Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit szólnátok ahhoz, ha egy...

Mit szólnátok ahhoz, ha egy közeli rokon azért nem hívna meg az esküvőjére, mert egy hírességet akar elhívni és inkább arra költ?

Figyelt kérdés

Unokatestvérről van szó, közeli viszonyban áll a két család. Mi mindkét esküvőre meghívtuk őket, ami a családunkban volt, nekik ez lesz az első, de az eljegyzést követően a pár szólt, hogy csak a szertartásra hívnak meg minket, az azt követő ünneplés szűkkörű lesz (szülők, testvérek és nagyszülők). Az indoklás az volt, hogy a lány (az unokatestvérem) kedvenc énekesnőjét szeretnék elhívni, hogy énekeljen pár dalt a párnak, és hát ez nem olcsó, hiába fél óra az egész.

Anyukámék ezen eléggé megsértődtek, és valahol igazat is adok nekik. A két család viszonya túl közeli volt ahhoz, hogy ezt csak így félredobják, az énekesnőnek vannak koncertjei is, ahol meg lehet hallgatni. Ehelyett több pénzt költenek a fél órás produkcióra, mint amibe a mi vacsoránk került volna, ha meghív minket. Nem tudom, milyen lesz a viszony ezek után.

Ti mit gondolnátok?

2015. szept. 2. 10:12
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
87%

Semmit nem szólnék.

1. nyilván nem csak a ti vacsorátok, hanem az összes unokatestvér vacsorája árát szeretné inkább az énekesnőnek adni, hisz ha titeket meghív, akkor a többit is meg kell

2. nem szoktam megsértődni, ha valahova nem hívnak meg...

2015. szept. 2. 12:29
 22/41 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy ki az az énekesnő?
2015. szept. 2. 12:30
 23/41 anonim ***** válasza:
63%

De tényleg, csak ti vagytok unokatesók? Vagy van még több is, a másik család részéről is?

Mert az igaz, hogyha egyet meghívnak, akkor az összesen illik.

Egyébként én sem bánnám igazán, hogy nem hívtak meg. Már elég sok esküvőn voltam. És most már inkább macera. Na meg úgy vagyok, hogy mindenki úgy szervezi meg a nagy napját, ahogyan neki a legjobb. Szíve joga. Én pl. csak két tanút szeretnék, és semmi lagzi.

2015. szept. 2. 12:33
 24/41 anonim ***** válasza:
73%
off: Sosem értem a lepontozásokat, amikor nem eldöntendő kérdésről van szó, hanem véleményeket kérnek. Ez nagyobb butaság, mint megsértődni, hogy meghívtak vagy sem.
2015. szept. 2. 12:35
 25/41 anonim ***** válasza:
68%

Nem haragudnék meg ilyenen, mert :

1., szóltak, hogy szűk családi körben lesz egy vacsora, ahova szülőket, nagyszülőket és testvéreket hívnak meg

Akárhogyan nézem az unokatestvér már tágabb kategóriába tartozik, és ha meghívnak titeket, akkor már a másik 3- unokatestvért is illene..és a sok "illenéből" lesz 120 vendég.

2., Az ő esküvőjük, és szívük joga olyat tartani amilyet szeretnének, és azokkal a személyekkel akikkel szeretnék. Ha ő meg szeretné hívni x énekesnőt, akkor tegye. Jobb esetben 1x van az ember életében ilyen esemény, hadd költsön már arra akire akar, és annyit amennyit szeretne.

3., Én is utálom az olyat, hogy "mi is meghívtuk, akkor milyen dolog, hogy ő nem hív vissza." Na és? Te úgy gondoltad, hogy meghívod, még ha 1 évben 2x is beszéltek, de visszafelé ez nem kötelező dolog. (Példaként írtam, mivel írtad, hogy jó a viszony és nem évente beszéltek csak.)

A szertartásra meghívtak, tehát gondoltad rátok, hogy részesei legyetek ilyen formában a napjuknak és osztozzatok az örömükben. Én nem elfogadnám a meghívást, és boldogan elmennék. Ajándékot is adnék nekik, mert nálam az ajándékozásnak nem feltétele, hogy adjanak enni meg inni, vagy valamit annak cserébe, hogy én adok.

2015. szept. 2. 12:41
 26/41 anonim ***** válasza:
4%
Egy dolog hogy nem szólnék semmit, de ha tényleg közeli a kapcsolat, akkor rosszul esne. Igen, tényleg mindenki maga dönti el, hogy milyen esküvőt szeretne, de attól még a másik fél érezheti magát rosszul, hogy nem viszonozzák a meghívást. Ennek következtében ha csak képeslapot, vagy valami kis ajándékot visznek a ceremóniára, az ifjú párnak is ugyanúgy rosszul eshet, hogy jogosan-e az más kérdés.
2015. szept. 2. 12:50
 27/41 A kérdező kommentje:
Zsédáról van szó.
2015. szept. 2. 12:51
 28/41 anonim ***** válasza:
15%
Nagyon jó választás, imádom. De nem jobb együtt élvezni a koncertet? Ahogy előttem írták, a vacsora árát úgyis összedobja a rokonság. Szerintem van kompromisszumos megoldás a saját vágyaim, meg a családi béke között, nem feltétlenül kell valamelyiket felrúgni.
2015. szept. 2. 13:02
 29/41 anonim ***** válasza:
83%

Családi béke ne attól függjön már, hogy tudnak-e valahol zabálni.

Nekem nagyobb öröm lenne, ha tudnám, hogy az unokatesómnak olyan esküvője van, amilyet szeretne.

2015. szept. 2. 13:16
 30/41 anonim ***** válasza:
87%

Zséda tényleg jó választás, őszintén szólva a gondolatától is könnybe lábad a szemem, ha arra gondolok, hogy valaki esküvőjén ott énekel.

De nem válaszoltál a kérdésemre kérdező, hogy hány plusz főt jelentett volna ha elmentek, mert nem mindegy, hogy van két szülő és plusz a gyerekük, vagy az unokatestvéri vonal meghívása még plusz egy egész pereputty hogy tényleg ne essen sértődés.

Mert most itt mindenki fröcsög meg lepontoz, de tényleg nem mindegy hogy 3 emberen múlott volna, vagy még plusz 20 fő.

2015. szept. 2. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!