Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyával nagyon rossz a kapcsol...

Anyával nagyon rossz a kapcsolatunk, tanácstalan vagyok (? )

Figyelt kérdés

Dióhéjban annyiról van szó, hogy semmi tiszteletet nem érzek anyám iránt, annyira 0, hogy magam sem hiszem el... Én mindenkivel kedves vagyok, ha meg is bántok valakit én bocsánatot kérek, de nála ez nem így van. Ha a közelemben van, már ideges leszek, hozzá sem szólok, csak "hagyj már békén" szituáció lép fel. Annyira beleuntam a szokásos értelmetlen szövegeibe, illetve a rosszindulatúságába, a negatív hozzáállásával, hogy én eljutottam arra a pontra, hogy csak akkor beszélek vele, ha nagyon szükség van rá. Nem tud mitévő legyek, állítólag sírni is szokott miattam, amit én bár még sosem láttam. Elhiszem azt, hogy szar az élete, mivel a férje elhagyta, és másról sem szólnak a napjai, mint a gyár, bolt, haza, és ez újra. Úgy vagyok ezzel, hogy ő ezt magának köszönheti, mindenki saját sorsának a kovácsa, lehetek én az atya úristen is, akkor sem fog változni az utóbbi körforgás. Én egyetemre járok, próbálom nem az ő példáját követni, ott ahol csak tudom, mert úgy vettem észre eddigi életemben, hogy az esetek 90%-ban ő csak ront a helyzeteken. Nincs lelkiismeret furdalásom azok után, ahogy vele beszélek, ahogy viselkedek vele. Most ott tartok, hogy tanácstalan vagyok, és nem tudok kire támaszkodni, hogy megoldjam ezt a helyzetet. És igen, beszéltem már vele többször is e témában, általában ott lyukadunk ki mindig, hogy ő káromkodik, értelmetlen, ostoba módon hozza fel a tényeket, és nekem ismét el van baszva egy egész napom.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat, bocsánat, hogy ennyit "rizsáztam". 19/f

2014. szept. 10. 20:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A te korodban egy apára vagy legalább is egy férfi- vagy fiú-barátra lenne szükséged.
2014. szept. 10. 20:38
 2/15 anonim ***** válasza:
50%

Hát ez nagyon elmérgesedett. Ki kéne egy kicsit mozdítani ebből a mókuskerékből, idegkimerültségnek tűnik.

"és másról sem szólnak a napjai, mint a gyár, bolt, haza, és ez újra"

Be kéne fizetni egy pár napra, üdülni. Egyedül menjen. Le kéne csendesedjen a tudata, hogy felmerüljön őbenne, mit kéne csinálnia, hogy ne csak a mókuskerékben őrlődjön. Ezt magának kéne felfedezni, nem "kívülről " rátukmálni valamit. Kézimunka? Olvasás? vagy egyéb? Valami szép kisvárosba, vagy olyan helyre, ahol a természetben tud gyönyörködni... csak 3-4 nap.. rendbe hozná..

2014. szept. 10. 20:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Velem ugyanígy viselkedik az én fiam,de ő 15éves. Nem tudom h miért változott meg ennyire látszólag ok nélkül. Legjobb haverok voltunk 14évig,most meg utál,nem szól hozzám,de én se szóljak,stb. Pont mint te. Én is sírtam/sírok sokat emiatt. Miért változnak meg ennyire egyes kamaszok? Te mitől ?
2014. szept. 10. 20:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: félreérted, nekem vannak kapcsolataim, én jól érzem magamat, és itthon is, egészen addig, amíg ő nem lép a képbe.
2014. szept. 10. 20:53
 5/15 A kérdező kommentje:
#3-as válaszoló, én úgy érzem, hogy nem változtam meg, szimplán nincs szükségem arra, hogy anya tanácsait hallgassam, sem arra, hogy beszélgessen velem, sem a szokásos, napról napra ismétlődő jól betanult szövegeire. Egyszerűen beleuntam, és az, hogy ő lefele próbál húzni, az erre még rátesz egy lapáttal. Egyszerűen sikerült neki megutáltatnia magát velem.
2014. szept. 10. 20:55
 6/15 anonim ***** válasza:
23%
[engem kihagytál, ketteske vagyok]
2014. szept. 10. 20:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Anyám szerint én 18 évesen hülyültem meg. Fogalmam sincs, hogy miért (most is egyetemen tanulok.

Szerintem az egész oka, hogy egy idő után megunjuk a folyamatos "b-sztatást", legalábbis én így voltam vele, régen még elnéztem, de most már nem, már vissza merek szólni. Anyám meg nem érti, hogy miért pont ő lenne a hibás, pont mint te.

2014. szept. 10. 20:57
 8/15 A kérdező kommentje:
Ketteske, azért hagytalak ki, mert nem áll rendelkezésemre annyi tőke, hogy ezt megtudnám valósítani, se neki. :)
2014. szept. 10. 20:59
 9/15 A kérdező kommentje:
#7 Szerinted miért nem értik meg, hogy hagyjanak békén? Komolyan mondom olyan érzésem van, mintha nem venne komolyan, vagy szimplán annyira rövidtávú a memóriája, hogy lassan 3 év alatt nem sikerült ezt a 2 szót feldolgoznia: "hagyj békén".
2014. szept. 10. 21:00
 10/15 anonim ***** válasza:
Diákmunka, és pár nap egy közeli panzióban- ez nem a világ. Viszont egy világot nyerhettek!(2)
2014. szept. 10. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!