondtam, hiányoznak olyan emberi tulajdonságok (empátia, önérzet, tisztában lenni a határokkal), amik nélkül nagyon nehezen fog boldogulni. Az ilyen emberek általában nehezen alakítanak ki emberi kapcsolatokat (vagy ha mégis, azok rettenetesen felszínesek), nem képesek megnyílni, felfedni a valóságot: hogy rettenetesen szomorúak és magányosak legbelül.
Azt tanácsolom neked, hogy emeld fel a fejed, és légy büszke. Te több vagy nála. Te is megtehetnéd, hogy mindenféle szép szóval illeted és vitába szállsz vele, megtehetnéd, hogy ráküldesz valakit vagy tudom is én, de nem teszed. Higgy nekem, hogy szakmunkásképző ide vagy oda, már sokkal többet értél el az életben, mint ő. Nemcsak a papír számít a világban, te olyan értéket képviselsz, ami benne nincs meg.
Sokra mégy a húsz diplomával meg a rossebtudja milyen iskoláiddal, ha olyan egyszerű vagy, mint egy faék.
Tudod mit? Köpj egy jó turhásat majd állj alá.
Kérdező, hidd el, többet érsz mint ő! Én csak annyit szólnék vissza, hogy ha gondolja, ajánlhatok egy jó orvost:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!