Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit szólnátok ahhoz, ha egy...

Mit szólnátok ahhoz, ha egy közeli rokon azért nem hívna meg az esküvőjére, mert egy hírességet akar elhívni és inkább arra költ?

Figyelt kérdés

Unokatestvérről van szó, közeli viszonyban áll a két család. Mi mindkét esküvőre meghívtuk őket, ami a családunkban volt, nekik ez lesz az első, de az eljegyzést követően a pár szólt, hogy csak a szertartásra hívnak meg minket, az azt követő ünneplés szűkkörű lesz (szülők, testvérek és nagyszülők). Az indoklás az volt, hogy a lány (az unokatestvérem) kedvenc énekesnőjét szeretnék elhívni, hogy énekeljen pár dalt a párnak, és hát ez nem olcsó, hiába fél óra az egész.

Anyukámék ezen eléggé megsértődtek, és valahol igazat is adok nekik. A két család viszonya túl közeli volt ahhoz, hogy ezt csak így félredobják, az énekesnőnek vannak koncertjei is, ahol meg lehet hallgatni. Ehelyett több pénzt költenek a fél órás produkcióra, mint amibe a mi vacsoránk került volna, ha meghív minket. Nem tudom, milyen lesz a viszony ezek után.

Ti mit gondolnátok?

2015. szept. 2. 10:12
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Szóval a mi családunk 3 felnőtt pár (szüleim, nővérem és férje, én és a férjem), tehát 6 fő. Anyai oldalról vagyunk unokatestvérek, más unokatestvér nincs, csak apai ágon, de velük nem ápolnak szoros viszonyt. A vőlegénynek nem tudom, mekkora családja van, neki is csak a tesói és a szülei lesznek jelen.
2015. szept. 2. 13:38
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy mindenki olyan esküvőt tart, amilyent akar.
2015. szept. 2. 14:00
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

"más unokatestvér nincs, csak apai ágon, de velük nem ápolnak szoros viszonyt"

Ja, de ettől még ők ugyanúgy mondhatnák, ha benneteket meghívnak, hogy bezzeg ti is ugyanúgy unokatesók vagytok, akkor ők miért nem kaptak meghívót...

2015. szept. 2. 14:19
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, itt ezzel akkor az lenne a probléma, hogy ha ezt is, meg azt is akkor amazokat miért nem? Így már azért kezd leképeződni. Inkább valld be ,hogy Te is szeretted volna látni Zsédát :-) hagyd a fenébe az egészet, nem ér annyit, hogy zsörtölődjetek és ne legyen ebből sértődés, majd kérjetek videót és ez ne nyomja rá a bélyegét az elkövetkezőkre :-)
2015. szept. 2. 14:39
 35/41 anonim ***** válasza:
16%

"Családi béke ne attól függjön már, hogy tudnak-e valahol zabálni."

Látom süt belőled az intelligencia. Itt nem a zabálásról van szó, meg nem is az illemről. Itt az a lényeg, hogy van valaki akivel kedveljük egymást, szoros a kapcsolat. Én meghívom őt a lagzimra, ő meg nem hív meg engem.

Miért baj az, ha nekem ez rosszul esik?

Az meg nem igaz, hogy ha ezt meghívom, akkor azt is meg kell. Ha nincs vele szoros kapcsolat, akkor csak azért, mert ugyanolyan ági rokon, még nem kell.

2015. szept. 2. 14:44
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

"Én meghívom őt a lagzimra, ő meg nem hív meg engem.

Miért baj az, ha nekem ez rosszul esik?"

Azért, mert lehet, hogy a te álmod az volt, hogy minden egyes családtagod ott legyen, az övé meg nem.

Miért esik rosszul, ha nem rólad van szó?

2015. szept. 2. 14:47
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor akit valaha is hívtak lagzira, az többé nem álmodhat szűk körű esküvőről? Vagy ha szűk körűt szeretne, de előtte meghívják valahová, akkor illene azt mondania, hogy "bocs, de nem megyek, mert én se foglak meghívni téged"? Aki legelőször házasodik egy családban, az dönti el, hogy innentől mindenkinek milyen esküvője lesz, mert ha ő meghívott mindenkit, szűk körű már senki másnak nem lehet? :)
2015. szept. 3. 03:03
 38/41 anonim ***** válasza:
11%
Én utána maximális távolságot tartanék. Ha szükségük van valamire, kérjenek a dalospacsirtától.
2015. szept. 3. 08:34
 39/41 hosszúhajú ***** válasza:
0%

nekem fura, hogy mindenki azt hangsúlyozza, hogy az ő döntésük. Nálam még van olyan, hogy illem, vagy etikett. Ha téged kétszer meghív valaki, illik viszonozni.

Ha megfordítjátok a helyzetet,és a ti uncsitesótok két meghívás után mellőzne, csak megszólalna annyi a lelketekben hogy ez szarul esett. jogos hogy a kérdezőnek is rosszul esik, meg lehet érteni.

2015. szept. 24. 20:28
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, itt az a baj, hogy a sok illem, meg etikett miatt, a házasulandók 60%-a 100 fős lagzit tartana, csak mert "illik" visszahívni a 4. szegről-végről rokont is, mert anno ő is elhívott..stb.

Nekünk idén volt az esküvőnk, és megbeszéltük a férjemmel, hogy csak olyan rokonokat és barátokat hívunk akikkel tényleg tartjuk a kapcsolatot, és tudják egyáltalán, hogy ki a vőlegényem és fordítva róla is, hogy egyáltalán ki a menyasszonya. Így lett 50 fős esküvőnk. Persze a 3.unokatestvéremék vérig voltak sértődve, hogy illett volna ott lenniük, mert hát rokonok vagyunk alapon, holott nem is szívleljük egymást. Irigyek ránk, pletykákat terjesztenek, nem is kedvelnek minket. De ennek ellenére ez nagyon sz*rul esett nekik...hát baromi érdekes, de én meg pont le*artam. :)

2015. szept. 25. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!