Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit tennétek? Elfogadnátok...

Ti mit tennétek? Elfogadnátok a pénzt vagy sem?

Figyelt kérdés

24 éves lány kéri a véleményeteket. Az alaptörténet a következő:

Én anno nem jöttem ki túl jól a családommal és egy távoli egyetemre mentem, hogy ne kellejen otthon maradnom. Az első évet koleszosként töltöttem, de másod évtől nem kaptam meg. A városban élt a nevelőapám unokahúga a férjével, egy tágas lakásban, akik felajánlották nekem, hogy inkább éljek velük és ne albiba. A fiatal pár teljesen úgy kezelt mint család tagot, otthon sem lehetett volna jobb sorom, Ettetek, ruháztattak, hozhattam fel udvarlókat, még bulikat is tarthattam előzetes egyeztetés alapján. Ha kirándulni, nyaralni mentek, engem is hívtak. Tanulásban is sokat segítetek, én is mérnök szakon jártam ők is mérnökök voltak. A nyelvizsgámat is segítették, nekem csak a nyelvvizsga árát kellett fizetnem, a sok-sok angol órát ők állták nekem, ami nem volt kevés pénz. A jogsim is ők fizették. A családom sajnos nem tudott támogatni, ők minimál bért keresnek és van otthon egy húgom is.

Közben született nekik egy kislányuk is.

Most, hogy befejeztem a sulit haza kellett jönnöm, de nekik most szabadult fel megtakarításuk. Ezt még azelőtt kötötték le, hogy én egyáltalán egyetemre mentem volna, szóval nem konkrétan nekem kötötték le. Viszont úgy gondolták, hogy nekem adják ezt a pénzt, mintegy életkezdő csomag, használjam fel belátásom szerint. Ez nem kevés összeg. Egy nagyon jó állapotú használt autót pl tudnék belőle venni. De ebből a pénzből az sem lenne gond, hogy egy másik helyen új életet kezdjek.

A szüleim viszont azt mondták, hogy így is úri sorom volt, és többet is tettek értem mint az elvárható lenne. Nem kéne elfogadnom a pénzt, különben is ott van nekik most a pici. Viszont ők azt mondták, hogy megérdemlem, mert becsülettel tanultam és nagyon szeretnek, tudják milyen nehéz elindulni az életben hátszél nélkül, a kicsinek is van külön félretett pénz, tehát ne legyen lelkiismeret furdalásom.

Ti elfogadnátok a pénzt vagy sem? Egyik felem igen, de a másik azt mondja így is sokat kaptam már tőlük.

2015. jan. 10. 12:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ne sértsd meg őket, fogadd el, kezdd el az életed, és az évek során viszonozhatod majd, te is csinálhtsz a pocijüknek egy megtakaritási számlát, vagy köthesz le havonta valami megtakaritást. Én így hálálnám meg! Nem azért adják, mert nekik kenyérrevalö ha jól értem. Neked meg a család úgysem tud, szóval élj a lehetőséggel, és hálálld meg a szeretettel, meg majd jó nénikéje leszel a picinek!

Csodás emberek lehetnek! Nagyon szerencsés vagy és nem a pénz miatt!

2015. jan. 25. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!