Hogyan kérjem vissza a nyakláncomat?
Kérd vissza, a nyaklánc a tiéd! Ha nem adják vissza, akkor meg vedd el, és kész! Tudom durván hangzik, de ha nem értenek a szép szóból...
Majd írd meg mi volt, kíváncsi vagyok.
Szerintem abban a helyzetben, amikor nem akarta visszaadni, és hisztizett, az anyukájával kellett volna beszélned.
Ő nem volt ott? Nem látta, nem hallotta, hogy mi történt? Tudott róla, hogy kölcsönkérte a kislány tőled, és ennek ellenére elmentek tőletek anélkül, hogy visszaadta volna?
A te anyukádnak szerintem nincs igaza. Még ennél jóval kisebb értékű dolghoz is kötődhetnél, mert emlék, mert apukádtól kaptad, vagy bármi másért.
Ha ő nagyvonalú szeretne lenni ilyen kérdésekben, akkor odaajándékozhatta volna a saját nyakláncát, nem pedig azt szóvá tenni, hogy te - teljesen jogosan - szeretnéd visszakapni a sajátodat.
Amúgy a kislánynak sem tesz jót, ha ráhagyják, hogy hisztivel elérhet dolgokat. Ráadásul 7 évesen már bőven képes is felfogni, hogy valami nem az ővé, és ha nem ajándékba kapja, hanem kölcsön, akkor azt vissza kell adni.
20:28
Dehogyis a kislány anyja nem akarja visszaadni.
# 12 vagyok, elnézést, jogos az észrevétel, tényleg félreértettem, vagy figyelmetlenül olvastam, amikor az kérdező azt írta:
"7 éves,es anya kozlte velem,h nem kéri vissza:( hülyének nézett konkretan,azt mondja ne kotodjek Ennyire tárgyakhoz,de nekem az egy fontos emlék...:("
Én - talán részben az "anya" megfogalmazás miatt - úgy értettem, hogy a kérdező saját anyukája mondta, hogy nem kéri vissza a rokontól, vagyis a kislány anyukájától.
Őszintén szólva meg sem fordult a fejemben, hogy valaki lehet annyira arcátlan, hogy ahelyett, hogy visszaadná a gazdájának az arany nyakláncot, még kioktatja arról, hogy ne kötődjön annyira tárgyakhoz. Elég béketűrő természet vagyok, de ez már nálam is kiverné a biztosítékot - szerintem határtalan pofátlanság.
Kérdező, meg szabad tudni, hogy te hány éves vagy?
Kiskorú, és nem is szóltál a saját anyukádnak, mielőtt elutaztak volna tőled a rokonok nyakláncostól?
# 16
A kislány anyukája nem volt ott, amikor vissza szeretted volna kérni, ő meg nem adta, és hisztizett?
Egyáltalán tudott róla, hogy a kislánya kölcsönkapott tőled egy arany nyakláncot?
Még itt vannak Magyarországon, csak tőletek mentek el, vagy azóta már visszautaztak Londonba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!