Mennyi pénzt illik adni manapság egy esküvőre?
Helyetekben (ha ketten vagytok), olyan 30-40et adnék.
A saját testvéremnek szerintem 200,000ft-ot minimum fogok, de ha elég időben tudok az esküvőről, és úgy állunk majd anyagilag 500,000ft-ot sem sajnálnék. (hozzáteszem, hogy nem vagyunk milliomosok, de a testvéreméknek mindenképp kiszorítom).
A bajos az, hogy a férjemnek is van 2 tesója, így az esküvősdi nekünk igencsak drága lesz... :)
Mi nemrég voltunk hivatalosak egy esküvőre, burkoltan közölték, a polgári esküvőjükön 300 eFt volt a minimum, amit kaptak. Anyám, közölte, annyit nekünk is illik, mert "gazdagékhoz" nem illik pár ezret vinni. + öltözz fel, fizesd ki a kastélyszállós ott alvásodat, és utazz oda.
Ha szívesen látnak, nincs ilyen célzás, adj amennyit tudsz, vagy akarsz. Nem mindenütt pénzről szól, legalábbis remélem.
Ui: nem mentünk el a flancos lagziba. :)
Atyaúristen....
Mekkora összegekről írtok, az eszem megáll.
Aki 110 ezret (vagy kevesebbet) keres egy hónapban, az mennyit adjon? Ne is menjen akkor esküvőre...
Kérdésre válaszolva:
mi mindig annyit adtunk, amennyit tudtunk. Hiába akartam volna adni 100 ezret, ha nem volt miből.
Legjobb barátnőmnek flancos lagzija volt, nagyon gazdag a család, és mégis közölték velünk a meghívásnál, hogy semmit nem várnak tőlünk, csak azt, hogy menjünk el, és ünnepeljünk velük!
Én is le vagyok döbbenve. :( Kezdem magam szégyellni, hogy gyakorlatilag semmit nem adtam öcsémnek. Hirtelen esküvő volt, kb. 1 hónappal előtte szóltak, én akkor kezdtem dolgozni egy cégnél, még fizut sem kaptam.
Ő sem adott semmit, mert nem nagyon volt pénze. Mi a barátok esküvőjére ált. 20-30.000 Ft-ot szoktunk adni, mi is ennyit kaptunk általában, max 40.000 volt a legtöbb. Nem is vártunk többet. Az esküvő ugyan ráfizetés volt, de nem bántuk meg, mert nagyon jó buli volt :)
Aki tényleg így indít, hogy min. 300.000 Ft, annak komolyan nem sül le a képéről a bőr????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!