Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan kérjem vissza a nyaklán...

Hogyan kérjem vissza a nyakláncomat?

Figyelt kérdés
Nalunk volt az egyik távoli rokonunk Londonból,es a kislánya kolcsinkerte az arany nyaklancomat,mondtam neki,hogy majd ha elmennek adja vissza,vissza is kertem,el kezdett hisztizni es mondta,hogy nem adja nagyon bevadult... Hogyan kerjem vissza? Szoljak anyának? Apától kaptam raadasul igazi arany volt...:\
2015. jan. 20. 18:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%

Kérd vissza, a nyaklánc a tiéd! Ha nem adják vissza, akkor meg vedd el, és kész! Tudom durván hangzik, de ha nem értenek a szép szóból...

Majd írd meg mi volt, kíváncsi vagyok.

2015. jan. 20. 19:28
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem abban a helyzetben, amikor nem akarta visszaadni, és hisztizett, az anyukájával kellett volna beszélned.

Ő nem volt ott? Nem látta, nem hallotta, hogy mi történt? Tudott róla, hogy kölcsönkérte a kislány tőled, és ennek ellenére elmentek tőletek anélkül, hogy visszaadta volna?

A te anyukádnak szerintem nincs igaza. Még ennél jóval kisebb értékű dolghoz is kötődhetnél, mert emlék, mert apukádtól kaptad, vagy bármi másért.

Ha ő nagyvonalú szeretne lenni ilyen kérdésekben, akkor odaajándékozhatta volna a saját nyakláncát, nem pedig azt szóvá tenni, hogy te - teljesen jogosan - szeretnéd visszakapni a sajátodat.

Amúgy a kislánynak sem tesz jót, ha ráhagyják, hogy hisztivel elérhet dolgokat. Ráadásul 7 évesen már bőven képes is felfogni, hogy valami nem az ővé, és ha nem ajándékba kapja, hanem kölcsön, akkor azt vissza kell adni.

2015. jan. 20. 20:18
 13/32 anonim ***** válasza:
90%
#12 A kislány anyja nem akarja visszaadni!! Ő mondta, hogy ne kötődjön tárgyakhoz! Durva..
2015. jan. 20. 20:28
 14/32 anonim ***** válasza:
90%

20:28

Dehogyis a kislány anyja nem akarja visszaadni.

2015. jan. 20. 20:31
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

# 12 vagyok, elnézést, jogos az észrevétel, tényleg félreértettem, vagy figyelmetlenül olvastam, amikor az kérdező azt írta:

"7 éves,es anya kozlte velem,h nem kéri vissza:( hülyének nézett konkretan,azt mondja ne kotodjek Ennyire tárgyakhoz,de nekem az egy fontos emlék...:("

Én - talán részben az "anya" megfogalmazás miatt - úgy értettem, hogy a kérdező saját anyukája mondta, hogy nem kéri vissza a rokontól, vagyis a kislány anyukájától.

Őszintén szólva meg sem fordult a fejemben, hogy valaki lehet annyira arcátlan, hogy ahelyett, hogy visszaadná a gazdájának az arany nyakláncot, még kioktatja arról, hogy ne kötődjön annyira tárgyakhoz. Elég béketűrő természet vagyok, de ez már nálam is kiverné a biztosítékot - szerintem határtalan pofátlanság.

Kérdező, meg szabad tudni, hogy te hány éves vagy?

Kiskorú, és nem is szóltál a saját anyukádnak, mielőtt elutaztak volna tőled a rokonok nyakláncostól?

2015. jan. 20. 21:02
 16/32 A kérdező kommentje:
Utolso jol Írod! Az én anyukám nem kéri vissza
2015. jan. 20. 21:11
 17/32 A kérdező kommentje:
Egyebkent 14 eves vagyok:)
2015. jan. 20. 21:17
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

# 16

A kislány anyukája nem volt ott, amikor vissza szeretted volna kérni, ő meg nem adta, és hisztizett?

Egyáltalán tudott róla, hogy a kislánya kölcsönkapott tőled egy arany nyakláncot?

Még itt vannak Magyarországon, csak tőletek mentek el, vagy azóta már visszautaztak Londonba?

2015. jan. 20. 21:29
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy egy 7 éves gyerek terrorizáljon. A bevadulásra meg kellett volna rángatni kicsit és megmondani, hogy adja vissza sürgősen. Mindenképp kérd vissza, holnap hívd fel az anyukáját és mondd meg neki, hogy elvitte a kislány és te nagyon szeretnéd visszakapni.
2015. jan. 20. 22:52
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fizesse ki a dupláját szépen, miféle cigány dolog ez, hogy nem adja vissza?!
2015. jan. 21. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!