Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A férjem és a testvére rá...

A férjem és a testvére rá akar "erőszakolni" egy jogosítványt a lányomra? Miért ilyen akadékosak? Hogyan "állítsam le" őket?

Figyelt kérdés
Érthetetlen számomra, miért ilyenek. A lányom 22 éves, de nincs elég bátorsága vezeti (nekem sincs, pedig 50 leszek). A férjemék pedig akadékoskodnak (sógorom autósoktató). A fiamat is rábeszélték, meglett a jogsi, de azóta sem vezetett. Mondtam nekik mi van akkor, ha sosem fog vezetni, erre rámförmedtek, de én sem hagytam magam, úgyhogy jól összevesztünk.

2015. júl. 25. 17:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
85%

Én is kényszerből tanulok, mert apukám már elég idős és lassan eljön az az idő, hogy nem tudja vezetni a kocsit.

Én utálom az egészet, mint a sz.rt :D Lassan lejár a 2 év és még mindig nincs meg a forgalmim... pedig az órák már nagyjából le vannak vezetve, de sehol nem tartok még igazából. Nincs semmi önbizalmam, az oktatóm is egy flegma p*cs volt szóval az se járult hozzá a motivációhoz.

Én félek az utakon, egyszerűen túl sok az inger, én amúgy is lassú típus vagyok, a város meg tele van idiótákkal. (Pesti vagyok.) A parkolási díjakról meg a szabad helyek hiányáról nem is beszélve.

Meg is mondtam otthon, hogy ha meglesz a jogsim, csak azon a 3 útvonalon vagyok hajlandó közlekedni, ahová autó "kell": Auchan, Fressnapf, állatorvos. Aki máshova akar menni az szépen felül a BKV-ra mert én biztos nem viszem el.

Ennyit a jogsi erőltetésének hasznáról...

Mondjuk a lányod már elég nagy, egyidős velem, ha annyira nem akar vezetni akkor álljon oda apuék elé, mondja meg nekik és kész. Nem értem, miért rajtad verik le a dolgot.

2015. júl. 25. 19:38
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
OFF, mivel nem tanultam soha, ezért kérdezem: van olyan, hogy az oktató zaklat, vagy elvár szex dolgokat? Vagy hálapénzt?
2015. júl. 25. 19:47
 23/37 anonim ***** válasza:
31%

Igen, a lorol hatrafele nyilazas az pont ugyanolyan hasznos a XXI. szazadban mint a vezetesi tudas. Jo pelda, gratulalok.

Gondolom anyuka a hatterben mar jol beparaztatta a gyereket hogy feljen a vezetestol...

2015. júl. 25. 19:55
 24/37 veterán vas ***** válasza:
73%

Mások szemlélete szerint viszont a Te álláspontod érthetetlen, úgy hogy nincs min vitázni.(döntetlen)

Tuvábbá: A lányod és a fiad a Te nevelésed, vagyis valószínű minden alkalommal azt hallották gyerekkoruk óta, hogy nem kell jogosítvány. Nem vezetnek tehát nem is tudhatják, hogy mi hiányozhat az életükből.

Na és még egy:

Ha esetleg majd nehéz mozgású nagyika leszel, sok cekkerrel fölpakolva, jusson eszedbe mi a különbség, hogy a lányod elvisz háztól-házig, vagy ácsorogsz a HÉV, busz, troli , megállójában.

2015. júl. 25. 20:03
 25/37 anonim ***** válasza:
46%

Nekem a szüleim kiválóan vezetnek, és mégis félek vezetni.

Olyan, mintha... a saját magam embere lennék? De furcsa...

Mi van, mind láttatok valami poppszicho részt a Fókuszban?

2015. júl. 25. 20:12
 26/37 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy meg katasztrófa az utakon a sok marha, akik láthatóan f.osnak a kormány mögött, gyök 2-vel araszolnak, a rettegés a szemükön, és leblokkolnak ha bármi véletlen dolog történik. Igen, erőszakoljuk mindenkire rá, ez a megoldás.
2015. júl. 25. 20:42
 27/37 anonim ***** válasza:
87%
A lányod akkor tanuljon meg vezetni, amikor kezdi érezni, hogy valami miatt (akár munka, akár lakhatás-közlekedés, akár valami más élethelyzet) előreláthatólag lassan szüksége lesz rá. (Én pl. az egyetem utolsó évében tanultam meg, elsősorban a munka miatt, kisebb részben a lakhatás-közlekedés miatt, addig nem kellett.) Sokan jártak úgy a környezetemben, hogy gyorsan "kipipálták", de évekig vagy évtizedekig nem volt lehetőségük vezetni, így bár a papírjuk megvolt, eljártak gyakorlóórákra, mielőtt a volán mellé mertek ülni.
2015. júl. 25. 22:38
 28/37 anonim ***** válasza:
92%

A lányod 22 éves, felnőtt nő. El tudja dönteni mit akar. Ne akarjátok befolyásolni egyik irányba sem. Ha most nem is akar jogsit, lehet hogy 1-2 év múlva majd szeretne. Én biztos kihasználtam volna a lehetőséget, ha a családban lett volna oktató.

Az meg, hogy neked nincs bátorságod vezetni, nem nagy baj, ugyanis írtad, hogy jogsid sincs. Az lenne a nagyobb baj, ha lenne hozzá bátorságod...

Egyébként soha nem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged autóra. Röviden leírom az én sztorimat.

Nekem is csak nemrég jött el ez a pillanat, amikor úgy gondoltam hogy most már ideje vezetni. Előtte úgy voltam vele, hogy ez nem nekem való, nem fogom soha tudni megtanulni, túl sok a szabály, zavar a többi autó, béna vagyok ehhez... 24 évesen én is elkezdtem családi nyomásra, a kresz után nem mentem el vezetni, letelt a 2 évem, mert annyi ideig halogattam. Aztán így 5 évre rá újra nekiálltam, elsőre sikerült minden, ebben nagy szerepe volt az oktatómnak, akinél türelmesebb ember nincs a világon. Jövő hónapban megveszem életem első autóját. A munkámhoz is jól fog jönni, illetve majd ha gyerekem lesz. Nem kell alkalmazkodni a menetrendhez, sokkal egyszerűbb lesz minden.

Szerintem a lányod is tudni fogja, ha eljön az ő ideje. Aztán lehet, hogy soha nem jön el. Van akinek tényleg nem való a vezetés, ráerőltetni nem szabad.

2015. júl. 26. 07:56
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Élő pelda...

Sosem vezetek, van jogsim, és kocsim is.. Nem merek

De jogsi nélkül nem vettek volna fel a munkahelyemre, pedig bkv-zom, és fizetik..

Rettegek mikor kell tényleg használnom...dea lényeg, hogy nem lenne meg ez az állásom, amit szertek, jő helyen van jó munkamorállal és környezettel, és versenykepes fizetéssel

2015. júl. 26. 08:12
 30/37 anonim ***** válasza:
77%
Én hagytam magam rábeszélni, az eredmény: 139 levezetett alkalom, 2 sikertelen vizsga, folyamatos stressz és félelem a kormány mögött. Abbahagyni nem "engedik", de már most tudom, hogy soha a büdös életbe egy métert nem fogok vezetni.
2015. júl. 26. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!