Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni manapság egy esküvőre?

Figyelt kérdés
A párom testvére házasodik,szóval elég közeli rokon :)
2015. aug. 18. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
#10: Ez így van, és nem eretnek gondolat, csak sokszor erő felett akarnak adni vagy elvárni, ami már nagyon visszataszító. AKi akar, támogat, de lagzit tartani mert, ez jön a pénz, na ez már nekem durva.
2015. aug. 18. 21:38
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Helyetekben (ha ketten vagytok), olyan 30-40et adnék.

A saját testvéremnek szerintem 200,000ft-ot minimum fogok, de ha elég időben tudok az esküvőről, és úgy állunk majd anyagilag 500,000ft-ot sem sajnálnék. (hozzáteszem, hogy nem vagyunk milliomosok, de a testvéreméknek mindenképp kiszorítom).

A bajos az, hogy a férjemnek is van 2 tesója, így az esküvősdi nekünk igencsak drága lesz... :)

2015. aug. 18. 21:47
 13/16 anonim ***** válasza:
30%
Mi a tesóméktól a tortát kaptuk + 2-2000Ft menyasszonytáncba. Így kb. 70.000Ft-ot költöttek ránk.
2015. aug. 18. 22:01
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Mi nemrég voltunk hivatalosak egy esküvőre, burkoltan közölték, a polgári esküvőjükön 300 eFt volt a minimum, amit kaptak. Anyám, közölte, annyit nekünk is illik, mert "gazdagékhoz" nem illik pár ezret vinni. + öltözz fel, fizesd ki a kastélyszállós ott alvásodat, és utazz oda.

Ha szívesen látnak, nincs ilyen célzás, adj amennyit tudsz, vagy akarsz. Nem mindenütt pénzről szól, legalábbis remélem.

Ui: nem mentünk el a flancos lagziba. :)

2015. aug. 19. 05:09
 15/16 anonim ***** válasza:
76%

Atyaúristen....

Mekkora összegekről írtok, az eszem megáll.

Aki 110 ezret (vagy kevesebbet) keres egy hónapban, az mennyit adjon? Ne is menjen akkor esküvőre...

Kérdésre válaszolva:

mi mindig annyit adtunk, amennyit tudtunk. Hiába akartam volna adni 100 ezret, ha nem volt miből.

Legjobb barátnőmnek flancos lagzija volt, nagyon gazdag a család, és mégis közölték velünk a meghívásnál, hogy semmit nem várnak tőlünk, csak azt, hogy menjünk el, és ünnepeljünk velük!

2015. aug. 19. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

Én is le vagyok döbbenve. :( Kezdem magam szégyellni, hogy gyakorlatilag semmit nem adtam öcsémnek. Hirtelen esküvő volt, kb. 1 hónappal előtte szóltak, én akkor kezdtem dolgozni egy cégnél, még fizut sem kaptam.

Ő sem adott semmit, mert nem nagyon volt pénze. Mi a barátok esküvőjére ált. 20-30.000 Ft-ot szoktunk adni, mi is ennyit kaptunk általában, max 40.000 volt a legtöbb. Nem is vártunk többet. Az esküvő ugyan ráfizetés volt, de nem bántuk meg, mert nagyon jó buli volt :)

Aki tényleg így indít, hogy min. 300.000 Ft, annak komolyan nem sül le a képéről a bőr????

2015. aug. 19. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!