18 évesen elköltöznék itthonról. Mik a teendők?
Családi pótlékot gyerek után kapnak a szülők, te azt nem kaphatsz, ha elköltözöl ők sem fogják kapni. Lakcímet akkor válthatsz az új lakhelyedre, ha bérleti vagy tulajdoni szerződést mutatsz be. Különben mindenki bárhova bejelentkezhetne :s
Nem tudom mennyit keresel diákmunkával, de örülj ha csak 10e-t kell a haverodnak, mert ettől jóval drágább egy albérlet. Rezsibe nem is kell beszálnod?
Ő úgy értve a barátom, hogy együtt vagyunk:) (4 éve). Biztosan be fogok szállni másba is, szerintem nem csak 10e forintról lesz szó.. :/
Szóval én nem kaphatom meg a családit addig, amíg tanulok?
De megkaphatod
Mostohanoveremnek is igy van
O kapja maga utan a csaladit, az anyja elzavarta otthonrol ok nelkul
Egy idegbeteg harpia
Es meglepodott amikor kapta a levelet hogy Klau maganak kerte a csaladit:)
De jogod van hozza
Köszönöm a válaszokat! :)
Ha nem is tudnám megkapni, azért azt meg tudtam volna beszélni a szüleimmel, hogy legalább azt a kemény 13ezer forintot havonta elutalják, de így egyszerűbb lenne, ha én kapnám meg. Azt hol tudnám igényelni? Kell a szüleim aláírása, vagy jelenléte vagy bármi?
Nyugodj meg. Mindenképpen te kapod a családi pótlékot.
Ne a kóklerekre hallgass!
saját jogon igényelheted, amíg középiskolás vagy maximum 20 éves korodig
teendő:
összepakolod a holmid
átköltözöl a barátodékhoz
megkéreda ház tulajdonosát (gondolom a szüleit) hogy engedélyezzék,hogy bejelentkezhess oda lakcímre.
Okmányirodában kell az aláírásuk.
Állndó kellene, mert ha ideiglenes, akkor minden nagyon fontos papírt továbbra is a szüleidhez kapsz (hiába levelezési cím, ez apasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!