Kérnétek/elfogadnátok a haverotoktól pénzt ilyen esetben?
Van egy nagyon jó haverom és szüksége lenne a fényképezőjéhez egy eszközre, ami nekem konkrétan van, egyszer használtam, 5 rugót fizettem mikor megvettem.
Nekem csak úgy el volt téve a fiókomban sosem gondoltam rá hogy túl kéne adnom rajta, és most hogy rákérdezett az én fejemben úgy született meg a kép hogy ingyen odaadom neki. Hiszen mindig segítünk a másikon, meg nekem fura lenne hogy pénzért adnék neki valamit.
De ő azt mondta mikor még kérte hogy fizetne érte x összeget. Úgy tervezem hogy ezt majd elutasítom annak ellenére hogy egyikünk sincsen fényes anyagi helyzetben.
Jól teszem ugye? Hiszen legjobb haver, ez inkább segítség lenne a részemről. Ti mit tennétek?
Ha tényleg jó haverod és úgysem kell neked, akkor mondhatod, hogy tessék, ez a karácsonyi ajándékom, használd örömmel.
De a jelképes összeget is simán elfogadhatod, hiszen mind a ketten jól jártok. Ez tőled függ, az sem modortalan, ha pénzt kérsz tőle. De tény, hogy kedves gesztus, ha ingyen odaadod, mert nagyon jó barát.
Én egy számítógép monitort adtam KÖLCSÖN. Mivel csak laptopot és táblagépet használok, a büdös életben nem lesz rá szükségem, tehát nem fogom visszakérni.
Szóval ahogy a mesében is van: adtam is, meg nem is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!