Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit szólnátok ahhoz, ha egy...

Mit szólnátok ahhoz, ha egy közeli rokon azért nem hívna meg az esküvőjére, mert egy hírességet akar elhívni és inkább arra költ?

Figyelt kérdés

Unokatestvérről van szó, közeli viszonyban áll a két család. Mi mindkét esküvőre meghívtuk őket, ami a családunkban volt, nekik ez lesz az első, de az eljegyzést követően a pár szólt, hogy csak a szertartásra hívnak meg minket, az azt követő ünneplés szűkkörű lesz (szülők, testvérek és nagyszülők). Az indoklás az volt, hogy a lány (az unokatestvérem) kedvenc énekesnőjét szeretnék elhívni, hogy énekeljen pár dalt a párnak, és hát ez nem olcsó, hiába fél óra az egész.

Anyukámék ezen eléggé megsértődtek, és valahol igazat is adok nekik. A két család viszonya túl közeli volt ahhoz, hogy ezt csak így félredobják, az énekesnőnek vannak koncertjei is, ahol meg lehet hallgatni. Ehelyett több pénzt költenek a fél órás produkcióra, mint amibe a mi vacsoránk került volna, ha meghív minket. Nem tudom, milyen lesz a viszony ezek után.

Ti mit gondolnátok?

2015. szept. 2. 10:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
92%
Hát lehet, hogy tényleg nyersnek tűnik az indoklás, de ha ők így szeretnék az esküvőjüket, akkor szívük joga így dönteni, nektek meg szívetek joga utána durcizni. Én spec. nem akadnék ki ezen, de ez is én vagyok, más biztos másképp gondolja (mondjuk lehet, hogy én azért érzem így, mert egy rokonommal sem vagyok olyan fantasztikus kapcsolatban).
2015. szept. 2. 11:03
 12/41 anonim ***** válasza:
90%
Legalább nem kell nászajándékot vinni...
2015. szept. 2. 11:11
 13/41 anonim ***** válasza:
94%
Az ő dolguk. Nem vagyok oda annyira az esküvőkért, hogy zavarjon. Sőt, szerintem örülnék, hogy nem kell menni. :D Nem szeretem az ilyesmit.
2015. szept. 2. 11:11
 14/41 anonim ***** válasza:
2%

Ha közeli viszonyban álltok és Ti meghívtátok őket, akkor illett volna benneteket is vendégül látni.

Egyébként hányan lettetek volna pluszban? Csak azért kérdezem, hogy mekkora plusz költséget jelentettetek volna, hogy már ne férjetek bele.

Nem vagyunk egyformák, de én már ilyenen nem szaroztam volna, mert a család számomra fontosabb, a nőt meg megnézhetik koncerten, vagy meghívják az első házassági évfordulóra, és akkor nincs megbántva senki. De nem hiszem, hogy egy esküvő ennyire ki van fillérezve ha hírességet akar meghívni valaki.

2015. szept. 2. 11:26
 15/41 anonim ***** válasza:
73%
Miért hiszik azt többen, hogy ha meghívtak egyszer egy esküvőre, akkor nekem kutya kötelességem visszahívni? HAGY DÖNTSEM MÁR EL KIT HÍVOK MEG! Senkinek nincs köze hozzá. A szülő az alap, de egy unokatestvér már nem. Engem a tesóm nem hívott meg, mert szűk körű volt. A pár, 2 tanú, 2-2 szülő. Fel sem merült, hogy haragudjak rá. Ha ők így akarták.
2015. szept. 2. 11:32
 16/41 anonim ***** válasza:
23%
nem tudom felétek hogy szokás de nálunk úgy illik hogy a nászajándék ára üsse a vacsora árárt vagyis ha engem elhivnak egy esküvőre ahol tegyükfel 20 000 ft/ fő a hely akkor minimum 30 000 ft adok ajándékba és a a menyaszonytáncnál mégy egy 10 000 ugyhopgy ti jártatok jól , lakodalomba meg még leszel gondolom , ha enm te vagy a menyaszony akkor egyik lakzi olyan mint a másik
2015. szept. 2. 11:39
 17/41 anonim ***** válasza:
93%
Nem gondolom, hogy valakinek azért kell nagy lakodalmat tartani, mert ő is jelen volt néhányban. Szíve joga úgy házasodni, ahogy akar.
2015. szept. 2. 11:40
 18/41 anonim ***** válasza:
94%

14-ik válaszadó :

az van hogyha egyik unokatestvért meghivja családostól akkor meg kell a másikat meg a harmadikat is meg a vőlegényét is mert akkor viszont már jogos a harag hogy egyik ott volt másik meg nem. és igy jönnek össze a 80 - 100 fős lakodalmak :)

2015. szept. 2. 11:42
 19/41 anonim ***** válasza:
98%

Fura, mivel ha meghívnak, akkor nyilván adtok pénzt ajándékba, amiből azért nagyjából kitelik a vacsorátok. Nem hiszem, hogy a ti vacsorátokon múlik az énekes kifizetése.

Egyébként hülyék voltak, mert csak annyit kellett volna mondaniuk, hogy csak szülőket és nagyikat akarnak hívni. Ez érthető is, ha valóban ennyire szűkkörű ünneplést szeretnének. Azt nem kellett volna mondaniuk, hogy énekes meg pénz.

2015. szept. 2. 12:06
 20/41 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, elég közel áll a két család, így szerintem természetesnek érezték, hogy elmondják a terveket. Azt nem tudom, hogy a fellépőnek mennyit fizetnek, de úgy olvastam róla, hogy 200 ezer felett van a gázsija.
2015. szept. 2. 12:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!