Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni manapság egy esküvőre?

Figyelt kérdés
A párom testvére házasodik,szóval elég közeli rokon :)
2015. aug. 18. 21:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Hááát..nálunk nemrég apa tesója házasodott, falun, nem túl gazdag család, illetve a rokonság sem az, így nagyjából mindenki olyan 20-25.000 forintot adott. Persze ez nagyban függ attól, mekkora lagzi lesz, milyen az anyagi helyzete a párnak/rokonságnak, ilyesmik.
2015. aug. 18. 21:16
 2/16 anonim ***** válasza:
30%
Én úgy tudom, hogy egy sima vendégnek 10 ezret illik adni fejenként. De a testvérének nyilván többet, ha megtehetitek.
2015. aug. 18. 21:18
 3/16 anonim ***** válasza:
62%

a vacsi ára + amennyit tudtok-elvileg.

én spec: a tesóm esküvői tortáját fizettem + a fodrászt és a sminkest én szereztem, illetve a nászutat kapták tőlem..szóval én pénzt nem adtam.

2015. aug. 18. 21:19
 4/16 anonim válasza:
17%
hát ez nagyon sokmindentől függ, de ha nem vagytok nagyon szegények akkor szvsz 100k.
2015. aug. 18. 21:19
 5/16 anonim ***** válasza:
22%

A párom, és az én esküvőmön, mindenki 50-60.000 forintot adott, pedig Ők se valami gazdagok.

Ez a ti anyagi helyzetetektől is függ. De egy 40.000-et azért illik adni. :)

2015. aug. 18. 21:20
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
Na ezért nem lesz lagzim :)
2015. aug. 18. 21:23
 7/16 anonim ***** válasza:
84%

mi nem kaptunk senkitol se semmit. nekunk ez igy jo volt, nem akartunk pénzt..és azt sem, h mások fizessenek bármit is. kulfoldon volt az eskuvo, kuldtuk a repjegyeket intéztuk a szállást 3 napra mindenkinek.

az, hogy mennyit "illik" adni...szerintem undorito hozzáállás. annyit adjatok amennyit tudtok...60 ezer ft a rokonoktol...irreálisan sok pénz.

2015. aug. 18. 21:23
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Tavaly házasodott a testvérem. A férjemmel 110 ezret adtunk. Amikor mi házasodtunk, mi is ilyen összegeket kaptunk a közeli rokonoktól. Bár az 10 éve volt.
2015. aug. 18. 21:25
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
Nincs minimum és maximum összeg.Sajnos manapság már csak a pénz miatt tartanak esküvőt,hogy jöjjön vissza az ára.Mi azért tartottunk,mert akartunk,mi fizettünk mindent és a számunkra fontos emberekkel osztozni akartunk az örömünkben,nem azért hívtuk őket,hogy pénzt adjanak.Adjatok,ha akartok,de ha csak ajándékot visztek,azt se górhatja fel senki.Szerintem az sokkal égőbb,ha valaki ezt megjegyzi,felgórja,mint az,ha esetleg még 30-40 ezer forint is megterhelő.
2015. aug. 18. 21:27
 10/16 anonim ***** válasza:
70%
Apró eretnek gondolat, de szerintem az esküvő, pontosabban a lagzi mindig is erről szólt. A meghívott rokonok, barátok anyagilag segítik az ifjú házasokat az elindulásban.
2015. aug. 18. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!