Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak, hogy az unokanő...

Mit csináljak, hogy az unokanővérem ne gonoszkodjon?

Figyelt kérdés
Tizenöt éves vagyok. Az unokanővéremmel egy iskolába járunk, én most kezdtem a szakmunkásképző iskolát, ő a gimnáziumba tanul. Amikor találkozunk, állandóan beszólogat, mindig kigúnyol, hogy ő okos mert gimibe jár. Olyanokat mond, hogy nem véletlenül mentem szakmunkás iskolába, legalább az agyszintemnek megfelelő emberek között vagyok, meg hogy míg ő majd ül az irodájában, én majd túrom a földet, mint közmunkás. Mások előtt is folyton megaláz, az ő szülei jól iskolázott emberek, jó munkahellyel, mindent megkap, amit kér, márkás, jó ruhákban járkál, az én ruháim többsége turis, vagy kínai ruha. Ezért is állandóan beszólogat. Alig egy hete kezdődött el az iskola, már sikerült megríkatnia. Állandóan hangoztatja, hogy a gólyaavatón majd a csicskák (ő úgy nevez minket szakmunkásokat) lesznek a legjobban megszívatva. Szóltam már anyáéknak is, hogy beszéljenek a szüleivel, de az ő anyukája elintézte annyival, hogy ők arról nem tehetnek, hogy az én értelmi szintem nem éri el, az ő lányukét. Valóban buta vagyok, mert a szakmunkás iskolába járok? Női szabónak tanulok.

2015. szept. 6. 13:27
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
13%

Szakmunkásképző iskolákba már 20-25 éve is jellemzően a gyengébb képességűek mentek, ma meg még inkább.

Számomra közömbös embert nem piszkálnék azért, hogy miért nincs több ambíciója, de gyerekemet már igen. Faterom is anno mondta nekem, hogy ha nem tanulok rendesen, akkor gyárban fogok krampácsolni . 13 évesen iskolával gyárlátogatásra mentünk egy szakadt gyárba, ez végképp meggyőzött arról, hogy tanulni érdemes.

Úgyhogy unokatesód és szülei lehet, hogy az önérzetedre akarnak hatni csak. Ha Neked ez a terület tetszik, akkor kicsit több ambícióval tanulhatnál ruhaipari technikusnak is. (Később, akár munka mellett, ruhaipari mérnöknek is.)

2015. szept. 6. 15:38
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül jó "pedagógiai módszer" az, ha a gereket alázzák és mindennap elmondják neki, hogy egy ilyen-olyan, aki az életben majd "semmire sem fogja vinni"...
2015. szept. 6. 15:53
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
11, szakumnkás nélkül nem lenne civilizáció, ugye tudod?
2015. szept. 6. 15:55
 14/46 anonim ***** válasza:
22%
Persze. Ezért van, hogy a mindennapi életben megbecsülök minden dolgozó embert. Két diplomásan is jól eldumálok néha a kukásainkkal, vagy munkahelyi takarítónővel. De azért a gyerekeimnek nem ezt a sorsot szánom.
2015. szept. 6. 16:06
 15/46 anonim ***** válasza:
81%

Te most szándékosan vagy ekkora gyökér? Szakmunkásról beszéltem.

A varrónőről, amelyik a ruhádat varrta. A pékről, amelyik a kenyeredet sütötte.

Nem a kukásról, meg a takarítónőről. De ha már szóba hoztad őket: nélkülük meg belefulladnál a koszba.

2015. szept. 6. 16:08
 16/46 DuplaKV ***** válasza:
88%

Én a helyedben egy kedves mosollyal az arcomon annyit mondanék: "Édesem, én olyan ruhát varrok majd magamnak, amilyet csak akarok, amíg te a márkásnak kikiáltott tömeggyártott kínait fogod hordani, vagy pont nekem fogsz több tízezret fizetni azért, hogy egyedi ruháid legyenek."

Mellesleg nem szégyen a szakmunkásképző. Ha varrónő akarsz lenni, akkor tarts ki az elhatározásod mellett, a rokonaiddal meg ne foglalkozz! Meglepődne az unokatestvéred, ha tudná mennyit keresnek a varrónők, akiknek vállalkozásuk van.

2015. szept. 6. 16:49
 17/46 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon fáj, hogy ő ilyen gonosz velem. Nem vagyok egy okos, de azért nem tartom magam butának se.
2015. szept. 6. 17:11
 18/46 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem. A rokonod és így viselkedik veled? Tudod mit tennék a helyedben? Jól pofán verném. Ezt komolyan mondom.

ha még egyszer beszól verd pofon. Ha jönnek a haverok akkor mondd meg nekik hogy ez családi ügy ne avatkozzanak bele. Ha nem akarod hogy amíg oda jársz addig szivasson, akkor neked kell tenned valamit. Amúgy fel nem tudom fogni hogy családtagok hogy viselkedhetnek így egymással. Persze nem az erőszak a legjobb megoldás. Talán először beszélj vele négyszemközt.:)

2015. szept. 8. 19:13
 19/46 A kérdező kommentje:
Mindig is így viselkedett velem, mikor kicsik voltunk akkor is, soha nem szerettem vele játszani, mert mindig amikor együtt voltunk ami övé övé ami enyém az az övé is stílus volt.
2015. szept. 8. 20:22
 20/46 anonim ***** válasza:
53%
Ne foglalkozz vele egy jó szakmunkás ember mindig többet ért.
2015. szept. 14. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!