Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért ellenzi a család, hogy...

Miért ellenzi a család, hogy autót vegyek magamnak?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, és van saját félretett pénzem, de nem engedik, hogy autót vegyek magamnak, azt mondják van autónk használjam azt, meg olyan érzést generálnak bennem, hogy jól van akkro vegyem meg a kocsit, de akkor olyan érzésem van mintha bűnt követnék el ezzel, úgy mondják..

Pedig fent tudnám tartani, meg minden, de akkor sem engedik. AZt mondják csak a tanulással foglalkozzak, de így nehéz ha nem hagynak szabad teret nekem.

Szerintetek kinek van igaza? Bírjam ki autó nélkül?

Amúgy se járnék mindenhova autóval, csak egy héten párszor, mert inkább hobbi lenne kicsit szerelgetni, meg ilyenek.

2014. szept. 15. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Akarsz venni valami roncsot, amit butykolgetsz?
2014. szept. 15. 09:45
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

én is ezt érzem, hogy egy roncsot akarsz venni... :) mert ugye egy rendes autón mit kéne szerelgetni?

amúgy egyetértek a szüleiddel, annak ellenére, hogy én 18 éves koromban kaptam egy 100-as skodát csak hogy rutint szerezzek vezetésből... de nekem kellett fizetni mindent rá... akkor is van súlyadó, biztosítás ha csak az udvaron áll... azt mondod csak néha ülnél bele.. hidd el ahogy meg van az autó, mindenhova azzal fogsz menni, így ugye a benzin is ott van... nem is kevés kiadás... mivel van otthon autó amit bármikor használhatsz, én is úgy gondolom egyelőre felesleges, hisz csak kidobott pénz... arról ne is beszéljünk, ha valami elromlik, nem 2 ft-t megjavíttatni... 2 évente vizsga... hidd el a családod csak jót akar neked, hogy ne dobd ki az ablakon a pénzed.. lesz még alkalmad kocsit venni, amikor már nem otthon laksz, vagy majd esetleg a munkádhoz szükséged lesz rá... gyűjtögess csak...

2014. szept. 15. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha csak párszor járnál el és oda adják akkor szerintem költséghatékonyabb ha a szülőkét viszed. Az én szüleim egyből vettek nekem egy régi kocsit, mert 1, nem adták oda az övékét, 2, tanulóautónak nagyon jó egy roncs, hogy rutint szerezzen az ember. Szóval mindennek van előnye és hátránya is. Vesd fel nekik ezeket.
2014. szept. 15. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt nincs igazuk, mert a saját félretett pénzed arra költöd, amire akarod. Tanácsokkal, véleményekkel elláthatnak, de 20 évesen ne tiltsák már meg, hogy a saját pénzed beoszd.

Ettől eltekintve amúgy én egyetértek velük. Ha konkrétan nincs szükséged autóra, akkor csak pénzkidobás és felesleges luxus. Értem az igényedet, én is mindig vágytam autóra - van is -, de az életed kezdetén ennél szinte csak hasznosabb helyre mehetne a pénzed. Ha el akarsz menni valahová, ott van a szüleid autója.

2014. szept. 15. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

nem a meg vétellel van a baj, hanem a fenntartásával. ha megveszed át kell íratnia nevedre. mivel nem vagy 24 irtó magas lenne a biztositásrá. plusz tankolni is kell. műszaki, stb. ezeket is kitudnád fizetni??

csak úgy röpködnek a 30-40 ezrek, úgy hogy fel sem tünnek.

nyilván ha fenntudod tartani, és ők is azt mondják vedd meg, akkor hajra. de valami jót válasz:):)

2014. szept. 15. 14:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy 20 éves embernek mi az, hogy "engedik" meg "nem engedik" a saját pénzéből. Vedd meg és kész, a te életed, te pénzed. Mire kell itt engedély??
2014. szept. 15. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:
benzin biztositás parkolás... van pénzed fentartani mert nem csak megvenni kel
2014. szept. 15. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!