Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A párom alig foglalkozott...

A párom alig foglalkozott velem az ünnepek alatt. Jogosan érzem magam megalázva?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok a párom 25 éves férfi.Külföldön élünk most jöttünk haza karácsonyra.Végig jártuk az összes rokonát.Engem csak gyorsan bemutatott és kb annyi volt örüljek neki.Végig a rokonaival beszélt nem foglalkozott velem.Ha beszéltem hozzá se szinte hozzám se szólt.Úgy érzem jobban szereti az unokatesóit mint engem.Sokat mesélt róluk hogy olyanok neki mint a testvérei.DE akkor is ÉN vagyok a barátnője nem?Ha önző vagyok se érdekel de miért nem velem foglalkozott?

2014. dec. 27. 12:54
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Értem de nem tudok semmi értelmeset hozzá szólni az egészhez :/ Nincsenek régi közös történeteink maximum mosolyogni tudok amikor valami vicces sztorit mesélnek.
2014. dec. 27. 17:57
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem jogosan érzed magad rosszul. Mármint, idegen társaságba visz, akkor az a minimum hogy nem hagy magadra. Itt írkodják páran hogy ismerkedhettél és beszélgethettél volna.. hahah. Sajnos nem mindenki olyan fajta, hogy tud beszélgetni másokkal. Én például ha idegen társaságba kerülök, akkor rohadt keményen próbálkozom hogy szót értsek másokkal, mégse jutok tovább azokon a kérdéseken hogy "hogy vagy? mit tanulsz/dolgozol? hova valósi vagy?" és ilyen alap dolgokon. Egyszerűen nem tudom hogy mit mondjak hogy szóljak hozzá, még ha sikerül is valamit kinyögnöm ezeken kívül, hamar elhal a beszélgetés, pedig próbálkozom nagyon! Szóval hiába mondjátok ezt kommentelők, nem mindenkinek megy ez olyan könnyen! Visszatérve Kérdező, a párodnak illett volna bevonnia téged is valahogy, és ha látja hogy nem megy a dolog akkor kicsit segíteni vagy többet bevonni.
2014. dec. 27. 19:23
 23/26 anonim ***** válasza:
62%

Te nem egyszerűen csak önző vagy és túl érzékeny, hanem betegesen féltékeny. De érthető, ha ismeri az ember a történeted. Muszáj a partnerednek nagyobb szabad teret engedned. Amelyik partner görcsösen a másikba kapaszkodik, akkor a másik fél úgy érzi, hogy börtönben van és megfullad, bezárva érzi magát, és az ilyen kapcsolat idővel véget ér. Ez minden kapcsolatra vonatkozik. A szerelem nem azt jelenti, hogy két ember eggyé válik testben-lélekben. Két szerelmes ember személyisége megmarad egy egészséges kapcsolatban. És a szerelmes felek családi-társadalmi kapcsolatai is adottak, amiket ápolni szeretne az ember.

Miért bánt TÉGED, ha az unokatesói olyanok neki, mint az édestestvérei? És miért hasonlítod össze a szeretet mértékét, amit a párod neked ad és amit az unokatestvéreinek ad? A Te Szeretet-mércéden a barátnő feljebb van a ranglistán mint az unokatesó? Miért méred a szeretetet? Miért vagy ennyire féltékeny ezekre az emberekre? Talán mert kevés az önbizalmad? Szeretnél mindenáron a középpontban lenni a látogatások alkalmával? Mert annak idején a szüleid eltaszítottak maguktól, mert nem kellettél nekik. Azt hiszem, nem tudtad még feldolgozni ezt a tényt. Hidd el, hogy nem rajtad múlott, hogy ez így történt. Te egy ártatlan kisbaba voltál: nem tehetsz semmiről. Az ilyen édes-szülő, találóbb fogalommal NEMZŐ nem ér semmit, ÉRTÉKTELEN ember(ek).

Azt javaslom, hogy ha ennyire rosszul érzed magad, és szó szerint szenvedsz a látogatások alkalmával, akkor ne menjél el vele. Ha igazán szeret, meg fogja érteni, hogy Neked több idő kell ehhez, hogy feldolgozd a traumádat. Ez nem egyik napról a másikra. Tanulható. Ha birtokolni akarod a szerelmedet, akkor azzal elüldözöd őt. Nemcsak erre a fiúra, nanem mindegyikre érvényes. Ha mindig az idealizált és "elveszett" édes-szüleidet keresed az aktuális partneredben, a kapcsolataid bukásra vannak ítélve.

2014. dec. 28. 11:29
 24/26 anonim ***** válasza:
56%

Jól leugattátok a kérdezőt, holott nem azt írta, hogy ki akarta sajátítani a párját. Idegen helyen, idegen emberek között úgy, hogy az egyetken ember, akit ismer, és aki elvileg szereti, le sem sza@ta. Na, ha ez szerintetek a kérdezót minősíti, akkor baj van veletek.

Kívánom nektek ugyanezt a szituációt. Ti biztos mind nagyon önállóak

, talpraesettek, és szuper megértőek vagytok, úgyhogy biztos elviselitek, ha az ünnepek alatt tök egyedül érzitek majd magatokat.

Kedves kérdező! Remélem valtozott a helyzet.

2014. dec. 28. 12:44
 25/26 anonim ***** válasza:
50%
24: leugattuk, mert ha úgy érezte, ahogy te írod, akkor nem tud fogalmazni. Idézem: "Ha önző vagyok se érdekel de miért nem velem foglalkozott?" - ez a mondat azt rejti magában, hogy miért nem vele és CSAK VELE foglalkozott, miért mentek ők egyáltalán rokonokhoz, ki nem sz*rja le őket. Ha elvárta volna a kérdező, hogy vele IS foglalkozzanak, bevonják a családi buliba, akkor úgy teszi fel a kérdést, hogy "miért nem foglalkozott velem is?". De mivel nem így tett, így vagy magyarul nem tud, vagy valóban egy végtelenül önző és ostoba liba, aki megérdemli azt, hogy nekiessenek egy ilyen oldalon. És valóban igazad van abban is, hogy egy igen önálló és talpraesett nő vagyok, aki nem retten meg idegen emberek társaságábna és nem ül, mint egy kuka, hanem feltalálja magát, beszélget, jól szórakozik, örül, hogy megismerhet új embereket, és igyekszik mihamarabb beilleszkedni. Főleg, ha a párom rokonairól van szó. Sosem fordult még velem elő, hogy kirekesszenek egy új társaságból, mert nem az a típus vagyok, akin látják, hogy undorral ül köztük, és a háta közepére kívánja az egész karácsonyt, mert nem kettesben nyalják egymás seggét a párjával. Ha a kérdezőn azt látták volna, hogy nyitott az ismerkedésre, akkor nem így viselkedtek volna vele, még a párja se. Neki nyilvánvalóan rosszulesett az, ahogy a kérdező viselkedett, ezért nem foglalkozott vele, inkább nem is idegesítette magát rajta, hanem kerülte őt az ünnepek alatt. Teljesen meg tudom őt érteni, egy energiavámpírt én is messziről elkerülök.
2014. dec. 28. 13:32
 26/26 anonim ***** válasza:

"Mert annak idején a szüleid eltaszítottak maguktól, mert nem kellettél nekik. ... ÉRTÉKTELEN ember(ek)."

Az gondolom nem fordult meg a fejedben, hogy nem kitaszított, eldobott gyerekről, hanem esetleg árván maradt gyerekről van szó, ugye? Nem ítélsz túl hamar?

2015. jan. 3. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!