Elköltöznek a legfontosabb rokonaim, valami ötletet adnátok kérlek?
Tehát elköltöznek az unokatestvéremék. Nagynéném a legnagyobb lelki támaszom, ő mindig mindenben kiáll mellettem, talán még jobban, mint anyukám. Budapesten laknak, én pedig vidéken, de már 2-3 éves koromban is nyarakat töltöttem náluk, aztán megszületett a kisunokatesóm, de ugyanúgy ő maradt a "második anyukám".
Minden nyáron ott voltam, év közben pedig 3-4 hetente utaztunk fel hozzájuk.
És most pár hónap múlva elköltöznek egy másik kontinensre, az is lehet, hogy többet nem is látom őket. Hívtak ki jövő télre, hogy menjünk, de nagyon drága lenne és annyi pénzünk nincs. Még ha a családom nem is, de én mindenképp szeretnék kimenni, ehhez nagyjából 500.000Ft-ra lenne szükségem, ennek a negyede megvan. 2 kérdésem lenne:
1. Hogyan lehet azt feldolgozni, hogy aki félig anyukám volt félig ő nevelt fel és nagyon kötődök hozzá (meg a családjához is, de főleg hozzá) elveszítem?
2. Hol lehet keresni olyan diákmunkát, ami jól fizet? Bármennyit is kelljen érte dolgozni, csak kapjak pénzt... Mivel kisvárosban lakok, itt még azok az állások sem jöhetnek szóba, hogy újsághordás, mivel az is mind foglalt, már utánanéztem.
2 év múlva megyek egyetemre Budapestre, ott lenne több lehetőségem állás után nézni, de egyelőre itt kellene vidéken. Esetleg online munkát tudtok ajánlani? Bármit...
Köszönöm!
Diákmelóval sajnos az életben ennyit nem szedsz össze... sajnálom. Online megbízható munka meg nem létezik. Ne is menj bele, csak lehúzás mind!
Fel kell dolgoznod, hogy elmennek, biztosan meg van rá a jó okuk. Ha annyira kötődnek hozzád, mint te hozzájuk, küldenek repjegyet karácsonyra. Őszinte leszek, szerintem nem a megfelelő emberekre támaszkodsz. A saját családoddal mi a baj? Miért van szükséged más anyjára a sajátod helyett?
Szerintem ne úgy fogd fel ezt a dolgot, hogy "elveszíted" a nagynénédet, meg a családját.
Tudom, hogy nem ugyanaz, mint a személyes találkozás, de meg tudjátok oldani, hogy a Skype-on ingyen beszélgethessetek, amikor csak szeretnétek és ráértek mind a ketten.
Másrészt gondolom, ha nem is gyakran, de ő kis hazautaznak majd Magyarországra a család miatt, és akkor feltehetően hosszabb időre, ha már ilyen nagy a távolság.
A pénzkeresti lehetőségre sajnos nincsen más ötletem, mint hogy olyan szervezeteknél érdeklődni a környéken, akik kifejezetten diákmunkára közvetítenek ki.
Azt is el tudom képzelni, hogy ha a nagynénédék külföldön jól fognak keresni, és ennyire szoros kapcsolatban vagytok, akkor eseteleg felajánlják majd, hogy kifizetik a repülőjegyed egy részét, ha megtehetik.
Anyagi körülmények miatt költöznek el, jobbakat várnak másik országban.
Nincs baj a családommal, csak teljesen más a felfogásuk, sokkal konzervatívabbak, míg én teljesen nagynéném természete vagyok és nagyon jól kijövünk és ő is nagyon szeret engem. Ezért is nem olyan a skype meg a facebook, mint élőben beszélni, vagy ha bármi van, felülök a vonatra és megyek, meg a közös emlékek fájnak nagyon.
Első, azért van szükségem "más anyjára a sajátom helyett", mivel a szüleim nagyon sokat dolgoztak kicsi koromban, és nagyon sokat voltam nála, elvitt mindenhová ahová csak megtehette és imádtam/imádok ott lenni. Olyan, mint egy nővér és egy anya egyben, aki ha anya nem enged valamit, egyből pártfogol és meggyőzi anyát, tágabb szemmel nézi a világot és kicsit modernebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!