Ti mit tennétek ha meghallanátok, hogy egy baráti/családi társaságban az egyik rokont (unokatestvéremet) aki terhes és ducika a háta mögött kigúnyolnák?
én megmondanám neki, hogy a placenta, magzatvíz, baba ~ 10 kg a terhesség végére. Ha 5-6. hóbnap környékén hízott 10 kilót, akkor abból is kb csak 5 az, ami a "zsír".
Mellesleg, a jóédesanyját gúnyolódnak egy nőn, aki életének legszebb, ugyanakkor leg-aggodalmaskodóbb, legfélősebb időszakában van.
Gondolom, a gúnyolódók anyukája is 50 kilós volt 9 hónapos terhesen.
( tesómat én kísértem UHkra és egyszerre szült- egyszerre járt vizsgálatokra egy "ex"anorexiás lánnyal, ő kb úgy nézett ki, mint egy bőrös csontváz lenyelt volna egy dinnyét. valami csoda folytán még nem állt le a hormonrendszere a betegség miatt és teherbe esett.
A baba miatt sikerült táplálni/hízlalni picit a terhessége idején, de így is 48 kilósan szült :( )
Amúgy, ha nem 30-40 kiló túlsúly van a kismamán, akkor nincs semmi baj :)
De alapból, aki egy terhes nőt kigúnyol, mert ducika.. úú.. én kiosztottam volna őket, elég csúnyán.
rászólásnál több szerintem nem kell.
végülis nem öltek meg senkit, csak simán bunkók.
de kapcsolatot se nagyon kell tartani ilyen álatokkal.
ez olyan mint a marha. nem haragszom rá, hogy egész nap csak legel és bőg, maga alá szarik, elfogadom, hogy ilyen, de nem tőle fogok szakvéleményt kérni a doktorimhoz.
Senkit nem akarok össze ugrasztani senkivel.
De elég nehéz elkerülni őket vagy megszakítani a kapcsolatot, mert család-közeli barátok, így egy elég nagynak mondható közösség alakult ki.
Elmondtam az unokatesóm férjének, hétvégén mikor jönnek hozzánk leülünk velük beszélni, hogy kapjanak észbe és ne legyenek ilyen bunkók.
Mi a baj? Fáj az igazság? Attól, mert valaki terhes, nem kel 15+-okat híznia a végére. Csak persze a 95% minden szrt összezabál, mert "ketten vagyunk". Hát, nem!
Amúgy rájuk szóltam volna, vagy megkértem volna őket, mondják az illető szemébe. Az őszintességgel nincs gondom, de a képmutatással igen.
az őszinteségnek sincs ebben az esetben semmi értelme.
kövér.
és?
Gondolom a csúfolódók mindegyike tökéletes alakkal, kifogástalan külsővel rendelkezik. Esetleg felhívhatnád a kocsogok figyemét a hiányosságaikra.
Amúgy engem sem zavar, ha megmondják a tutit, amennyien a szemembe mondják
#16-os köszönöm a kellemesen kedves kommentet, valószínű te is olyan ember lehetsz mint itt a gűnyolódók.
A többieknek pedig köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!