Hogyan kellene függetlenednem?
Jelenleg 20 éves vagyok, egyetemista. A problémám az lenne, hogy "túl rövid pórázon tartanak", amiben én is hibás vagyok.
Az egész 14 éves koromban kezdődött, mikor szüleimtől nagyszüleimhez költöztem (okokat nem részletezném). Évekig csak annyit akartam, hogy hagyjanak békén, hadd nyalogassam a sebeimet, még jól is esett a következetesség. Ha valamit nem jól csináltam, akkor azt mondták, hogy haza kell költöznöm a szüleimhez, amitől rettegtem, szóval mintagyerek voltam: osztályelső, segítőkész, alázatos, szófogadó stb. Este 10-kor takarodó, max reggel 8-kor ébresztő, este 6 után nem maradok kint az utcán, barátokkal sehová se lehet menni, panasz sose lehet rám.
Viszont ez az egyetemmel felborult: szabadabb, függetlenebb szerettem volna lenni, későig kimaradni, barátokkal lenni, de ezt nem hagyják.
Diákmunkát vállaltam, amit meghiúsítottak: féltesómat a kezembe nyomták, hogy 1 óra múlva visszajönnek, de abból 3 óra lett és elkéstem, vagy bezárták az ajtót és "nem találták a kulcsot" második ilyen alkalommal kirúgtak. Esti műszakos munkámnál 2 óra alvás után felkeltettek, hogy "aki este legény, az nappal is legyen az", ezt meg nem bírtam sokáig.
Ha nem feküdtem le este 10-ig, akkor üvöltve rontanak be. Vagy nem olyan zenét hallgatok, ami nekik elfogadható. Bárhogy is próbálkozom nem megy.
Múltkor kidobták a ruhát a szekrényemből és táskába kezdték gyűrni, hogy takarodjak albérletbe, ha ilyen rohadt kis dög vagyok.
Pénzem nincs, zsebpénzt se kapok, dolgozni nem hagynak. Hogyan lazíthatnék a pórázaimon?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!